۰

بررسی مسئولیت کیفری مقامات عربستان در اعدام شیخ نمر در کربلا

مرکز دفاع از حقوق و آزادی‌هاي «آدم» عراق، نشستی حقوقی با هدف بررسی «مسئولیت کیفری مقامات سعودی در اعدام شیخ نمر» در شهر مقدس کربلا برگزار کرد.
کد خبر: ۱۱۱۲۴۸
۰۹:۵۴ - ۱۴ بهمن ۱۳۹۴
به گزارش «شیعه نیوز»، مرکز دفاع از حقوق و آزادی‌های «آدم» عراق، در ادامه سلسله جلسات ماهانه خود، روز یکشنبه، 11 بهمن‌ماه، نشستی حقوقی با هدف بررسی «مسئولیت کیفری مقامات سعودی در اعدام شیخ نمر» در کربلا برگزار کرد.

این نشست، با مدیریت «ضیاء الاسدی»، رئیس دانشکده حقوق دانشگاه کربلا و با حضور «حیدر حسین کاظم»، عضو هیئت علمی دانشکده حقوق دانشگاه کوفه و با مشارکت شماری از شخصیت‌های دانشگاهی، حقوقدانان، فعالان رسانه‌ای و علاقه‌مندان به امور بشردوستانه بین‌المللی برگزار شد.

«حیدر حسین کاظم»، ضمن سخنانی در این نشست گفت: تنها گناه شیخ نمر که از سوی مقامات سعودی اعدام شد، گفتن کلمه حق و تلاش برای احقاق حقوق طبیعی خود در زمینه آزادی بیان بود، این در حالی است که مقوله آزادی بیان در تمامی کشورها امری تضمین شده است.

وی عنوان کرد: در کشوری(عربستان) که ادعای سازگاربودن قوانین خود با آیین‌نامه‌‌ها و قوانین بین‌المللی را دارد،‌ آزادی بیان جرم محسوب می‌شود و مستوجب حکم اعدام است(!)

حیدر حسین کاظم اظهار داشت: آنچه در شبه جزیره عربستان در زمینه نقض حقوق بشر، آزادی رأی و اندیشه و محدودکردن آزادی مردم در انجام مراسم‌های مذهبی صورت می‌گیرد، ظالمانه‌ترین و زشت‌ترین اقدامات در تاریخ بشر تلقی می‌شود.

اعدام شیخ نمر واکنشی به شکست‌های عربستان در سوریه، یمن، عراق و بحرین بود

در ادامه این نشست، «احمد جوید»، مدیر مرکز دفاع از حقوق و آزادی‌های «آدم» عراق ضمن سخنانی تصریح کرد: اقدام آل‌سعود در اعدام شیخ نمر با محکومیت گسترده مراجع دینی، شخصیت‌های سیاسی و گروه‌های مختلف مردمی مواجه شد و در همین راستا، شاهد تظاهرات گسترده در اعتراض به این جنایت شنیع در استان‌های مختلف عراق بودیم.

احمد جوید افزود: اعدام شیخ نمر در واقع اقدامی برای جبران شکست‌های عربستان در سوریه، یمن،‌ بحرین و عراق و دیگر کشورهای اسلامی و نیز شکست‌های اخیر گروه تروریستی داعش بود.

«علی الطالقانی»، مدیر مؤسسه فرهنگی ـ رسانه‌ای «النبأ» کربلا نیز ضمن سخنانی در این نشست عنوان کرد: «ما بارها گفته‌ایم که اقدامات مقامات سعودی متأثر از تعالیم و اعتقادات دینی افراطی وهابیت است و این افکار و اندیشه‌ها بیش از 250 سال است که مبنای اقدامات نظام حاکم بر عربستان را تشکیل می‌دهد».

انتهای پیام/ 852
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: