۰

عربستان سد راه اعزام زائران ایرانی به حج

جابری انصاری با بیان اینکه سیاست ایران در مورد منظومه موشکی‌اش یک سیاست ثابت است خاطرنشان کرد: منظومه موشکی ایران تابع نیازهای امنیتی کشور است و مسأله‌ای خارج از گفت‌وگو با هر بازیگری است.
کد خبر: ۱۱۷۸۸۶
۰۹:۱۱ - ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
 به گزارش «شیعه نیوز»، سخنگوی وزارت خارجه از ارائه گزارش کمیته پیگیری اموال مصادره شده ایران در آمریکا به رئیس‌جمهور خبر داد.

حسین جابری انصاری، در نشست خبری خود با خبرنگاران ادامه داد: این کمیته بررسی های خود را انجام داده و جلساتش برگزار شده است و این گزارش علاوه بر ارائه به رئیس‌جمهور در جلسه امروز شورای عالی امنیت ملی نیز ارائه شده است.

وی در مورد آخرین مباحث مربوط به حج و اخباری که در این ارتباط منتشر شده است، گفت: روز گذشته جلسه شورای عالی حج تشکیل شد و آخرین تحولات مربوط به حج مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: متأسفانه کارشکنی‌های عربستان سعودی در مورد روند اجرایی که باید جهت شرکت زائران ایرانی به حج طی شود ادامه دارد. این کارشکنی‌ها از مدتی قبل آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

* با ادامه روند کارشکنی‌ها در روزهای آتی عربستان سد راه اعزام زائران ایرانی به حج می‌شود

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان تأکید کرد: اگر روند این کارشکنی‌ها تا روزهای آتی که روزهای آخر امکان پیگیری مسائل مربوط به حج است ادامه پیدا کند باید گفت عملا عربستان سد راه اعزام زائران ایرانی از سوی ایران به حج شده است.

وی گفت: ما تا آخرین لحظات امیدواریم که عربستان از این سیاست و رویه اشتباه دست بردارد و به وظایف بدیهی و طبیعی خود به عنوان میزبان حج متعهد باشد و عمل کند.

جابری انصاری بار دیگر تأکید کرد: اگر رویه چند ماه اخیر از سوی عربستانی ها همچنان ادامه پیدا کند متأسفانه امکان اعزام حجاج ایرانی به حج فراهم نخواهد شد.

* منظومه موشکی ایران مسأله‌ای خارج از گفت‌وگو با هر بازیگری است

جابری انصاری در پاسخ به این سوال که برخی از رسانه‌های غربی اعلام کرده‌اند که آمریکایی‌ها این شرط را مطرح کرده‌اند که اگر ایران در ارتباط با فعالیت‌های موشکی خود وارد مذاکره شود آنها این امکان را فراهم می‌کنند که ایران به دلار آمریکا دسترسی پیدا کند، گفت: موضع ایران در ارتباط با منظومه دفاعی موشکی کشورمان کاملاً روشن و مشخص است و ما همواره بر این موضوع در عرصه ها و مذاکرات مختلف تأکید کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه سیاست ایران در مورد منظومه موشکی‌اش یک سیاست ثابت است و تکرار مواضع و سیاست‌های طرف مقابل هیچ تغییری در این سیاست اصولی ایران ایجاد نمی‌کند، خاطرنشان کرد: منظومه موشکی ایران تابع نیازهای امنیتی کشور است و مسأله‌ای خارج از گفت‌وگو با هر بازیگری است.

جابری انصاری با تأکید بر اینکه منظومه فعالیت‌های موشکی ایران دفاعی است و ایران همواره این موضوع را ثابت کرده است، گفت: ایران هیچ‌گاه تهاجمی انجام نداده بلکه با مرور تاریخ متوجه می‌شوید که در معرض تهاجم بوده است و بر اساس این تجربیات و نیازهای طبیعی کشور سیاست‌های کشور در ارتباط با منظومه دفاعی تبیین می‌شود و همانطور که گفتم منظومه فعالیت‌های موشکی ایران دفاعی است.

