به گزارش«شیعه نیوز»، گاهی با خانواده مشغول تفریح در پارکی هستی، سنگینی نگاه نظاره گری را از صندلی مقابل حس می کنی، برخی وقت ها در تاکسی و اتوبوس و مترو هستی، در میان هیاهو چشمانی به تو زل زده است. طبق روال هر روز به محل کارت می روی، سایه ای سوت زنان پا به پایت می آید.
*برخی زنان، قربانی مزاحمت های خیابانی
جنس لطیف زن همیشه محدودیت های خود را دارد، حتی اگر فرهنگ هم بالا برود باز هم ممکن است دستخوش حوادث شود. در اماکن عمومی هم برای یک زن احتمالا متلکی از جانب برخی رهگذران وجود دارد و گاهی مورد مزاحمت های کلامی قرار می گیرد و آنچه بیشتر امنیت زنان را نشانه می گیرد، بی پروایی مزاحمان خیابانی است.
ریحان 23 ساله، دانشجو، می گوید:تعدادی از افراد سواستفاده گر در جامعه وجود دارند، حتی وقتی با ظاهری ساده هم به مراکز خرید می روم برخی افراد قصد مزاحمت دارند.
پرفسور حسین باهر، جامعه شناس، در این باره می گوید: وقتی مزاحمان خیابانی عصیان می کنند و در جامعه مزاحم نوامیس می شوند رعب و وحشتی را در دل دختران و زنان به وجود می آورند که در وهله اول شوک زاست و پس از آن موجب ایجاد احساس ناامنی در محیط اجتماعی خواهد شد.
*تجربه تکرارشدنی زنان!
برخی از زنان و دختران، مزاحمت های خیابانی(کلامی) را به شکل های مختلف تجربه کرده اند و جالب این جاست که در هر سنی باشند و با هر سبک آرایشی از کم تا زیاد و حتی با انواع نحوه پوشش گاهی اوقات، از سوی برخی مردان احساس آرامش و امنیتشان را از دست داده اند.
میترا 22 ساله، دانشجو و با حجاب کامل است. او می گوید: گاهی اوقات برای من و دوستانم که ظاهری مانند من دارند نیز مزاحمت خیابانی ایجاد می شود اما سعی می کنیم بی تفاوت از کنارشان رد شویم.
زهره 47 ساله، می گوید: از سر کار و با لباس اداری و در نهایت سادگی بر می گشتم که جوانی مزاحمم شد که هم سن مادرش بودم.
باهر می گوید: وقتی برخی مزاحمان خیابانی، پا را از حد خود فراتر می گذارند و گستاخی را برای گروهی از زنان و دختران تمام می کنند در اصل ماجرا جدا از کمبودها نادانند چرا که نمی دانند راه حل مشکلاتشان در جای دیگری است نه آزار رساندن به جامعه زنان .
* مقصر اصلی کیست؟
بیشتر زنان به خاطر ترس از آبرو و جلب توجه نکردن و نیز حیایی ذاتی خود، در مقابل مزاحمت های کلامی سکوت می کنند و همین رفتار متاسفانه باعث تقویت رفتار مردان مزاحم می شود. همچنین با نادیده گرفتن مزاحمت در واقع خشم، نفرت، ترس و ... را در خود پنهان می کنند و سلامت روان خود را به خطر می اندازند. با این اتفاق باز هم مزاحمت ها همچنان ادامه خواهد داشت پس باید مقابل اینگونه مزاحمت ها ایستاد و با برخورد منطقی و حساب شده آن را کاهش داد.
مینا 24 ساله، کارمند در این باره می گوید: اگر برای من مزاحمتی ایجاد شود در واکنش اول با جدیت تمام و در نهایت سکوت اخم می کنم اما اگر ادامه دار باشد تغییر مسیر می دهم.
*بزرگ مردانی که حافظ امنیت زنان هستند
همیشه اصالت حرف اول شخصیت هر فردی را می زند؛ اکثریت قریب به تفاق مردان جامعه احترام و جایگاه ارزشمند زنان و دختران را در ذهن و عمل پاس می دارند و خانواده دیگران را چون خانواده خود می دانند و به خود اجازه تخطی نمی دهند و در جامعه به سلامت و متشخص رفتار می کنند. این بزرگ مردان حتی در مقابل مزاحمان هم قد علم می کنند زیرا بر این باورند که به سهم خود، در قبال امنیت روانی و سلامت اجتماعی، دارای مسئولیتی خطیر هستند.
انتهای پیام/654