به گزارش «شیعه نیوز»، «حسین جواد» زندانی سابق بحرینی و مدیر سازمان اروپایی- بحرینی حقوق بشر، عربستان را بزرگترین حامی سیاست های آل خلیفه و طراح اصلی نقشه های سرکوبگرانه آن دانست.
افزایش نگران کننده تعداد زندانیان در بحرین
وی با اشاره به افزایش نگران کننده تعداد کسانی که در ارتباط با ابراز عقیده در بحرین دستگیر شده اند، گفت: صدور حکم زندان علیه الشیخ علی سلمان به دست نظام مستبد قابل پیش بینی بود.
حسین جواد ادامه داد: هدف از به تاخیر انداختن رسیدگی به موضوع علی سلمان تا پایان ماه مارس آینده، به بازی گرفتن عامل زمان است تا فرصتی فراهم شود که آل خلیفه با استفاده از آن بتواند راهبردهای جدید و متناسب با اوضاع منطقه را در پیش بگیرد.
وی در پوشش اخبار سیاسی و حقوقی بحرین در مورد موضوع شیخ علی سلمان و نیز جدیدترین تحولات مربوط به آن گفت: تاخیر در رسیدگی به این موضوع تا 30 مارس آینده در حالی است که صدور حکم چهار سال زندانی برای شیخ علی سلمان از سوی نظام مستبد بحرین قابل پیش بینی بود.
مدیر این سازمان حقوق بشری در ادامه گفت: نظام حاکم بحرین از حمایت نظامی گسترده از سوی عرسبتان برخوردار است به اضافه اینکه در سطح بین المللی به ویژه از سوی آمریکا نیز مشروعیت پیدا کرده است تا جایی که بسیاری از لابی ها و گروههای فشار در تلاش هستند وجهه خوبی از بحرین ارائه دهند.
وی تاکید کرد: اما اوضاع حقوق بشر در بحرین و حجم گسترده نقض آن به دست آل خلیفه و تاکید آن بر گزینه امنیتی و راهی کردن صدها نفر از فرزندان کشور به زندان به اضافه حمله به روحانیون و سیاستمداران و فعالان و وبلاگ نویسان موجب شد تلاش این لابی ها و گروههای فشار ناکام بماند.
حسین جواد تصریح کرد: هنوز هم چنین نقشه هایی ناکام است زیرا دیگر واقعیت برای جامعه جهانی بخصوص سازمان های دست اندرکارحقوق بشری برملا شده است تا جایی که این سازمان ها در محکومیت بحرین در تمام محافل بین المللی کوتاهی نمی کنند.
وی اظهار داشت: موضوع شیخ علی سلمان از سوی نظام آل خلیفه جدی گرفته شده است زیرا این نظام نمی خواهد صدای هیچ گروه سیاسی و یا رهبر مخالف بلند شده و در مورد بحرین ابراز عقیده کند.
این فعال بحرینی افزود: این وضعیت تاسف بار این سوال را مطرح میکند که آیا نظام حاکم بحرین عملا به دنبال گفت وگوی سازنده با مخالفان است؟ آیا از نشست های خود با گروههای سیاسی در تلویزیون به عنوان پوششی برای نقض حقوق بشر استفاده میکند؟
وی در پاسخ به این سوالها گفت: روشن است که با وجود گستردگی بحران موجود در بحرین و پیچیده بودن آن، رهبران مخالفان امروز آگاه تر شده و قدرت آنان برای ارزیابی مسائل افزایش یافته است.
اقدامات سرکوبگرانه عزم انقلابیون بحرینی را دو چندان کرد
حسین جواد افزود: دستگیری شیخ علی سلمان در مرحلهای حساس صورت گرفت زیرا دولت در جریان آن به هر وسیله ممکن و با کمترین خسارت های مالی به دنبال سرکوب اعتراض های انقلابی در نقاط مختلف کشور بود و چه بسا بر اساس ارزیابیهای خود در تحقق این اهداف موفق بود اما این درست نیست زیرا دستگیری رهبران مخالفان و فعالان موجب شد پویایی انقلاب دو چندان شود و شوری قوی در بین بحرینیها برای خیزش دوباره و با قدرت بیشتر و به شکل مسالمت آمیز و با نظم بیش از گذشته ایجاد کرد تا بتوانند به حقوق مورد نظر خود دست یابند.
بازی با وقت در موضوع شیخ سلمان
حسین جواد سپس یادآور شد که به تاخیر انداختن رسیدگی به موضوع شیخ علی سلمان فقط با هدف بازی با وقت و اتخاذ راهبردهای جدید متناسب با اوضاع کشور و منطقه صورت می گیرد.