* رایزنی‌هایی جهت برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای گروه تماس سوریه در جریان است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی در مورد اخبار منتشر شده در ارتباط با برگزاری نشست گروه‌های تماس سوریه در طی هفته‌های آینده در وین و اینکه آیا ایران به این نشست خواهد رفت، گفت: رایزنی‌هایی جهت برگزاری دور جدید گفت‌وگوهای گروه تماس سوریه در جریان است و این موضوع به ایران نیز منتقل شده است و در حال بررسی است.

وی با بیان اینکه ایران عضو فعال کمیته تماس بین‌المللی سوریه بوده است، ادامه داد: ما بر اساس سیاست‌های کشور در ارتباط با حل بحران سوریه در این روند مشارکت کردیم. البته در کنار آن مشکلات این روند را نیز بیان کردیم و ما در دیدارهای دوجانبه و چندجانبه نیز این مشکلات را اعلام کردیم.

وی با بیان اینکه ما به این مسیر ادامه می‌دهیم، به مصوبات نشست‌های پیشین این گروه در وین و آمریکا اشاره کرد و گفت: موفقیت مصوبات مطرح شده منوط به این است که ما مشکلاتی را که در مسیر آتش‌بس،‌ایجاد وحدت ملی، گفت‌وگوهای سوری- سوری و رجوع به آرای مردم سوریه برای تعیین سرنوشت‌شان وجود دارد را ببینیم و این مشکلات رفع شود.

جابری انصاری افزود: ایران با سیاست‌های اصولی خود رایزنی و گفت‌وگو با گروه‌های بین‌المللی از جمله گروه تماس سوریه را برای حل بحران این منطقه ادامه می‌دهد.

* هیچ‌گونه سفر رسمی از سوی مقتدی صدر به ایران انجام نشده است

وی در مورد اخبار منتشر شده مبنی بر سفر مقتدی صدر به ایران در طی روزهای اخیر نیز گفت:‌ در محدوده زمانی که مورد اشاره شد هیچ‌گونه سفر رسمی از سوی مقتدی صدر به ایران انجام نشده و هیچ‌گونه دیدار رسمی نیز با مقامات ایرانی نداشته است.

وی در عین حال افزود: البته برخی از بستگان ایشان در شهرهای ایران مستقر هستند و به شکل غیررسمی این رفت و آمدها انجام می‌شود ولی تأکید دارم که هیچ‌گونه سفر رسمی برای رایزنی با ایران از سوی مقتدی صدر انجام نشده است.

* رایزنی‌های مستمری بین ایران و روسیه در جریان است

جابری انصاری در پاسخ به این سوال که روز گذشته خبری منتشر شد که ایران و روسیه در مورد نقض آتش‌بس در سوریه رایزنی‌ها و گفت‌وگوهایی داشتند، اظهار کرد: رایزنی‌های مستمری بین ایران و روسیه در ارتباط با مسائل روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای در جریان است.

وی توضیح داد: در آخرین گفت‌وگوها بین مقامات وزارت امور خارجه دو کشور آخرین تحولات صحنه سوریه مورد بررسی قرار گرفت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به موضوع آتش‌بس در سوریه و نقض آن از سوی گروه‌های تروریستی در این کشور، گفت: بر اساس نشست‌های وین در سوریه در این کشور اعلام آتش‌بس شد ولی سازوکار مناسب برای ضمانت آن پیش‌بینی نشد. ما از همان ابتدا گفتیم که یکی از مشکلات طرح‌های صلح و آتش‌بس در سوریه این است که یک طرف بحران سوریه دولت سوریه است که آدرس مشخصی دارد و باید به تعهداتش عمل کند ولی طرف مقابل دولت سوریه در این جریان آدرس مشخصی ندارد و عملاً چه تضمینی وجود دارد که توافقات صورت گرفته را مراعات کند و آن را اجرایی کند؟

وی گفت: ما در بحث آتش‌بس و توافق‌هایی که در این ارتباط شد این پیش‌بینی و ارزیابی را داشتیم که التزامی از سوی جریانات مقابل دولت سوریه در زمینه آتش‌بس وجود ندارد و این یکی از مشکلات اساسی است که روند صلح در سوریه با آن مواجه است.

