به گزارش «شیعه نیوز»، عبدالرحمان میحلفی، روحانی مجارستانی که در رشته شریعت اسلامی تحصیل کرده و در حال حاضر رئیس شورای فتوای معاملات حلال اروپا در «وین»، پایتخت اتریش است، در گفتوگو باخبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) روند ورود جریانهای تکفیری به اروپا و کشورهای غربی و فعالیت آنان برای جذب نیرو در این منطقه از جهان را تبیین کرد.
وی گفت: گسترش گروههای تکفیری در اروپا مسئلهای حساس است. در دهه 60 قرن گذشته میلادی پس از آزادی مستعمرهها میلیونها مسلمان به اروپا آمدند. این گروه از مسلمانان کارگران فعالی بودند که از سوی شرکتهای چندملیتی اروپایی استخدام شدند. آنها کار میکردند و برای خانوادههای خود پول میفرستادند. در دهه 80 پارلمانهای اروپایی قوانینی برای به هم رسیدن خانوادهها وضع کردند و این سبب شد که در مدت 10 سال تعداد مسلمانان 3 تا 4 برابر بیشتر شود.
میحلفی گفت: این مهاجران جدید دیگر که اعضای خانواده کارگران بودند به انجام شعائر دینی خود پایبند بودند. سپس هیئتهای مختلفی از روحانیون برای تأمین نیازهای مذهبی مهاجران جدید از کشورهای خود به کشورهای اروپایی آمدند. مساجد و جوامع اسلامی تأسیس شدند؛ اما کنترلی بر مسائل مالی نبود. از طرف دیگر مسلمانان در جامعه اروپا ادغام نشدند و اتحادیه اروپا نیز مراقب ادغام مهاجران در جامعه نبود.
مترجم قرآن کریم و نهجالبلاغه به زبان مجارستانی در ادامه گفت: در نتیجه روند ذکر شده فرقهها و مذاهب گوناگون اسلام که تا پیش از آن در اتحادیه اروپا نبود، وارد این کشورها شد و پیروان این فرقهها گاه با یکدیگر تسامح داشتند و گاه با هم در تضاد بودند.
وی افزود: هنگامیکه شرکتهای چندملیتی به خاطر کاهش هزینهها فعالیتهای خود را به آسیا و خاور دور منتقل کردند تا از نیروی کار ارزانتر در این کشورها بهره ببرند، مهاجران شغل خود را از دست دادند. میلیونها نفر بیکار شدند که مسلمانان اروپا نیز بخشی از آنها بودند. چنین شرایطی زمینه را برای بروز مشکلات دینی، قومیتی و نژادی فراهم کرد. در همین زمان موج جدیدی از مهاجران با نفرات بیشتر به اروپا آمدند. در میان این مهاجران تکفیریها نیز وارد شدند که شناخت آنها کار آسانی نبود.
اروپا در بحران به سر میبرد
میحلفی گفت: اروپا اکنون در یک بحران به سر میبرد. این بحران ابعاد مختلف اقتصادی، مالی و اخلاقی دارد. در این بحران هیچکس راضی نیست و مردم در حال جستوجوی دلیل این مشکلات در دیگران هستند. سیاستمداران نیز در حال فرار از مسئولیتها و انتخاب آسانترین راه هستند. آنها در مورد حفظ رفاه و ارزشهای اروپایی صحبت میکنند و مهاجران موظفند که این مسئولیت را به عهده بگیرند. در این وضعیت هرج و مرج، گروههای تکفیری میتوانند جوانان سرخورده را که در بخشهای فقیر جامعه زندگی میکنند، فریب دهند.
جذب غیرمسلمانان جنایتکار و روانپریش
وی افزود: گروههای تکفیری در این شرایط به راحتی میتوانند مسلمانانی را که تحقیرشده و بدون شغل هستند و نیز غیرمسلمانانی را که جنایتکار و روانپریش هستند، جذب کنند. با توجه به کمکهای مالی عربستان سعودی و قطر، این گروههای تکفیری منابع مالی کافی دارند و میتوانند به راحتی این کار را انجام داده و فعالیتهای خود را پیش ببرند.
میحلفی همچنین گفت: اقدامات گروههای تروریستی مانند داعش تأثیرات زیادی بر زندگی مسلمانان اروپایی گذاشته است. مشکل اصلی این است که مردم در کشورهای اروپایی فکر میکنند که آنچه داعش نمایش میدهد، اسلام است. آنها لباسهای اسلامی میپوشند و فریاد الله اکبر سر میدهند؛ در حالیکه مریدان شیطان هستند.
وی ادامه داد: آنها مخالف اسرائیل یا مخالف آمریکا نیستند، بلکه مخالف سایر مسلمانان هستند. این چه نوع اسلامی است که مخالف شیعه، سنی و مسلمانان دیگر است؟ آیین آنها بیشتر شبیه یهودیت کابالیستی (فرقه افراطی یهودیت) است تا هر چیز دیگر و مأموریت آنها عبارت است از: ترسیم تصویر نادرست از اسلام برای جهان، ایجاد ترس، ایجاد بیثباتی و تخریب فرهنگ و دستاوردهای بشری و هر آنچه که با تفکر و علم ارتباط دارد.
این تازهمسلمان مجارستانی تأکید کرد: اگر جوامع دیگر اسلام را به این صورت بشناسند، در این جوامع جایی برای ما مسلمانان نخواهد بود.
45 میلیون مسلمان در اروپا زندگی میکنند
وی در ادامه گفت: در مجارستان تعداد مسلمانان حدود 15 هزار نفر و در اتریش نیم میلیون نفر تخمین زده میشود. در مجموع در اروپا 45 میلیون مسلمان داریم. از این میان، 30 میلیون در غرب اروپا و بقیه در روسیه زندگی میکنند.
وی افزود: اگر فکر کردن و ابراز عقیده ممنوع باشد، آیا اسلام وجود خواهد داشت؟ اسلام بر مبنای صلح، مدارا، رحمت و تفکر استوار است. یک انسان متفکر همواره برای شناخت جهان و آفرینش سوالاتی میپرسد. اسلام دین صلح است اما آنها میگویند که اسلام دین جنگ است ... این شیطانی است. در همه ادیان آنچه از سوی خدا فرستاده شده مبتنی بر عشق و مداراست. هر عقیدهای که بر پایه نفرت و انزجار باشد را نه میتوان اسلام و نه هیچ دین دیگری تلقی کرد.
میحلفی در ادامه با اشاره به آیه 11 سوره رعد: «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ: خداوند سرنوشت هیچ قوم و ملتی را تغییر نمیدهد مگر آنکه آنها خود را تغییر دهند» راه برون رفت از این شرایط را عمل به مضمون این آیه دانست.
وی در پایان یادآور شد: کلید نجات بشریت در رحمت است. اگر ما تلاش کنیم، خداوند رحمت خود را شامل حال ما خواهد کرد. امروز وقت آن است که بیدار شویم و فکر خود را عوض کنیم. ما باید از تاریخ بیرون بیاییم و تفرقهها، جداییها و اختلافات فرقهای را کنار بگذاریم. راه حل در اتحاد و تبعیت از اسلام حقیقی است که با کمک علم و عقل عملی میشود.
انتهای پیام/ 242