به گزارش «شیعه نیوز»، دادستانی روسیه در نامهای به ماکسیم گریگوریف معاون اول رئیس کمیسیون اتاق اجتماعی در امور هماهنگی بین اقوام و ادیان موضوع بررسی محتوای سایتها را مطرح کرد. به گفته اتاق اجتماعی، در یک ماه گذشته بیش از ۳،۲ هزار شکایت از سوی شهروندان کشور در خصوص محتوای افراطی گرایانه سایتها دریافت شده است.
بیشتر شکایات مربوط به شبکههای اجتماعی از جمله، «آدناکلاسنیکی» (همکلاسیها)، «و کانتاکت»، «فیس بوک»، «تویتر»، «گوگل پلاس» و حتی شبکه مکاتبه «تلگرام» هستند.
اتاق اجتماعی تاکید میکند که شبکههای نامبرده محل فعالیت گروههای تروریستی و ایجاد اختلال هستند. مسئولین این اتاق همچنین میگویند که طبق برآوردهای صورت گرفته، در ۶۰% منابع اینترنتی نامبرده افراد را به فعالیتهای تروریستی و تبلیغات مستقیم سازمانهای افراطی جذب میکنند که ۳۷% آنها از اعضای داعش، ۵،۴% از گروه «امارات قفقاز»، ۴،۹% «احرار الشام» و ۰،۵% عضو گروه «جبهه النصره» هستند. فعالیت تمامی این گروهها در روسیه ممنوع اعلام شده است.
در صفحات روسی زبان اینترنتی نیز تبلیغات گسترده تروریستی به راه افتاده است که شکایات متعدد شهروندان به اتاق اجتماعی بر این امر صحه میگذارد. ارتباط منابع اینترنتی با سازمان تروریستی داعش بر کسی پوشیده نیست و مطالب این گروه معمولا با لوگوی مخصوص آنها، صحنههای کشتار و انتشار آزاد این تصاویر قابل تفکیک است. اتاق اجتماعی از دادستانی روسیه درخواست کرده که محتوای ۳۸۰ سایت مشخص اینترنتی را بررسی کند.
در ادامه گفته شده که به درخواست داستانی کل روسیه در سال گذشته، آژانس فدرال نظارت بر حوزه ارتباطات و فناوری تکنولوژی دسترسی به بیش از ۴،۵ هزار منبع ترویج اطلاعات افراطی را محدود کرد.
تروریستها از سایتهای پرمخاطب برای اطلاع رسانی به کاربران و کسب درآمد استفاده میکنند. طبق تحقیقات آژانس فدرال نظارت بر فاینانس، ۳،۵ هزار شهروند روسیه در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۳ برای گروهکهای تروریستی پول ارسال کردهاند.
انتهای پیام/654