جابری انصاری در این گفت‌وگوی مطبوعاتی با خبرنگاران همچنین با اشاره به سفر قریب‌الوقوع نخست وزیر ژاپن به تهران در مورد زمان قطعی این سفر، گفت: موقعی که زمان انجام این سفر قطعی شد در مورد آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد تحولات اخیر صورت گرفته در دولت ترکیه و استعفای داوود اوغلو از سمت نخست وزیری این کشور، اظهار کرد: تحولات داخلی ترکیه طبیعتاً تحولات داخلی آن کشور است و ما بنا نداریم که در مورد مسائل داخلی کشوری اظهارنظر کنیم.

* امیدواریم تحولات ترکیه در مسیر قانونی خود و انتخاب ملت این کشور ادامه پیدا کند

وی با تأکید بر سیاست‌های راهبردی ایران جهت گسترش همکاری‌ها با همسایه غربی خود یعنی ترکیه، تصریح کرد: امیدواریم تحولات این کشور در مسیر قانونی خود و انتخاب ملت ترکیه ادامه پیدا کند و زمینه برای افزایش همکاری‌ها بین دو کشور همسایه به ویژه در شرایط کنونی منطقه بیش از گذشته فراهم شود.

جابری انصاری در ارائه توضیحاتی در ارتباط با چگونگی بازگرداندن برخی از اشیاء عتیقه به ایران از سوی آمریکایی‌ها، گفت: در خبری که روز گذشته منتشر شد به این موضوع اشاره شد که این اتفاق در پی رایزنی‌هایی که بین دو طرف از مدتی قبل در جریان بود انجام شده است و در هفته‌های اخیر بخشی از اشیاء عتیقه به سرقت رفته از ایران توسط دولت آمریکا در اختیار طرف ایرانی یعنی وزارت امور خارجه قرار گرفته است.

* اشیاء عتیقه روز گذشته در اختیار رییس موزه ملی قرار گرفت

وی در همین ارتباط ادامه داد: وزارت امور خارجه روز گذشته نیز طی مراسمی این اشیاء عتیقه را در اختیار رئیس موزه ملی ایران قرار داد.

* دستور کار ثابت ما در قبال آمریکا تلاش برای اثبات و تحقق حقوق مردم ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به این سوال که ایران برای باز گرداندن مابقی سرمایه‌های بلوکه شده کشورمان در آمریکا چه اقداماتی را انجام داده است، گفت: در مورد اقداماتی که آمریکا علیه ایران انجام داده موضع ما ثابت است و دستور کار ثابت ما پیگیری و تلاش برای اثبات و تحقق حقوق مردم ایران است. همانطور که پیش از این گفته‌ایم ما دولت آمریکا را در این زمینه مسئول می‌دانیم و اینکه دیر یا زود باید به وظایف بین‌المللی خود در این چارچوب از جمله حفظ اموال دولت‌های دیگر عمل کند.

به گزارش ایسنا، جابری انصاری با اشاره به اینکه ایران از تمامی روش‌های قانونی و مناسب برای پیگیری حقوق خود استفاده می‌کند، گفت‌: همانطور که اشاره کردم در مورد بحث دو میلیارد نیز کمیته کشوری تشکیل شده، جلسات خود را برگزار کرده و نتایج بررسی‌های خود را به رئیس جمهور ارائه داده است.

