۰

فضیلت و اعمال روزهای نیمه رجب

مرحوم آیت الله جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات بخشی از فضیلت و اعمال ایام نیمه رجب را آورده است.
کد خبر: ۱۱۶۴۸۴
۰۸:۴۳ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۵
به گزارش «شیعه نیوز»، مرحوم آیت الله جواد آقا ملکی تبریزی در کتاب المراقبات می آورد: در شب نیمه رجب دوازده رکعت نماز بگزارد در هر رکعت حمد و سوره بخواند وچون از نماز فارغ شود سوره و حمد و معوذتین «قل اعوذ برب الفلق» و «قل اعوذ برب الناس» و سوره اخلاص «قل هو الله احد» و آیه الکرسی هر یک را چهار بار بخواند و پس از این چهار مرتبه «سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر» را بگوید سپس بگوید:

«الله الله ربی و لا اشرک به شیئا ما شاء الله و لا قوه الا بالله العلی العظیم» و اگر توفیق او را مساعدت کند در هر دو شب (13 و 14) برمقدار اذکار خود افزوده و قیام در شب و تهجد را از دست ندهد و سه روزه (13، 14 و 15) را روزه بدارد و شب نیمه رجب را به نحوی که در احیاء شب اول از جهت مراقبت بیان کردیم احیاء کند.

نماز سلمان محمدی
و از مهمترین اعمال در روز نیمه ماه رجب که روز پانزدهم آن است بخش دوم نماز «سلمان محمدی» است که آن نیز ده رکعت است به نحوی که در روز اول به جای آورده جز آنکه در میانه هر دو رکعت دست خود را به دعا برداشته و به جای آنچه در روز اول می‌گفت بگوید:

«لا اله الا الله وحده لا شریک له، له الملک و له الحمد یحیی و یمیت و هو لا یموت بیده الخیر و هو علی کل شی قدیر الها واحداً احداً فرداً صمداً لم یتخذ صاحبه و لا ولدَا»
سپس دست‌ها را به صورت بکشد.

اهمیت روز نیمه ماه رجب
بدان که این روز «نیمه ماه» از اوقات شریفه مخصوصه است چنانکه سید در «اقبال» به اسناد خود از ابن عیاش روایت کرده که گفت:

آدم به ساحت قدس پروردگار عرض نمود: ای پروردگار من، به من خبرده که کدام وقت از اوقات در نزد تو محبوب‌تر است؟

خدای تبارک و تعالی به او وحی نمود ای آدم! محبوب‌ترین اوقات در نزد من، روز نیمه «ماه رجب» است، ای آدم! در روزه و دعا و گفتن لا اله الا الله به من تقرب و نزدیکی جوی.

ای آدم! همانا من در قضای خود حکم کردم و در کتاب خود مسطور داشته‌ام که پیمبری از فرزندان تو برانگیزم که نه بدخو و نه بی‌عاطفه است، بلکه حلیم و رحیم و کریم و علیم و عظیم البر که است او و امت او را به روز ماه رجب مخصصو گردانیده‌ام که در آن روز چیزی از من نخواهند مگر آنکه به آنها اعطا کنم و از من طلب آمرزش نکنند مگر اینکه آنها را بیامرزم و از من روزی نطلبند مگر اینکه به آنها روزی دهم و  از من خواهش دستگیری نکنند مگر اینکه آنها را دستگیری نمایم و از من طلب ترحّم نکنند مگر اینکه به آنها رحم کنم.

ای آدم، هر کس روز نیمه رجب را به حالت روزه صبح کند و در حال ذکر و خشوع باشد نگهبان غضب خود گردد و از دارائی خود تصدّق بدهد در نزد من مزدی جز بهشت نخواهد داشت.
ای آدم، به فرزندانت بگو که در ماه رجب از گناهان بپرهیزند چه گناه در آن روز بس بزرگ است.

ترجمه المراقبات – ص 149
تالیف: عارف کامل میرزاجواد آقاملکی تبریزی(رحمه الله علیه)

انتهای پیام/ 852
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: