به گزارش «شیعه نیوز»، دانشگاه شهر «جلالآباد» یکی از مهمترین دانشگاههای افغانستان که با تجهیزات مدرن مجهز بوده و دانشجویان زیادی را نیز به خود جذب کرده اما گمانهزنیهای جدی وجود دارد که گویا داعش نفوذ قابل توجه و انکارناپذیری در این دانشگاه دارد.
موضوع احتمال نفوذ داعش در دانشگاه جلالآباد است، مسئلهای که سوالاتی زیادی را بوجود آورده بویژه پس از آنکه دانشجویان این دانشگاه با بالابردن پرچم داعش، طالبان و حزب اسلامی که همه مخالف دولت بوده و نزد مردم گروههای تروریستی تعریف میشود، خواستار برپایی دولت اسلامی شدهاند.
دانشجویان جلالآباد تجهیزات برتر و اساتید مجربی از اکثر ولایتها در اختیار دارند، اساتید آنها اکثراً با مدارک کارشناسی ارشد و دکترا از بهترین دانشگاههای جهان هستند و توجه دولت جهت تجهیز این دانشگاه با وسائل درسی مدرن نیز ستودنی است.
اما اینکه چرا دانشجویان این دانشگاه پرچمهای گروههای تروریستی را بلند کرده و خواستار برپایی دولت اسلامی شدهاند این گمانهزنی را به وجود آورده که تجهیزات برتر و اساتید مجرب بتنهایی کافی نیست و مسائل دیگری در پشت پرده زمزمه حمایت از داعش در این دانشگاه را دامن میزند.
نفوذ آشکار تروریستها و ضعف مدیریتی مسوولان دانشگاه
«نفسگل ملکزی» عضو شورای ولایتی ننگرهار در گفتوگو با خبرنگار ما، با انتقاد از عملکرد دولت و دانشجویان گفت: بالا بردن پرچم گروههای تروریستی فعالیت و تبلیغات محض به نفع دشمن بوده و این اقدام دانشجویان ناشی از ضعف مدیریتی دولت است.
وی در مورد چرایی این اقدام دانشجویان گفت: از چندین سال به این طرف دانشگاه جلالآباد میزبان افکار تندرو همچون طالبان و حزب اسلامی بوده و اینک با حضور گسترده نظامی داعش و تبلیغات شدید آنها، برخی دانشجویان مجذوب این گروه شدهاند.
ملکزی تصریح کرد: نفوذ تروریستها در دانشگاه جلالآباد بر همگان معلوم بود و دانشجویان که به اقتدارگرایی تروریستهایی همچون داعش و طالبان معتقد بودند را تمام مسئولان میشناختند اما اینکه چرا جلو آنها و تشدید نفوذ تروریستها را نگرفتند، مربوط به ضعف مدیریتی این دانشگاه و سهلانگاری مسئولان محلی ننگرهار است.
تظاهرات ضد دولتی با محوریت دانشجویان الهیات
این عضو شورای ولایتی ننگرهار گفت: دانشجویان ترمهای پیشین دانشکدههای ادبیات و الهیات این دانشگاه افکار تروریستها را پذیرفته بودند، اما اینکه اکنون دانشجویان دانشکده ادبیات با همان افکار هستند یا خیر، اطلاعی نداریم، اما دانشجویان دانشکده الهیات میزبان افکار گروههای تروریستی هستند.
وی تأکید کرد: دانشجویان که پرچمهای دشمنان دولت و ملت را بلند کرده بودند، اکثر آنها مربوط به دانشکده الهیات بودند، اما از سایر دانشکدهها نیز دانشجویان حضور پیدا کرده بودند.
«حضرت حسین مشرقیوال» سخنگوی فرماندهی پلیس ننگرهار از دادن جزئیات در این مورد به خبرنگار ما، خودداری کرد و نگفت که چطور گروههای تروریستی قادر به نفوذ قابل توجهی در این دانشگاه و چرا قبل از برگزاری این تظاهرات این اقدام آنها خنثی شده است.
تظاهرات ضد دولتی در مرکز والی خارج از ننگرهار
اما «احمدضیا عبدالزی» سخنگوی والی ننگرهار در مورد اینکه چگونه دانشجویان ننگرهار تظاهرات ضد دولتی انجام دادند به خبرنگار ما، گفت: بر اساس قانون اساسی افغانستان شهروندان حق اعتراض و برپایی تظاهرات را دارند، اما باید صلحآمیز و مسالمتآمیز باشد.
وی تصریح کرد: چگونگی این تظاهرات دانشجویان مشخص نبود و مسئولان نمیدانستند که به سود دشمنان کار میکنند، به همین دلیل آنها تظاهراتی را انجام دادند که خلاف هر نوع منافع ملی و مردمی در افغانستان است و به همین دلیل نگرانی شدیدی را از این ناحیه به وجود آورده است.
سخنگوی والی ننگرهار در پاسخ به اینکه چرا جلو این تظاهرات از سوی مسئولان گرفته نشد، گفت: در آن زمان والی ننگرهار در این ولایت نبود و به همین دلیل تظاهرات راهاندازی و از سوی دانشجویان انجام شد.
وی افزود: پس از انجام این تظاهرات و اطلاع آن به والی، والی ننگرهار در اسرع وقت به جلالآباد برگشت و با مسئولان امنیتی و دانشگاه جلالآباد جلساتی را برگزار و روی این موضوع که چه کسانی در پشت این تظاهرات دست دارند و چطور و چرا انجام شده و و همچنین شناسایی دانشجویان که در این راستا نقش محوری را بازی کردند، بحث و گفتوگوی فراوانی صورت گرفت.
چرا جلو تظاهرات کنندگان گرفته نشد؟
وی با تأکید به اینکه مسئولان این موضوع را جدی پیگیری میکنند، گفت: عاملان این تظاهرات بزودی مطابق قوانین نافذه افغانستان دستگیر خواهند شد تا جلو همچون فعالیتهایی در آینده گرفته شود.
عبدالزی در پاسخ به اینکه چرا پیش از انجام این تظاهرات از اجرایی شدن آن جلوگیری نشده بود، گفت: این دست فعالیتهای ضد دولتی در ننگرهار و در کُل افغانستان بیسابقه بوده و هست به همین دلیل ما انتظار نداشتیم که چنین اقداماتی از سوی دانشجویان انجام شود.
سخنگوی والی ننگرهار در پایان سخنان خود گفت: حدود 15 هزار دانشجو در دانشگاه جلالآباد مشغول آموزش و فراگیری علوم مختلف هستند و به دلیل اینکه تمام دانشجویان جوانان بوده، گروههای سیاسی اعم از مخالفان نظامی و مخالفان سیاسی در تلاش برای جذب نیروی فکری از این مکان هستند.
در همین حال، «ببرک میاخیل» رئیس دانشگاه جلالآباد در گفتوگو با خبرنگار ما، با بیان اینکه تمام وظایف خود را به صورت درستی انجام داده گفت: پیگیری این موضوع بیشتر مربوط به مسئولان امنیتی است.
وی با اشاره به اینکه برای جلوگیری انجام تظاهرات شده اقدام کرده است، گفت: چند ساعت پیش از برگزاری این تظاهرات اطلاع یافته بودم و پس از آن تمام تلاشم را به خرج دادم که جلو اجرایی شدن آن را بگیرم، اما تلاشهایم نتیجه نداد و دانشجویان اقدام به تظاهرات ضد دولتی کردند.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه جلوگیری از انجام تظاهرات توسط دانشجویان خشمگین برابر با توان من نبود، گفت: دانشجویان مختلفی حضور داشتند اما محوریت آن، با دانشجویان دانشکده الهیات بود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه تمام دانشجویان افکار تروریستی را نپذیرفتهاند، گفت: برخی دانشجویان افکار تروریستی را پذیرفته و نقش هستهای را نیز همانها بازی میکنند.
ببرک میاخیل تصریح کرد: این دانشجویان در داخل دانشگاه افکار تروریستی را نمیآموزند بلکه در جاهای دیگر با این افکار آشنا شده و آن را از دانشگاه بروز میدهند.
وی در پایان سخنان خود با بیان اینکه این تظاهرات ضد دولتی از سوی دانشجویان بیسابقه نیست، گفت: دانشجویان برای چندین بار که آمار آنها کمتر بود، تظاهراتهایی را انجام داده و پرچمهای رنگارنگ از جمله سفید طالبان و سیاه سایر گروهها را بلند کرده بودند.
ضرورت آغاز اقدامات پیشگیرانه
با توجه به گفتهها و اظهارات مسئولان باید گفت که این مسئله به صورت جدی از چندین سال به این طرف مطرح بوده و اینکه چطور رسانهای نشده و یا هم مسئولان آن را پیگیری نکرده نشاندهنده ضعفهای مدیریتی برشمرده میشود.
اکنون دیگر حتی دانشگاه نیز مکان امنی برای تمام دانشجویان نیست، زیرا حضور افکار تروریستها خطر جدی برای دانشجویان برشمرده میشود و این ضرورت ایجاد شده که مسئولان پیش از هر فعالیتی از سوی این دانشجویان آنها را دستگیر و دادگاهی کنند.
از سویی هم که مسئولان محلی و دانشگاهی ننگرهار و سایر ولایتها به وظایف خود به صورت جدی رسیدگی کرده و نگذارند تا چنین اقداماتی از سوی گروههای تروریستی انجام شود.
تظاهرات ضد دولتی دانشجویان ننگرهار زنگ خطری است برای دولت کابل و این احتمال را نیز به وجود آورده که در صورت تداوم بیتوجهی دامنه این تظاهرات گسترده شده و سبب تزلزل در ستونهای دولت شود.
گروههای تروریستی در کمین هستند و از هر راه ممکن در تلاش برای پخش افکار خود میان جامعه بوده به ویژه مناطقی که شهروندان آن از سواد کافی برخودار نیستند، پس بنابراین لازم تا دولتمردان کابل و مسئولان محلی جلو پخش این افکار که اکثراً متحجرانه است را گرفته در غیر آن صورت شاهد پیامدهای منفی و ناگواری که غیرقابل پیشبینی مینماید، خواهیم بود.
انتهای پیام/ 852