۰

وضعیت اسفبار مسلمانان میانمار

دولت «تین سین» رئیس جمهور میانمار مدعی بود که بر آزار و اذیت سیستماتیک اقلیت مسلمان این کشور کشور (روهینگیا) نظارت می کند. اما سیاست های وی در قبال این گروه آسیب پذیر بسیار تبعیض آمیز بود.
کد خبر: ۱۱۰۸۴۵
۱۱:۳۶ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۴
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشت: صدها هزار نفر از مسلمانان در میانمار شهروندی خود را از دست داده و به اردوگاه های کار اجباری فرستاده شده اند؛ جایی که آنها از مراقبت های پزشکی، شغل و حتی غذا محروم شده اند و امکان ترک آنجا را ندارند. هزاران نفر از آنها این خطر را به جان می خرند تا با کمک گروه های جنایی به مالزی و بنگلادش فرار کنند و یا در قایق های ماهیگیری بردگی می کنند.

حال سؤال این است که «آنگ سان سوچی» برای رسیدگی به اوضاع این گروه آسیب پذیر چه خواهد کرد. خانم آنگ سان سوچی در ماه نوامبر اکثریت کرسی های پارلمان را به دست آورد. او خودش هم مورد آزار و اذیت قرار گرفته شده بود و مدتی را تحت بازداشت خانگی به سر می برد. اما در طول مبارزات انتخاباتی او سرسختانه در مورد سرنوشت روهینگیا سکوت اختیار کرده بود؛ این اقدام به وضوح یک محاسبه سیاسی در کشوری بود که در آن احساسات ضد مسلمانان به تب داغ تبدیل شده است.

همانطور که «آنتونی بلینکن» معاون وزیر خارجه آمریکا در دیدار با رهبران میانمار در 18 ژانویه اشاره کرده بود، اکنون که حزب سوچی به موفقیت رسیده است، نیاز فوری به اطمینان از این موضوع است که دولت جدید زمانی که در ماه مارس به قدرت برسد، به حقوق انسانی همه مردم احترام می گذارد. خانم سوچی در حال حاضر در تلاش برای پایان دادن به درگیری های بین ارتش و گروه های قومی مسلح است و وعده داده است تا نهادهای دموکراتیک شکننده را تقویت کند و فرصت های اقتصادی را به مردم میانمار بازگرداند.

اما همانطور که «نیکلاس کریستف» اخیرا در یک ستون در روزنامه نیویورک تایمز گفته است، اینها چالش های سیاسی هستند، در حالی که آنچه علیه روهینگیا انجام شده است «جنایت علیه بشریت» است.

به محض انتقال کامل قدرت سیاسی به سان سوچی، او و حزبش باید به سرعت به سمت جبران تبعیض علیه مسلمانان میانمار حرکت کنند و به وضعیت اسفبار و وحشتناک روهینگیا پایان دهند. این به معنای تغییر قوانین فجیع تبعیض آمیز تین سین در هدف قرار دادن مسلمانان، بازگرداندن شهروندی به روهینگیا و دیگر مسلمانان است تا آنها اجازه داشته باشند این اردوگاه کثیف را ترک کنند و به دور از تنفر و سخنان کینه توزانه نسبت به اقلیت های مذهبی به زندگی عادی خود بازگردند.

برخی از تحریم های اقتصادی آمریکا در اصل به منظور وادار کردن رژیم برای پایان دادن به چنین اقدامات و سوء استفاده هایی وضع شده است و شرکت های آمریکایی را از انجام کسب و کار با شرکت ها و افراد وابسته به ارتش این کشور باز می دارد. این تحریم ها باید پابرجا بماند تا زمانی که دولت جدید در تمام جبهه ها حقوق بشر را رعایت کند.

انتهای پیام/654
منبع: SHABESTAN
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: