۱
گزارش گاردین:

طرح گسترش حملات انگلیس علیه داعش

وب سایت گاردین نوشت: طرح دیوید کامرون برای گسترش حملات هوایی انگلیس علیه داعش، از چندین جهت قابل بررسی است.
کد خبر: ۱۰۶۷۰۸
۱۳:۴۳ - ۰۷ آذر ۱۳۹۴
به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، وب سایت گاردین در گزارشی به بررسی طرح دیوید کامرون – نخست وزیر انگلیس – برای گسترش حملات هوایی علیه داعش پرداخت.
در این گزارش آمده است: طرح دیوید کامرون برای گسترش حملات هوایی انگلیس علیه مواضع داعش با دو نگاه آمیخته است. به چالش کشیدن توانایی داعش در انجام حملات تروریستی در اروپا و محصور کردن این گروه تروریستی و جلوگیری از دستیابی آن به منابع مالی. تجاربی که از اقدامات ائتلاف جهانی علیه داعش و همچنین کمپین مبارزه با تروریسم حاصل شده است نشان می دهد هر چند برخی از اهداف دست یافتنی است، نمی توان از نتایج معکوس چشم پوشید.
در ادامه این گزارش در خصوص کارآمدی طرح دیوید کامرون سه پرسش مطرح شده است. اینکه آیا حملات هوایی می تواند همچون عاملی بازدارنده مانع از انجام حملات تروریستی داعش در اروپا شود؟

 نگارنده گزارش با استناد به اظهارات دیوید کامرون در پاسخ به این پرسش می نویسد: گسترش حملات هوایی علیه داعش باعث می شود این گروه تروریستی در حالت تدافعی فرو رود؛ ضمن اینکه توانایی آن در انجام حملات تروریستی در اروپا کاهش می یابد.

نگارنده گزارش در ادامه می افزاید: حملات تروریستی پاریس نشان می دهد عاملان این حمله، آموزش دیده هستند. تجربه نبرد آمریکا مؤید این حقیقت است که هدف قرار دادن اردوگاه های آموزشی تروریست ها، توانایی آنها را در انجام حملات تروریستی در اروپا کاهش می دهد. هر چند برخی بر این باورند که داعش از القاعده درس گرفته است و با حضور در میان غیر نظامیان، انجام حملات هوایی را دشوار می کند. تروریست های داعش در موصل، رقه و دیرالزور در میان غیرنظامیان زندگی می کند. از این رو، انجام حملات هوایی بسیار مشکل است. برخی از کارشناسان نیز معتقدند افزایش کنترل مرزی، بیش از گسترش حملات هوایی می تواند موفقیت آمیز باشد. آنها ورود مغز متفکر حملات تروریستی پاریس را به اروپا از طریق مرزهای ناامن، دلیلی بر ادعای خود می دانند.

پرسش دوم در خصوص کارآمدی حملات هوایی در محصور کردن داعش، مطرح شده است. نگارنده گزارش با استناد به اظهارات دیوید کامرون در پاسخ به این پرسش می افزاید: استراتژی نظامی برای جلوگیری از پیشروی داعش موثر است. این هدف، با  بمباران مواضع تروریست ها و تحت فشار گذاشتن و همچنین تضعیف توانایی نظامی و مالی آنها امکان‌پذیر خواهد بود. حملات هوایی ائتلاف جهانی علیه داعش مانع از پیشروی آنها در مناطق استراتژیکی نظیر کوبانی و اربیل شد. ضمن اینکه نقش حملات هوایی را در آزادسازی سنجار نمی توان نادیده گرفت. این درحالیست که برخی معتقدند راه حل شکست داعش حملات هوایی نیست؛ بلکه با متحد کردن گروه های معارض سوری می توان به هدف مذکور دست یافت.  

 پرسش سوم و پایانی، در خصوص نتیجه معکوس حملات هوایی مطرح شده است. نگارنده گزارش می نویسد: حملات هوایی روز پنج شنبه در رقه به کشته شدن 12 غیر نظامی منجر شد. مشخص نیست این حملات از سوی کدام یک از کشورهای آمریکا، فرانسه و انگلیس انجام شده است. از آنجایی که شناسایی اهداف دشوار است و اعضای داعش در میان غیر نظامیان زندگی می کند، شمار تلفات غیر نظامیان افزایش خواهد یافت. در اینصورت باید منتظر افزایش حمایت ها از داعش بود. این موضوع یکی از خطرناکترین پیامدهای حملات هوایی است.

انتهای پیام/ 852
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر:
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۹/۰۸
خداوند لعنت کند این انگلیسی ها و آمریکایی ها و اسرائیل از خدا بی خبر را که خودشان داعش را درست کرده و به او سلاح دادند الان هم مثل خر تو گل گیر کردند و کاسه چه کنم دست گرفتند که به احتمال زیاد برای خودشان هم شاخ میشوند این لعنتی ها داعش را به وجود آوردند که ایران را از بین ببرند ولی الان تهدید بزرگی برای خودشان شده قدیمی ها گفته اند چاه نکن بهر کسی اول خودت بعداً کسی ما زیر پرچم حضرت ابوالفضل بزرگ شدیم و رهبر عزیزی چون سید بزرگوار داریم پس ما را از داعشی ها چه باک زنده باد تمام ایرانیان عزیز