۰

آمريکا بزودي نسخه جديد داعش را رو مي‌کند

اين روزها در آستانه سال جديد ميلادي، خبرهايي به گوش مي رسد:«کريسمس را به عزا تبديل مي کنيم!»، «گردن فلان وزير اروپايي را مي زنيم» و ...
کد خبر: ۱۰۸۳۲۴
۰۰:۳۸ - ۲۹ آذر ۱۳۹۴
به گزارش «شیعه نیوز»، داعش بازيچه دست عده‌اي است که آرامش سرزمين‌هاي اسلامي کابوس آنهاست. با همين دليل کمر همت براي حمايت از زامبي‌هاي قرن بيست و يک بستند. اما امروز داعش و هم پياله‌اي هايش، ميدان سوريه را از دست رفته مي‌بينند و کنترل و تسلط بر عراق را رؤياي برباد رفته قلمداد مي‌کنند. حالا عده‌اي از آن‌ها به مبدأ خويش از جمله 14 کشور اروپايي باز مي‌گردند، اما به لطف کشورهاي تروريست پرور هر يک به غول هايي آدمکش مبدل شده اند. خونريزي با ذاتشان عجين شده، به همين دليل دست کشيدن از کشتار و وحشيگري برايشان محلي از اعراب ندارد. داعش در مسير پيش رو به کدام سو حرکت خواهد کرد؟ براي يافتن پاسخ اين سؤال و همچنين، کسب آخرين اطلاعات از وضعيت اين گروه تروريستي در سوريه، عراق، لبنان و همچنين اروپا با سيد هادي سيدافقهي، کارشناس ارشد مسايل منطقه‌اي و بين المللي به گفت و گو نشستيم. متن کامل اين گفت و گو پيش روي شماست:
 
 با ورود مستقيم روسيه در تحولات سوريه و تقابل با گروه‌هاي تکفيري - صهيونيستي، ارزيابي شما از روند تحولات ميداني در سوريه و همچنين آخرين وضعيت داعش در اين کشور چيست؟
روسيه به ميدان عمليات سوريه وارد شد. در همين راستا اتاق جنگ مشترک ايران، سوريه، حزب‌ا... لبنان و روسيه به وقوع پيوست. تقسيم کار در اين اتاق جنگ انجام شد و روس‌ها پوشش جنگ را به عهده گرفتند. نيروهاي ارتش سوريه، نيروهاي دفاع وطني، حزب‌ا... و نيروهاي مستشاري ما را نيز در کنار خود ديدند و خوشبختانه ضربات دردناکي را نيز بر پيکره سازمان تروريستي داعش وارد کردند. استراتژي کار نيز بدين ترتيب بود که ابتدا مناطق حساس و مناطق استراتژيک و حياتي مانند: شاهراه‌ها، فرودگاه‌ها، پايگاه‌ها و مراکز استان‌ها را از گزند اين سازمان‌هاي تروريستي دور کنند. ضربات نيز فقط متوجه داعش نبود، چرا که بسياري از مناطق حساس فقط دست داعش نبود. تاکنون داعش نيز ضربات جدي و بسيار سختي دريافت کرده است، اطراف حلب، ادلب و مناطق اطراف دمشق مقداري در اختيار جبهه النصره، جبهه الشام و جيش الفتح و برخي گروه‌هاي تروريستي ديگر بود، از اين رو، ضربات براي باز کردن جاده درعا، دمشق، حمص، ادلب و تا حلب پخش شد. الان مهم‌ترين مأموريت باز نمودن همين جاده‌اي است که عرض شد.

مسأله الرقه نيز داستان جدايي دارد. متأسفانه تروريست‌ها آنجا خودشان را بين مردم جا دادند مثل مناطق باز اطراف مثلاً فرودگاه کويروس نيست. اينها بين مردم خودشان را مخفي کردند، از اين رو، عمليات در الرقه خيلي پيچيده تر و سخت تر است، گرچه بعضي از مراکز آشکارشان را روس‌ها زدند و از روزهاي گذشته تا به حال نيز، فرانسوي‌ها براي انتقام از ضربه پاريس وارد عمل شدند، وليکن ضربات جدي تر را خود روس‌ها زدند.