بیش از 4هزار زندانی عقیده در بحرین
وی گفت: جای بسی تاسف است که تعداد بازداشت شدگان و زندانیان عقیده در بحرین به میزان نگران کننده ای افزایش یافته است تا جایی که بنابر اعلام سازمان های دست اندکار حقوق بشر تعداد آنان به حدود چهار هزار نفر رسیده است.
این فعال حقوقی بحرینی تصریح کرد: این در حالی است که به دلیل سیطره امنیتی سختگیرانه و قوانینی که بحرین برای در تنگنا قرار دادن فعالیت سیاسی تدوین می کند، چه بسا تعداد زندانیان بیش از پیش افزایش یابد.
گارد پادشاهی خودروهای زرهی خریداری می کند
وی در پاسخ به این سوالات که با مشکلات مالی که بحرین با آن دست به گریبان است، چرا گارد پادشاهی به خرید خودروهای زرهی اقدام کرده است آن هم در شرایطی که کشور با تهدید نظامی خارجی روبه رو نبوده و مخالفان مسلح داخلی نیز وجود ندارند و آیا هدف شدت بخشیدن اوضاع جاری است؟ گفت: تنگنا و تلاش برای شدت بخشیدن به تنش موجود، عملا وجود دارد.
انگیزه آل خلیفه از عقد قرارداد خرید خودروهای زرهی
حسین جواد توضیح داد: خرید زره پوش ها و اقدام آل خلیفه به امضای قراردادها و معاملات با کشورهای متحد خود به دو دلیل است: اول اظهار اخلاص و دوستی با این کشورها و دوم: اعلام اینکه ما با شما هستیم و پول ها و دارایی ها ما تحت اختیار شماست، فقط ما به حمایت شما نیاز داشته و محتاج این هستیم که در کنار مان قرار بگیرید و از تمام موارد نقض حقوق بشر علیه مردم بحرین چشم پوشی کرده و آن را نادیده بگیرید.
تلاش عربستان برای کم اهمیت جلوه دادن توافق هسته ای
مدیر این سازمان حقوق بشری در ادامه این گفتوگو در خصوص توافق ایران و غرب بر سر موضوع هسته ای ایران گفت: واقعیت این است که امضای توافق اتمی ایران و لغو تحریم های بین المللی که بر تهران تحمیل شده بود، در بین مردم بحرین و حتی بین زندانیان تاثیر مثبت داشت و برخی معتقدند می توان این توافق را آغاز حل و فصل بسیاری از بحران های منطقه دانست، اما من معتقدم که نباید به آن تکیه کرد زیرا عربستان حامی بزرگ سیاست های بحرین و طراح اصلی نقشه های نظام حاکم بحرین است تا جایی که می توانم با اطمینان بگویم که این ریاض است که در داخل بحرین قواعد بازی را به طور احمقانه دست گرفته است از همین رو تا جایی که ممکن است تلاش دارد توافق هسته ای ایران را پیروزی ندانسته و اینگونه اعلام کند که این توافق ابهام و پیچیدگی اوضاع منطقه را دو چندان خواهد کرد.
انقلاب بحرین دیوار ترس و وحشت را شکست
حسین جواد در مورد بزرگداشت پنجمین سالگرد انقلاب بحرین و دستاوردهای آن گفت: اگر بخواهم صریح و منطقی باشم، باید بگویم که انقلاب دستاوردهای زیادی را به ثمر نشاند از جمله اینکه دیوار ترس را شکسته و زمینه جانفشانی های زیادی را در راه وطن فراهم کرد.
وی تاکید کرد: ورود انقلاب بحرین به پنجمین سال خود به این معنی نیست که هیچ دستاوردی نداشته است، بلکه مقاومت مردم در برابر دایره گسترده سرکوب ها و فشارها و تحریم و اخراج از کار و شکنجه های وحشیانه و گستردگی طرح مسائل غیرواقعی به اضافه فقر، تحمیل مالیات و محدودیت های هرچه بیشتر بر فعالیت موسسات جامعه مدنی و راهپیمایی هر روزه صدها نفر در مناطق مختلف از جمله در بیش از 70 روستا به نوبه خود دستاورد بزرگی است که راهگشای پیروزی خواهد بود.
این فعال بحرینی در عین حال افزود: باید همچنان صبر کرد و تکاپوی مردمی نیز ادامه داشته باشد تا زمانی که مردم آنطور که می خواهند به حقوق خود برسند نه آنطور که نظام حاکم در نظر دارد.
انتهای پیام/ 852