به گزارش «شيعه نيوز»، محمدمهدی آخوندی در نشست بررسی روشهای افزایش جمعیت کشور که در شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: نداشتن فرزند منجر به طلاق و از هم پاشیدن خانوادهها میشود اما در شرایط فعلی و با توجه به سیاستگذاریهای کشور و نگرانی از وضعیت رشد جمعیت برای حل مشکل چه باید کرد.
وی افزود: 20 درصد زوجین کشور نابارور هستند؛ تأخیر در ازدواج و فرزندآوری، نگرانی از تولد فرزند معلول یا بیمار، بیماریها و شرایط شغلی خاص از عوامل تهدید کننده باروری هستند؛ همچنین ناباروری در بین مردان رو به افزایش بوده و نسبت به این موضوع نگرانیم.
رئیس انجمن جنین شناسی و پژوهشگاه ابن سینا گفت: باید روشهای جدید باروری همچون ذخیره اسپرم و تخمک را به کار ببندیم تا افرادی که در سنین بالا ازدواج میکنند از فرزندآوری محروم نشوند در حقیقت افراد بالای 35 سال باید به فکر ذخیره اسپرم و تخمک باشند.
آخوندی با اشاره به اینکه هماکنون شاهد افزایش ابتلای افراد به سرطان هستیم، بیان کرد: هنگامی که فرد در سن باروری، شیمیدرمانی میشود، قدرت باروری خود را از دست میدهد اما چرا پزشک برای حفظ قدرت باروری بیمار تلاش نمیکند؟
وی ادامه داد: درمانهای ناباروری تحت پوشش بیمه قرار ندارد. بیمهها اعلام میکنند برای تحت پوشش بردن درمانهای ناباروری باید خدمات استاندارد تعریف شود که این خدمات را تعریف و به وزارت بهداشت ارائه کردیم.
رئیس انجمن جنین شناسی بیان کرد: مسئولان وزارت بهداشت قول مساعد دادهاند تا پایان سال این موضوع را نهایی و به بیمهها ابلاغ کنند و پس از آن باید به دنبال پیگیری از شورای عالی بیمه باشیم. وزارت بهداشت برای کمک به بیماران نابارور، آئیننامهای را چند ماه گذشته ابلاغ کرد و 100 میلیارد تومان اعتبار برای این کار اختصاص داد اما بخشی از کار برعهده کمیته امداد قرار گرفته است و بیمار باید از سوی آنها معرفی شود که این روش مناسبی نیست چرا که بیمار نابارور حاضر نیست از طریق کمیته امداد برای درمان اقدام کند.
آخوندی افزود: در هفته جمعیت این امکان را ایجاد کردیم تا با کمک مراکز درمان ناباروری، زوجهای نابارور را به صورت رایگان ویزیت و مشاوره کنیم و این کار از یکشنبه 26 اردیبهشت آغاز میشود و متقاضیان برای ثبتنام به سایت www.bamaan.ir مراجعه کنند.
انتهاي پيام/٦٥٤