به گزارش «شیعه نیوز»، این پدیده که روزنامه لو سوار آن را «هشدار دهنده» توصیف کرد، در ماه سپتامبر سرعت گرفت، یعنی زمانی که 141 عراقی داوطلب شدند درخواست پناهندگی خود از بلژیک را پس بگیرند و به کشورشان بازگردند.
این رقم ماه اکتبر به 325 نفر و ماه نوامبر به 248 نفر افزایش یافت. به نوشته لو سوار رقم کلی کسانی که از پناهندگی در بلژیک انصراف داده اند امسال تاکنون به 804 نفر رسیده است.
این روزنامه نوشت «ابهام و بلاتکلیفی در خصوص دریافت پناهندگی در بلژیک» یکی از دلایل اصلی برای بازگشت داوطلبانه پناهجویان عراقی به کشورشان بود. افزون بر آن، داشتن یک عضو خانوادگی بیمار در عراق که به مراقبت نیاز دارد، از دیگر دلایل انصراف پناهجویان عراقی بوده است.
بین ماه ژانویه و اکتبر ، بلژیک 6906 درخواست پناهندگی از عراقی ها دریافت کرد که بر اساس این آمار، حدود 11 درصد از کل متقاضیان عراقی پناهندگی انصراف داده اند و آماده اند داوطلبانه به کشورشان بازگردند.
این روند در مورد افغان ها نیز صادق است. یکی از پناهجویان افغان به لو سوار گفت:«من قصد دارم هم به دلایل خانوادگی ، و هم به این دلیل که از نحوه استقبال از ما در بلژیک نومید شده ام، به کشورم بازگردم. من سه شب در خیابان ماندم تا بتوانم وارد اداره مهاجرت بشوم. این روند بسیار طولانی است.»
وزارت امور پناهندگی و مهاجرت بلژیک در ماههای خیر پویشی را در شبکه های اجتماعی برای منصرف کردن پناهجویان آغاز کرده است.
لو سوار نوشت متقاضیان پناهجویی که اهل بغداد هستند بخت کمتری برای دریافت پناهندگی از بلژیک دارند زیرا کمیسر امور آوارگان و افراد بی وطن در این کشور ماه اکتبر دستورالعمل اعطای پناهندگی را تغییر داد و بغداد را جزو مناطق «امن» اعلام کرد.
انتهای پیام/ 242