 
 داعش در تنگناي عراق گرفتار شده است وضعيت گروه تروريستي داعش را در عراق به چه شکل ارزيابي مي‌کنيد؟
در عراق هم داعش در تنگنا قرار گرفته و گرفتار شده است. امروز الرمادي در محاصره  کامل قرار گرفته است و رزمندگان به صورت وجب به وجب پيش مي‌روند. در فلوجه نيز که يک شاهراه است و يکي از پايتخت‌هاي مهم به لحاظ معنوي و هم استراتژيک براي آن‌ها به حساب مي‌آيد، کاملاً در محاصره است.
بايد گفت برخلاف کارشکني‌هاي مستمر آمريکايي‌ها و نفاق‌ها و دخالت‌هاي صورت گرفته آن‌ها و همچنين، تهديدهاي گاه و بي‌گاه و حتي بمباران هايي که بعضي اوقات برضد ارتش عراق صورت مي‌دهند، اما نيروهاي مردمي عراق و حشدالشعبي مصمم هستند تا يک يا دو ماه ديگر ان‌شاا... منطقه استان تکريت و الانبار و بخصوص شهر الرمادي را تا خود منطقه شرقات که دروازه موصل از جنوب به حساب مي‌آيد، باز پس گيرند. اگر اين عزيزان به شرقات برسند در واقع ديگر بحث موصل به يک بحث بين المللي مبدل مي‌شود.
آمريکا و فرانسه در چنين شرايطي مي‌گويند که ما هم هستيم و اظهار وجود مي‌کنند. روس‌ها هم درست است که يک اتاق تبادل اطلاعات - امنيتي به خاطر سوريه تشکيل داده است، اما او هم بي‌ميل نيست که در عراق نيز حرکتي بکند و خودي نشان دهد و در اين عرصه سهمي داشته باشد. چهار رکن اساسي داعش مورد هدف روسيه قرار مي‌گيرد
 
 روسيه اکنون در مقابله با داعش در سوريه چه اهداف و اماکني را در حملات خود مورد نظر قرار مي‌دهد؟
در نقشه راهي که روسيه در سوريه وارد عمل شد چهار رکن داعش را هدف قرار مي‌دهد.
يکي از مهمترين ارکان بحث لجستيک داعش است. روس ها، انبارها و پادگان‌هاي اين گروه تروريستي را به شدت مي‌کوبند. يکي ديگر از ارکان، پادگان‌هاي آموزشي آن‌هاست يعني پادگاني که در آن خود نفرات هستند، واحدهاي صفي هستند. يکي ديگر از ارکان، مراکز فرماندهي آن‌هاست. رکن ديگري که روس‌ها در سوريه آن را آماج حملات خود قرار مي‌دهند که خيلي مهم و حياتي است، بحث ارتباطات الکترونيک و مخابراتي داعشي‌هاست. اين شبکه و ارکان چهارگانه را روس‌ها مي‌زنند تا اول اين نظم و انسجام و روابط ارگانيک بين اين ارکان را به هم بزنند تا فضا براي ورود نيروي زميني براي به هلاکت رساندن داعشي‌ها و يا برگرداندن آن‌ها به مبداهايشان فراهم شود.
 
 داعش در لبنان همانند گربه‌اي در قفس است
حضور پررنگي از اين گروه تکفيري - صهيونيستي در لبنان نمي‌بينيم، اما هر از گاهي با انفجارهاي تروريستي رخ نمايي مي‌کنند. وضعيت داعش را در لبنان چطور ترسيم مي‌کنيد؟
همانطور که اشاره نموديد، داعش در لبنان حضور فيزيکي انبوه ندارد، بلکه حضور تروريستي - عملياتي دارد. بر اثر فشارهايي که به داعش وارد مي‌شود، اين گروه تروريستي شرايط يک گربه‌اي را دارد که در قفس محاصره شده است و به همه جا چنگ مي‌زند. با توجه به شکست‌هاي اخيري هم که در سوريه و عراق متحمل شده است، تصور مي‌کنم که داعش راهبرد خود را مقداري جابه‌جا خواهد کرد. چون در حال قتل عام هستند، بخشي از نيروها يا هسته‌هاي خفته و پنهان خود را از حالت دفاعي خارج کردند و به اروپا انتقال دادند و مجبور شدند که موضع هجومي به خود بگيرند. مي‌بينيم که زدن هواپيماي ايرباس روسي برفراز صحراي سيناي مصر تا انفجار در ضاحيه بيروت و يا پاريس جزو عمليات برون مرزي آن‌هاست، چون داعش به آن صورت در اين اماکن حضور فعال و پررنگ ندارد.
يک عده مي‌گويند، داعش چنين روزهايي را پيش بيني مي‌کرده است. آن‌ها مي‌دانستند همان بلايي که آمريکا برسر القاعده بعد از آزادسازي افعانستان و ورود نيروهاي آمريکايي و ناتو به افغانستان آورد، ممکن است يکي از کشورهاي اروپايي بر سر آن‌ها بياورد و زير پايشان را خالي کنند، از اين رو، اهرم‌هاي فشار را پيش بيني کرده‌اند و امروز مي‌بينيم که وضعيت امنيت اروپا را به هم ريختند.
 
 آن‌ها با ناامن سازي اروپا درصدد دستيابي به چه اهدافي هستند؟
داعش مي‌داند که اگر امنيت کشورهاي اروپايي مختل شود، دولت‌هاي اروپايي تحت فشار مردم قرار مي‌گيرند و ممکن است مردم به دولت‌هايشان فشار بياورند که کاري به کار داعش نداشته باشيد؛ البته فرضيه ديگر اين است که اساساً چه کسي مي‌گويد، آمريکا و فرانسه واقعاً مي‌خواهند داعش را ازبين ببرند.
 
