به گزارش «شیعه نیوز»، اعلام تشکیل یک ائتلاف نظامی اسلامی برای «مبارزه با تروریسم»، کاملا هماهنگ با سیاستهای وزیر دفاع جدید عربستان سعودی، یعنی «محمدبنسلمان» بود؛ کسی که قرار است این ائتلاف نظامی عربی را رهبری کند. همان کسی که حملات هوایی علیه شورشیان حوثی در یمن را هم هدایت میکند، اما بهراستی این شاهزاده مغرور که جهان را نگران کرده، کیست؟
روزنامه شرق نوشت: تعیین محمدبنسلمان به عنوان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع در عربستان، بازتابهای گستردهای در داخل و خارج از این کشور داشت و برای بسیاری غافلگیرکننده بود. نه به دلیل صغر سن او، بلکه بیشتر به دلیل شخصیت و مواضع و بلندپروازیهایی که دارد. «امیر محمدبنسلمان»، متولد سال ١٩٨٠ و بزرگترین فرزند ملکسلمان از همسر سومش «فهده بنت فلاحبنسلطان» است. او اکنون کوچکترین وزیر دفاع جهان به شمار میرود و از زمان بهقدرترسیدن پدرش مشاغل متعددی داشته است، ازجمله ریاست شورای امور اقتصادی و توسعه عربستان سعودی و بعد جانشین ولیعهد و وزیر دفاع شدن.
تحصیلات
امیر محمدبنسلمان، تمام مقاطع تحصیلی خود را در عربستان گذرانده است؛ بر عکس اکثر شاهزادگان و بسیاری از جوانان سعودی که در خارج تحصیل میکنند. آمارها نشان میدهد تعداد سعودیهایی که تنها در دانشگاههای آمریکا تحصیل میکنند، در سال ٢٠١۴ به بیش از ١١٠ هزار دانشجو رسیده بود. محمدبنسلمان اما در دانشگاه ریاض، حقوق و علوم سیاسی خواند. گزارشهای رسمی نشان میدهد او جزء یکی از ١٠ نفر نخست در این دانشگاه بود. او، برادر ناتنی «امیر سلطانبنسلمان»، نخستین فضانورد عرب است که در سفر سال ١٩٨۵ دیسکاوری ۵١ حضور داشت.
بعد از فارغالتحصیلی و پیش از آنکه پدرش او را به عنوان مشاور خود در سال ٢٠٠٩ برگزیند، امیر محمد در بخش خصوصی فعال شد. در آن موقع امیر منطقه ریاض به حساب میآمد، اما در سال ٢٠١١ مشاور مخصوص پدر شد و در نهایت به وزارت دفاع رسید.
این امیر جوان به مقامهای «سمبلیک» بسنده نمیکرد و همواره به دنبال رؤیاهای شخصی خودش بوده است. او برای جوانان «مؤسسه امیر محمد» را تأسیس کرد و بعد ریاست مؤسسات خیریهای را که پدرش تأسیس کرده بود، برعهده گرفت. اینها همه پیش از آن بود که به عنوان وزیر دفاع عربستان تعیین شود. در کنار این فعالیتها، یک «انجمن قرآن کریم» در ریاض و مؤسسه «مدارس ریاض» را هم تأسیس کرد. از آن گذشته ریاست افتخاری تعدادی از مؤسسات دیگر، ازجمله انجمن مدیریت عربستان سعودی، انجمن ملی پیشگیری از مواد مخدر، مؤسسه مشاغل سنتی و شورای عالی مؤسسات خیریه ریاض را برعهده داشت.
شخصیت
بهگفته نزدیکان، امیر محمدبنسلمان از همان زمان طفولیت اخلاق و رفتاری متفاوت نسبت به همسنوسالهای خود داشت. او سیگار نمیکشید و مشروب نمیخورد. همچنین گفته شده است او بیش از دیگران به پدرش نزدیک بود و نزد مادرش نیز جایگاه خاصی داشت. مادر برای او آرزوهای فراوانی داشت و تمام تلاش خود را کرد تا او را به بالاترین مناصب قدرت در عربستان برساند. ناظران آگاه به امور خاندان حاکم بر عربستان میگویند، تنها فردی که بین ملکسلمان و فرزند جوانش حایل است، «محمدبننایف» یا همان ولیعهد کنونی عربستان است. فردی که فرزند ذکور ندارد و همین امر راه را برای بهقدرترسیدن محمدبنسلمان تا حد زیادی باز میکند. دیپلماتها میگویند این امیر جوان سالهاست که پیوسته از رؤیاهایش برای آینده عربستان میگوید و اگر حکومت را به دست گیرد، تلاش خواهد کرد این رؤیاها را تحقق بخشد. همین ویژگیهاست که موجب میشود شایعات زیادی درباره خشم اعضای خاندان حاکم نسبت به او مطرح شود و حتی برخی از وقوع یک کودتا در کاخ سلطنتی عربستان سخن بگویند. کسانی که از نزدیک با این شاهزاده سعودی آشنا هستند میگویند، او بسیار تمایل دارد به جای انتظارکشیدن و حرفزدن، اقدامات عملی داشته باشد و به دنبال ایجاد تغییرات است. به گفته آنها، سرعت عمل او به نسبت دیگران بسیار بیشتر است. برای همین ناظران امور عربستان را در داخل و خارج شگفتزده میکند. درعینحال، بسیاری میگویند او مناسب حال کنونی عربستان است؛ زیرا ٧٠ درصد از جمعیت این کشور را جوانان تشکیل میدهند؛ کسانی که به دنبال ایجاد تغییرات هستند و در شبکههای اجتماعی پیوسته از مطالباتشان میگویند.
بااینهمه نگرانی از شخصیت این وزیر دفاع جوان عربستان امری واقعی است. سازمان اطلاعات آلمان او را شخصی «پرتحرک» توصیف کرد و هشدار داد سیاست عربستان تحتتأثیر او «تحرک» تازهای پیدا خواهد کرد. به گفته این منبع، محمدبنسلمان بود که تصمیم گرفت در حمایت از دولت یمن، علیه شورشیان حوثی اقدام کند؛ حرکتی که عربستان را وارد جنگی تمامعیار در منطقه کرد.
انتهای پیام/ 852