خبرنگار دیگری در ارتباط با صحبت‌های اخیر مسعود بارزانی مبنی بر اینکه او اعلام کرده زمان جدا شدن کردستان از بغداد رسیده است و ما در این چارچوب نیاز به رایزنی‌هایی با کشورهایی همچون ایران و ترکیه داریم، از سخنگوی وزارت امور خارجه پرسید که وی در پاسخ گفت: از دید ایران حفظ استقلال، وحدت و تمامیت ارضی عراق به نفع منافع آحاد این کشور و تمام کشورهای منطقه و جهان است.

* خطر اصلی که عراق را تهدید می‌کند تروریسم و افراطی‌گری است

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود: از نظر ما خطر اصلی که اکنون عراق را تهدید می‌کند خطر تروریسم و افراطی‌گری است و ما امیدواریم که نخبگان عراقی و جریان‌های سیاسی این کشور با درک این شرایط به روند گفت‌وگوهای ملی بین جریان‌های مختلف این کشور کمک کنند و در جهت حاکمیت و ثبات ملی عراق تسهیل‌کننده باشند.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان، تأکید کرد: به دلایل شرایط خاصی که در عراق وجود دارد ایران همه طرف‌های عراقی را به رعایت موازین، رویکردهای قانونی و انجام گفت‌وگوهای ملی برای حل و فصل اختلافات داخلی تشویق می‌کند چرا که ما معتقدیم رویکرد حزبی، گروهی، قومی و مذهبی حلال مشکلات عراق نیست و نمی‌تواند در جهت ایجاد ثبات و امنیت در عراق قرار بگیرد.

جابری انصاری در پاسخ به سوالی در ارتباط با آخرین تحولات یمن و اینکه به نظر می‌رسد گفت‌وگوهای یمنی- یمنی در کویت که با حضور گروه‌های مختلف یمنی برگزار شده بود به نتیجه نرسیده و روز گذشته نیز تعدادی از نظامیان آمریکایی به بهانه مبارزه با طالبان وارد بخش‌هایی از یمن شده‌اند، تصریح کرد: ما تأکید بر این داریم که مداخله خارجی فقط به پیچیده شدن بحران‌های جاری در منطقه منجر می‌شود و این موضع ثابت ایران است.

این دیپلمات عالیرتبه کشورمان خاطرنشان کرد: بحران‌های جاری در منطقه می‌بایست از راه گفت‌وگو بین طرف‌های درگیر در این بحران‌ها و در مسیر راه‌حل سیاسی مورد حل قرار بگیرد و مسئولیت‌های دولت های منطقه این است که به انجام این توافقات کمک کنند و در امر برگزاری گفت‌وگو بین طرف‌های مختلف درگیر نقش تسهیل کننده‌ای را داشته باشیم.

جابری انصاری به موضع ایران در ارتباط با تحولات یمن اشاره کرد و گفت: ما از همان ابتدا تأکید کردیم که راه‌حل این بحران راه‌حلی سیاسی است و طرفدار انجام گفت‌وگوهای سیاسی در این زمینه بوده‌ایم. ما امیدواریم که از طریق این گفت‌وگوها زمینه توافق بین فرزندان یمن فراهم شود و کشورهایی که با مداخله گسترده خود وضعیت یمن را به این نقطه بحرانی رساندند و باعث تخریب زیربناهای یمن و کشته شدن تعدادی از مردم بی‌گناه این منطقه شدند در این سیاست‌ها تجدیدنظر کنند و امکان موفقیت یمنی- یمنی در راستای ایجاد آتش‌بس و صلح در یمن را فراهم کنند.

* حوادث اتفاق افتاده در خان‌طومان یک صحنه از مجموعه‌ صحنه‌های نبرد جاری در سوریه است

در ادامه نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه با نمایندگان رسانه‌های گروهی داخلی و خارجی خبرنگاری خطاب به وی گفت که بر اساس برخی از اخبار گویی سلاح‌های ترکیه‌ای در حوادث اخیر سوریه در اختیار جبهه النصره بوده است و در حوادثی که تعدادی از هم‌وطنان‌مان نیز به شهادت رسیدند؛ آیا با توجه به این تحولات تغییری در سطح روابط ایران و ترکیه صورت خواهد گرفت و اینکه وزارت امور خارجه سفیر ترکیه را احضار کند، جابری انصاری در پاسخ اظهار کرد: حوادث اتفاق افتاده در خان‌طومان یک صحنه از مجموعه‌ صحنه‌های نبرد جاری در سوریه است.

وی با بیان اینکه جنگ قواعد حاکم بر خود را دارد، ادامه داد: در حوادث اخیر سوریه برخی از مستشاران ایرانی که در صحنه نبرد یا نزدیک آن حضور داشتند به شهادت رسیدند و این اتفاق علامت این است که سازوکار دقیقی برای نظارت بر آتش‌بسی که بر اساس توافقات صورت گرفته ایجاد شده بود،‌ پیش‌بینی نشده است.

سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه در صحنه سوریه یک طرف آتش‌بس دولت سوریه است که باید به تعهدات خود متعهد باشد و اگر متعهد نباشد مورد سوال قرار می‌گیرد، خاطرنشان کرد: اما طرف مقابل صحنه سوریه و بخش‌هایی از خاک سوریه در اختیار گروه‌های تروریستی قرار دارد که قوانین بین‌المللی را قبول ندارند، به راه‌حل سیاسی باور ندارند و منافع خود را در ادامه بحران می‌بینند.

جابری انصاری با بیان اینکه آنها به هیچ یک از سازوکارهای بین‌المللی وفادار نیستند، ادامه داد: در توافقات صورت گرفته در مورد آتش‌بس باید مشخص شود که چه کسی و یا چه کشوری ضامن این خواهد بود که طرف مقابل دولت سوریه به تعهدات خود در مورد آتش‌بس عمل می‌کند.

وی با اشاره به نقض آتش‌بس خان‌طومان توسط گروه‌های تروریستی در سوریه، تصریح کرد: اگر آتش‌بس بستری برای تجدید قوای گروه‌های تروریستی باشد، این آتش‌بس با مشکل روبروست و مسیر صلح در سوریه طی نمی‌شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه ما در نشست‌ها و رایزنی‌های مختلف خود این مسائل را مورد اشاره قرار داده‌ایم، ادامه داد: تا زمانی که سازوکار لازم و قوی برای پشتیبانی از توافقات در زمینه آشتی ملی، ایجاد آتش‌بس و گفت وگوهای سوری- سوری فراهم نشود امکان آتش‌بس در این کشور فراهم نخواهد بود.

وی با اشاره به استفاده برخی از کشورهای منطقه از گروه‌های تروریستی در راستای اهداف خود، تصریح کرد: استفاده ابزاری از گروه‌های تروریستی به مرور زمان به ضد خود تبدیل می‌شوند.

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه نخست‌وزیر سابق ارمنستان اعلام کرده که این کشور از سلاح هسته‌ای برخوردار است و باید آن را کامل کند و نظر جمهوری اسلامی ایران در مورد این موضوع و دسترسی کشورها به تسلیحات هسته‌ای چیست؟ تصریح کرد: ما وظیفه نداریم که در مورد اظهارنظرهای مقامات غیرمسئول دیگر کشورها موضع کشور را بیان کنیم و چون مواضع ایران که از این تریبون بیان می‌شود رسمی است، باید واکنش‌ها در پاسخ به اظهارات مسئولین رسمی کشورها باشد.

وی همچنین به موضع جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با گسترش سلاح‌های کشتار جمعی اشاره کرد و افزود: مواضع ایران در ارتباط با این موضوع آشکار و روشن است و ایران کشوری است که همواره بر منطقه عاری از سلاح‌های کشتار جمعی تأکید کرده است و در سیاست ‌های خود به صورت ثابت پیگیر این موضوع است.

انتهای پیام/ 852
منبع: ABNA
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: