۰

مبلغان وهابی ستارگان توئیتر و فیس‌بوک در عربستان!

عربستان، تنها کشوری است که در آن ستاره‌های پایگاه های ارتباط اجتماعی مفتی‌ها و مبلغان وهابی هستند.
کد خبر: ۱۱۴۱۳۷
۰۹:۰۳ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۴
به گزارش «شیعه نیوز»، بر خلاف سایر کشورها که در آن‌ها، بازیگران سینما و تلویزیون و هنرمندان و سیاستمداران، ستاره‌های شبکه‌های اجتماعی هستند، در عربستان، ستاره‌های این شبکه‌ها، مفتی‌ها و مبلغان هستند که وبگاه شبکه بی.بی.سی عربی، به چند تن از این ستاره‌ها اشاره کرده است.

1. محمد العریفی: (برد پیت شیوخ عرب)
 
این شخص به نام برد پیتِ شیوخ عرب شناخته می‌شود. اظهارات جنجالی و فتواهای دردسر ساز این شیخ وهابی، شهرت او را در شبکه‌های اجتماعی عربستان سبب شده است.
وی صاحبِ فتوای جنجالیِ «جواز کتک زدن زن توسط شوهر» است که آن را در برنامه‌ای تلویزیونی در سال 2007 اعلام کرد و گفت: اگر زن از شوهرش اطاعت نکرد، شوهر می‌تواند به صورتی خفیف (!!) زن را کتک بزند.
وی که به فتواهایش درباره زنان شهره است، در فتوایی دیگر که در سال 2012 صادر کرد، با «اشتغالِ زن در خارج از خانه» مخالفت کرد.
اما فتواهای او به زنان محدود نمی‌شود؛ بلکه در مسائل سیاسی نیز چهره‌ای جنجالی به شمار می‌رود. او تاکنون چندین بار در سخنرانی‌‌های خود گفته است: «شیعیان مؤمن نیستند و کشتنِ آن‌ها واجب است».
العریفی، در خصوص داعش نیز نظرات متناقضی مطرح کرده است. وی در یکی از سخنرانی‌های خود در مصر که در سال 2013 ایراد شد، مردم را به جنگ علیه بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه فراخواند.
یک بار نیز او را مجبور کردند نظر خود را در خصوص اظهاراتی که در دفاع از بن لادن و القاعده سر داده بود، تغییر دهد.
 
2. احمد الشقیری (شیخ نازنین)
 
احمد الشقیری به عنوان «شیخِ نازنین» معروف است.
وی، یک دهه پیش با ظهور در یک برنامه تلویزیونی معروف شد. در این برنامه تلویزیونی، وی از کشوری به کشور دیگر مسافرت می‌کرد.
الشقیری به جای پوشیدن لباس متعارف رجال دین، تی شرت و شلوار جین به تن می‌کند و به جای صحبت‌کردن به زبان علم و کتاب، از زبان و اصطلاحات عامیانه بهره می‌گیرد.
 
3. سلمان العوده (شیخ بازپروری شده)
 
سلمان العوده را به عنوان «شیخِ بازپروری شده»، می‌شناسند.
او که یکی از رهبران مذهبی وهابی به شمار می‌رود، به سبب نقطه نظرات تندی که داشت معروف بود و به شدت با حکومت زاویه داشت، به همین سبب در سال 1994 به زندان افتاد و پس از خروج از زندان، زمین تا آسمان تغییر کرد، به همین سبب به او شیخِ بازپروری شده می‌گویند، زیرا رویکردها و نظریه‌های او به صورت ریشه‌ای تغییر کرد.
العوده در جریان گفت‌وگو با یکی از هوادارانش گفت: مردها باید بپذیرند که تنها به یک زن اکتفا کنند؛ این در حالی است که حق تعدد زوجات در عربستان، حقی غیرقابل بحث به شمار می‌رود.
 
4. نوال العید

این زن، به عنوان یکی از شاخص ترین زنانِ مبلّغ وهابی شناخته می‌شود.
در نظرسنجی یکی از مجله‌های زنانه عربستان، نوال العید، به عنوان بانفوذترین زنِ عربستانی در توئیتر ارزیابی شد.
او در دانشگاهی دخترانه در ریاض به تدریس اشتغال دارد و به سبب مجری‌گریِ برنامه‌ای رادیو که به حقوق زن می‌پردازد، در عربستان شهرت یافته است.
وی در مقاله‌ای که در سال 2013 منتشر کرد، با وضع قانون برای مبارزه با آزار جنسی در عربستان مخالفت کرد. بر اساس قانون مبارزه با آزارجنسی در عربستان، متهمان به دو سال زندان و پرداخت 100 هزار ریال عربستان جریمه نقدی مجازات می‌شوند.
آزار جنسی کلامی و فیزیکی، از دغدغه‌های مهم زنان در عربستان است.

انتهای پیام/ 852
منبع: AL.ALAM
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: