به گزارش «شیعه نیوز»، پارلمان اروپا به زودی قصد دارد طرحی را به رأی بگذارد که هدف از آن ممنوع کردن صادرات سلاح به عربستان سعودی، به دلیل ارتکاب جرایم جنگی از سوی ریاض در یمن، است.
در این طرح به طور مشخص از انگلستان، فرانسه، آلمان و اسپانیا به عنوان کشورهایی نام برده شده که محمولههای بزرگی از جنگ افزار را به عربستان صادر کردهاند.
تنها در یک سال گذشته، دولت انگلیس مجوزهایی به ارزش جمعا 3 میلیارد پوند برای صادرات تسلیحات به عربستان صادر کرده است. همچنین گفته میشود که لندن به صورت مستقیم در حملات یک ساله عربستان به یمن، که تاکنون بیش از 8000 کشته بر جای گذاشته، مشارکت دارد.
هفته گذشته هم بان کی مون دبیر کل سازمان ملل در اظهاراتی غیر معمول، مستقیما کشورهای عضو شورای امنیت از جمله انگلستان را مخاطب قرار داده و از آنها خواست صادرات سلاح به عربستان سعودی را متوقف کنند.
دیده بان حقوق بشر تاکنون در گزارشهای متعددی که منتشر کرده، گفته است که عربستان به کرات مناطق مسکونی و زیرساختهای غیرنظامی یمن، از جمله مساجد، مدارس و بازارها، را بمباران کرده و در جریان این حملات صدها غیرنظامی کشته شدهاند.
انگلستان نقش داشتن در انتخاب اهداف در یمن را رد کرده، اما پذیرفته است که شماری از خلبانهای دخیل در حملات هوایی عربستان به یمن را آموزش داده است.
طرح پارلمان اروپا که قرار است روز 6 اسفند (25 فوریه) به رأی گذاشته شود، مشارکت انگلستان در حملات هوایی عربستان به یمن را محکوم و عنوان میکند که پارلمان «معاملات تسلیحاتی گسترده کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله در این مورد انگلستان، اسپانیا، فرانسه و آلمان با کشورهای مختلف منطقه را به شدت مورد انتقاد قرار داده و تعلیق فوری انتقال سلاح و حمایت نظامی به عربستان سعودی و شرکایش در ائتلاف را خواستار میشود.»
این طرح میافزاید: «عربستان سعودی بزرگترین مشتری تسلیحات انگلستان است و انگلستان بزرگترین تأمینکننده تسلیحات برای کشورهای شورای همکاری خلیج (فارس) است.»
متممی که «ریچارد هوویت» عضو انگلیسی پارلمان اروپا از حزب کارگر، معرفی کرده، خواستار ممنوعیت کلی فروش سلاح به عربستان سعودی از سوی اعضای اتحادیه اروپا است.
«آلین اسمیث» دیگر نماینده حامی این طرح در پارلمان اروپا نیز میگوید هنوز این احتمال وجود دارد که رأیگیری طبق برنامه برگزار نشود، چراکه رأیگیری در این مورد نیازمند حمایت نمایندگان احزاب سوسیالیست و دموکراتیک نیز هست. او با این وجود میگوید در صورتی که این هفته توافق برای رأیگیری حاصل شود، طرح قطعا رأی میآورد.
دو هفته قبل کمیته منتخب توسعه بینالمللی پارلمان انگلیس که از نمایندگان تمام احزاب مهم تشکیل شده، با انتشار گزارشی خواستار توقف فوری ارسال سلاح برای عربستان و آغاز تحقیقات مستقل بینالمللی در مورد حملات عربستان به یمن شد.
در گزارشی هم که اخیرا از سوی سازمان ملل منتشر شده، عربستان به نقض قوانین انسانی و هدف قرار دادن زیرساختهای غیرنظامی یمن متهم شده است.
هنوز مشخص نیست که طرح مد نظر نمایندگان اروپایی الزامآور است یا نه.
انتهای پیام/654