به گزارش «شیعه نیوز»، خبر حمله طالبانی ها به مرد شماره دو جناج مخالف این گروه، تنها یک روز پس از اعلام خبر رسمی انتصاب 'ملا محمد رسول' به عنوان رهبر جناح مخالف، در شبکه های مجازی پاکستان و به نقل از منابع طالبان منتشر شده است. این خبر هنوز از سوی منابع رسمی تایید نشده است.
تعیین ملا محمد رسول به عنوان رهبر جناج مخالف طالبان، از جدی بودن اختلاف های درون گروهی و تشدید آن در طول سه ماه اخیر حکایت دارد و اخبار امروز مبنی بر حمله طالبانی ها به نفر دوم جناح مخالف این گروه، تازه ترین نشانه سرعت گرفتن روند تشدید اختلاف های درون گروهی طالبان است.
اگرچه طالبان خیلی زود پس از مرگ ملاعمر، ملا اختر منصور را به عنوان رهبر جدید خود معرفی کرد، اما حس قدرت طلبی در میان اعضای مختلف طالبان، به بذر اختلاف و انشقاق در این گروه تبدیل شد و به سرعت در لایه های کلیدی این گروه ریشه دوانید.
تعداد زیادی از سرکردگان و اعضای تعیین کننده طالبان افغانستان، از همان روز نخست، با رهبری ملا اختر منصور مخالف بودند و حتی بارها خواستار کناره گیری وی از رهبری شدند. اما بی توجهی ملا اختر منصور و هواداران وی به صداهای مخالف در این گروه، موجب شد تا حس مخالفت جناج مخالف بیش از پیش تحریک و تشدید شود و باعث شود که جناح مخالف نیز به سمت تعیین رهبری برای خود برود.
حالا که ملا محمد رسول رهبری جناج مختلف را برعهده گرفته و منصور دادالله به عنوان یکی از ذی نفوذترین و سرشناس ترین سرکردگان طالبان را نیز به معاونت خود برگزیده است، تیغ دو دستگی و انشقاق عملا طالبان را به دو نیم تقسیم کرده و شرایط سختی را پیش روی این گروه قرار داده است.
طالبانی های جناج ملا اختر منصور که ظاهرا برای انجام مذاکرات صلح با دولت کابل تمایل داشتند، حالا مانع جدی به نام جناح مخالفان طالبان را پیش روی خود دارند که کار رای برای این گروه سخت کرده است.
با ایجاد دو دستگی در میان گروه طالبان، وحدت و مواضع این گروه به مراتب متزلزل تر و شکننده تر از گذشته خواهد شد و این احتمال وجود دارد که دولت افغانستان با مشاهده شکاف و انشقاق درون گروهی در طالبان و مشاهده تزلزل در وحدت و هماهنگی این گروه، کم کم از موضع مذاکره با طالبانی که زمانی از قدرت بالایی برخوردار بود، عقب بنشیند به فکر وارد کردن ضربات کاری بر پیکر نیمه جان این گروه و از بین بردن آن بیفتد؛ گزینه ای که در صورت عملی شدن، به مراتب از گزینه مذاکره و امتیاز دادن به طالبان، برای دولت افغانستان مناسب تر است.
درصورتی که دولت افغانستان احساس کند می تواند از عهده شکست دادن طالبان تضعیف شده بربیاد، بدون تردید درنگ نخواهد کرد زیرا در این صورت می تواند، همزمان چند هدف را محقق کند؛ در درجه اول می تواند خود را برای همیشه از زیر سایه وحشت طالبان خارج کند. همچنین در صورت از بین رفتن گروه طالبان، ماجرای سهم خواهی این گروه در ساختار قدرت و حکومت افغانستان هم خاتمه خواهد یافت. علاوه بر این، اگر حکومت افغانستان بتواند طالبان را از میان بردارد، می تواند بطور موثرتر با خطر نفوذ بیشتر داعش در این کشور مقابله کند.
از سوی دیگر، دو دستگی و یا چند دستگی میان طالبان افغانستان، می تواند خطری جدی برای افغانستان محسوب شود. داعشی ها در افغانستان در کمین طالبانی ها نشسته اند تا از آب گل آلود اختلافات آنها، برای خود یارگیری کنند. گروه تروریستی داعش که اکنون در بخش های از افغانستان فعال است، از دعواهای درون گروهی طالبان نهایت بهره برداری را خواهد کرد و دامنه قلمروی خود را در افغانستان گسترش خواهد داد؛ رویدادی که می تواند زنگ خطری جدی حتی برای پاکستان و نیز برای منطقه باشد.
انتهای پیام/654