 روزنامه صهيونيستي تايم نيز به اين نکته اشاره کرده بود که يهوديان پاريس ازاين موضوع مطلع بودند. شايد تشابهي بين اين موضوع و 11 سپتامبر بتوان يافت.
اين موضوع در حد گمانه زني است. بايد صبر کنيم تا نيمه‌هاي پنهان اين مسأله خودش را نشان دهد تا ما بتوانيم يک جمع بندي و يک تحليل کامل از داده‌هاي صحنه داشته باشيم تا آنچه پشت صحنه رخ مي‌دهد آشکار شود. اما چيزي که مشخص است، اينکه اتحاديه اروپا پاسخ مثبت به تقاضاي فرانسه داد و ناتو هم گفت که ما کمک مي‌کنيم.
حتي آقاي اولاند به ايران رو آورده و در مکالمه تلفني از آقاي دکتر روحاني درخواست کرده که ايران هم بد نيست که وارد شود. حالا آيا اين يک تور است براي ايران و آيا مي‌خواهند ايران را از سمت روسيه به سمت ناتو بکشانند و آمريکا مي‌خواهد کفه ترازو را متعادل کند؟ اين‌ها گمانه زني‌هاي سخت و پيچيده‌اي است که به اين سادگي نمي‌توان به آن پاسخ داد.
 
 اما در اين بين نسبت داعش و ترکيه را به چه شکل مي‌بينيد؟ آيا تارو پود علقه‌هاي شکل گرفته ميان داعش و ترکيه مستحکم و ادامه دار خواهد بود؟
داعش در آغوش ترکيه است و تا زماني که بشاراسد سرنگون نشود و اين‌ها سهم خودشان را از سوريه هم به لحاظ توسعه ژئوپوليتيک و هم به لحاظ اقتصادي وسياسي و صحنه پارلماني نگيرند، آرام نمي‌نشينند.
اما ترک‌ها بعد از پيروزي حزب عدالت و توسعه و برگزاري نشست گروه بيست در آنتاليا بايد اول يک خانه تکاني اقتصاد داخلي کنند وبعد تکليف پ.ک.ک را روشن کنند. اينکه  دوباره آتش بس و صلح مي‌کنند يا تا آخر قصد دارند بجنگند؛ البته امروز هماهنگي بين عربستان سعودي، قطر و ترکيه به هم خيلي نزديک تر شده اند.
 
 آمريکا نسخه جديدي از داعش را طراحي کرده است
به عنوان پرسش پاياني، سناريوهاي پيش روي داعش را چگونه تفسير مي‌کنيد و آينده و دورنماي اين گروه تروريستي چه خواهد بود؟
جان کري قبل از برگزاري وين 2 يک حرف معناداري زد. او گفت: دوران داعش تمام شده است. بايد اين حرف را معني کرد. مگر مي‌شود سازماني که اين همه زحمتش را کشيدند تا در مسير اهداف آن‌ها گام بردارد، حال با دست خودشان از بين ببرند.
بايد ببينيم که آن‌ها چه ورژن جديدي براي داعش پيش بيني و طراحي کرده‌اند؛ بنابراين من تصور مي‌کنم که فعلاً داعش هست و ممکن است با نسخه‌هاي جديد ظهور کند. تصور مي‌کنم تا زماني که داعش انديشه است با نسخه‌هاي مختلف ظهور مي‌کند. انديشه داعش بايد ترور شود و تفکر تکفيري - وهابي که زادگاه و گهواره آن‌ها در عربستان سعودي است و از آنجا متولد و تزريق مي‌شوند و مناطق را اول به آشوب فکري مي‌کشند و ذهن جوانان را مغشوش مي‌کنند و آنان را اغفال مي‌کنند در نطفه خفه شود.
 
 حمله بي سابقه الازهر به وهابيت
خوشبختانه بعد از انفجارهاي پاريس ديديم که برخي از مطبوعات و شبکه‌هاي فضاي سايبري و حتي برخي از روشنفکران فرانسوي و انگليسي گفتند که شما چرا خودتان را گول مي‌زنيد، معلوم است که داعش تفکرش وهابي است و وهابي هم مرکزش عربستان سعودي است. چرا عربستان را زير سؤال نمي‌بريد؟
الازهر براي اولين بار در طي چهل سال گذشته حمله‌اي بي سابقه به وهابيت کرده است؛ بنابراين يک داعش فکري و يک داعش ميداني و عملياتي داريم. داعش فکري و ادراکي بايد کنترل و محدود شود و در اين مسير بايد جوانان را در راه آگاه سازي قرار دهيم. فضاهاي سايبري را بايد از گروه‌هاي تروريستي بگيريم و شبکه‌هاي ارتباطي آن‌ها را بايد کشف و منهدم کنيم. 


انتهای پیام/ 242


منبع: قدس
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: