به گزارش «شیعه نیوز»، عربستان سعودی، کویت و قطر تیمهایی در ریف دمشق تشکیل دادهاند که با تابلو «جمعیتهای خیریه»، در حال خرید آدم و نیرو هستند.
در بسیاری از مواقع، جمعیتهای خیریه در «غوطه» شرقی دمشق تلاش دارند که از کمک به مردم این مناطق برای جذب نیرو بهره ببرند.
این مسئله تا جایی شدت گرفته است که در روستاهای غوطه نیز میان جمعیتهای موسم به خیریه عربستان، قطر و کویت رقابت سیاسی شدیدی شکل گرفته است.
قابل ذکر است که مناطق تحت اشغال گروههای تروریستی در مناطقی در ریف دمشق، توسط سرتیمهای تروریستی اداره میشود که بیشتر اوقات سبب اعتراضهای مردمی میشود.
وظیفه این تیمهای سعودی و قطری
روزنامه «الاخبار» لبنان درباره ماهیت این جمعیتها و وظایف محوله به آنها نوشت، یکی از افراد داوطلبی که با جمعیت «غراس الخیریة» همکاری میکرد درباره این جمعیت میگوید: « کمک و امدادرسانی به عنوان ابزاری برای سرکوب ساکنان این منطقه استفاده میشود. زمانی که صدای مردم علیه سیاستهای برخی از گروههای [تروریستی] نظامی بلند میشود مقدار و نوع کمک به مردم کنترل میشود تا به آنان اعمال فشار کنند و نظراتشان را کنترل نمایند.
او افزود: همچنین این جمعیتها روند بالا یا پایین بردن این گروه یا آن گروه [تروریستی] را بر عهده دارند. این مسئله زمانی رخ میدهد که برخی از کشورهای منطقه نیازمند جایگزین کردن برخی از گروههایی هستند که پیشتر از آنها حمایت میکردند».
به گزارش این روزنامه، «الأخت الفاضلة أم عمر» نامی است که کمکهای قطر با پوشش آن از طریق جمعیت«البنیان المرصوص» به غوطه شرقیه میرسد. این جمعیت خود را «یک جمعیت خیریه برای توسعه انسانی و علمی» معرفی میکند و مدعی است که برای کمک به ملت سوریه فعالیت میکند. این جمعیت از سال 2012 بر اساس حمایتهای قطر و کویت شکل گرفت. اما «الأخ الفاضل أبو ناصر» نام جعلی است که تحت عنوان آن کمکهای کویت به مردم غوطه میرسد برخی از فعالان امدادرسانی بر این باورند که در پس این نامها سرویسهای جاسوسی قطر و کویت قرار دارند که در برخی مواقع مشکلات مردم را رصد میکنند تا از این طریق بتوانند آنان را به خود جذب کنند.
بنا بر این گزارش، جمعیت البنیان المرصوص علاوه بر حضور در دمشق و افتتاح مراکز مذهبی که شیوههای معینی را به کودکان آموزش میدهد و در راستای نشر تعالیم و اموزههای معینی است، این مرکز در شهرک «عرسال» لبنان نیز حضور دارد، در اردوگاههای آن دورههای آموزشی را برگزار میکند و کمکهای مالی ارانه می دهد. این در حالی است که این جمعیت متهم به اعزام برخی از مردم فلسطین، لبنان به سوریه از طریق ترکیه و اردن است.
الاخبار در ادامه گزارش خود مینویسد، عربستان سعودی نیز تحت عنوان امدارسانی، آموزش و امور مذهبی جمعیتهایی را ایجاد کرده که در غوطه شرقیه به ویژه در شهرکهایی مانند «دوما»، «مسرابا» و «جسرین» فعالیت میکنند؛ مناطقی که گروهک تروریستی «جیش الاسلام» که وابسته به این کشور است در آن حضور دارد.
«عطاء الرحمن» جمعیت عربستانی است که در بسیاری از شهرکها و روستاهای غوطه شرقی حضور دارد و حمایت مالی از ساکنان این مناطق دارد. جمعیتهای «نور»، و«تکافل الخیریة»، و«غراس» نیز همین مأموریت را بر عهده دارند. البته غالبا کمکهای این جمعیتها نیز زمانی قطع میشود که مردم ناراحتی خود را از اقدامات گروهک جیش الاسلام در شهرکهای غوطه ابراز میکند.
به گزارش این روزنامه، عطاء الرحمن به خانوادههای افرادی که در زندانهای جیش الاسلام زندانی هستند و زمانی که اعتراضشان بالا میگیرد «کمکهای موقتی» ارائه می کند. البته برای اینکه روند جذب نیرو برای جیش الاسلام تداوم داشته باشد این جمعیت مبالغ هنگفتی را به افراد میدهد که در برخی موارد به عنوان جایگزین مادی برای خانوادههای افراد کشته شده در این گروه به 3 میلیون لیره سوریه میرسد. این گونه است که جمعیتهای قطری و کویتی و عربستانی سعی دارند مردم این مناطق را به خود جذب کنند.
انتهای پیام/ 852