به گزارش «شیعه نیوز»، با توجه به فرا رسیدن بیست و یکم تیرماه که در تقویم کشور روز عفاف و حجاب نام گرفته در خصوص نحوه سوء استفاده گروه تررویستی داعش از مساله حجاب و بررسی نسبت میان انکار حجاب به عنوان پدیده ای که غرب از آن به عنوان وسیله ای برای محدودیت زن یاد کرده و از سوی دیگر داعش به شکل افراطی اقدام به پوشش خاص و اجباری برای زنان می کند، با دو کارشناس به گفتگو نشسته ایم که حاصل این گفتگو در ذیل از نظرتان می گذرد:
حجت الاسلام رضا دیانت، کارشناس فرق و ادیان در گفتگویی در خصوص مساله یاد شده اظهار کرد: پیش از پاسخ به این سوال باید در خصوص فلسفه حجاب و آثار آن سخن گفت که برای پی بردن به این موضوع باید به سراغ کلام قرآن و اهل بیت علیهم السلام رفت.
وی با تاکید بر اینکه دین هم با افراط و هم تفریط مبارزه کرده است، گفت: در برخی کشورها به ویژه غرب زن ارزش معنوی ندارد و با او همچون یک شی ء و کالا برخورد می شود که این مساله در هالیوود به خوبی مشخص است و می توان ابزاری برخورد کردن با زن را در آن مشاهده کرد و البته این بُعد تفریطی مساله است.
حجت الاسلام دیانت تصریح کرد: از سوی دیگر در برخی کشورها همچون عربستان سعودی چنان در حق زن و محدودیت قائل شدن برای او دچار افراط می شوند که او حتی حق رای دادن یا رانندگی کردن ندارد که این موضوع با اعتراض زنان این کشور همراه است تا جایی که چندی پیش عادله، دختر ملک عبدالله پادشاه عربستان با وضعیت نامناسبی از پوشش، وارد اجتماع شد و این صحنه نشان می دهد زنان عربستان از وضعیت موجود واقعا خسته شده اند.
به گفته این کارشناس کلام حجاب به خودی خود نوعی مصونیت برای زن می آفریند نه محدودیت، گروه افراطی داعش به طور حتم از زن به عنوان یک ابزار استفاده می کند؛ این گروه که ادعای پیاده کردن قوانین اسلام – در عین بی اعتقادی و ایمان به آنها - را دارند از یک سو بحث جهاد نکاح که با هیچ منطق و شرعی سازگاری ندارد را مطرح می کند از سوی دیگر زن را در پوششی نامتعارف و بیش از حد، وارد صحنه نبرد و اجتماع می کند که این موضوع دقیقا یک بام و دو هوا شدن است.
وی تاکید کرد: اگر داعش برای زن ارزش قائل است، پس مقرر کردن جهاد نکاح برای آنها چه معنایی می تواند داشته باشد یا بحث قاچاق دخترانی که انجام می دهند. یا حجابی که برای زن تعریف می کنند، خلاف ظاهری است که دین برای زن در نظر گرفته است.
حجت الاسلام دیانت بیان کرد: داعش در عمل امتحان خود را پس داده است و زنان فریب خورده ای که از چنگال آنها گریخته اند، به شدت اظهار پشیمانی می کنند و از گرفتاری هایی که این گروه تروریستی برای آنها به وجود آورده اند به تلخی یاد می کنند.
وی ابراز کرد: زن در تمام ادیان به عنوان انسانی که دارای عاطف و احساس است شناخته می شود با این مقدمه می توان گفت داعش از زن و حتی حجاب او به عنوان موجودی که کانون عاطفه است، سوء استفاده کرده و با پوششی خاص او را به دل جنگ آورده تا از وضعیت حجاب او نیز به نفع خود بهره ببرد به این ترتیب که از این کانون عاطفه به وسیله حجاب خاص، کانونی از ناامنی و ترس ساخته تا در راستای تخریب اعتقادات اسلامی در میان مردمان غرب موفق عمل کند به این ترتیب که زن محجبه مساوی باشد با قتل و کشتار؛ به عبارت دیگر آنها از حجاب زن پروژه ای می سازند که هر فردی با دیدن چنان حجابی، قتل و ترور و کشتار به ذهنش خطور کند.
این کارشناس فرق و ادیان اذعان کرد: داعش حاضر شده است با این وضعیت اسفبار و سختی حمل اسلحه همراه با حجاب خاص، از زن نهایت بهره برداری را ببرد تا بتواند از نمادهای اسلامی – در اینجا پوشش زن – سوء استفاده کرده و به این ترتیب دست به تخریب آنها در اذهان عمومی بزند.
وی عنوان کرد: در حقیقت حضور زن با حجابی خاص در اجتماع و جنگ های نظامی داعش، یک نوع تبلیغ برای آنها محسوب می شود که ممکن است یک مرد داعشی این تبلیغ را برای آنها نداشته باشد هر چند پوشش مردان داعشی هم خاص است اما در شرایط عادی یک مرد داعشی در ظاهر با یک مرد اروپایی تفاوت چندانی ندارد و این مساله نمی تواند جلب چشمان و نگاه ها و اذهان مردم دنیا را در پی داشته باشد اما یک زن داعشی یا زن غیر داعشی و اروپایی، به دلیل حجاب خاصش، تفاوت بسیاری دارد و این مساله می توان وسیله و ابزاری برای تبلیغ خواسته های داعش باشد.
حجت الاسلام دیانت در پایان یادآور شد: در واقع آن نقاب و چادری که زن داعشی در پوشش خود استفاده می کند، وسیله ای می شود برای تبادر به ذهن که چادر و نقاب و روبند و به طور کلی حجاب، چیزی است مساوی با ترور و خونریزی.
بی حجابی و تنفر، محصول حجاب داعشی است
این گزارش می افزاید: حجت الاسلام سید محمد یزدانی، پژوهشگر موسسه تحقیقاتی ولیعصر عجل الله تعالی فرجه الشریف همچنین در خصوص مساله یاد شده به خبرنگار شبستان گفت: قطعا داعش وقتی قصد ترور افراد را دارد، تلاش می کند حجاب خاصی برای زنان و حتی مردان خود تعریف کند تا به این ترتیب و با افراط گری حجاب اسلامی را زیر سوال برده و دیگران را از حجاب متنفر و بیزار کنند.
مولف کتاب «فتاوای جریان های تکفیری در جواز قتل مسلمانان» ادامه داد: با وقوع این اتفاق، وقتی افراد غیر مسلمان و حتی مسلمان، زنان محجبه را در اجتماع مشاهده می کنند، ناخودآگاه تصویر ترور و قتل در ذهن آنها نقش بسته و همزادپنداری می کنند که این افراد همان تروریست های داعشی هستند که قصد جان دیگران را دارند و این بهترین ابزار ضد تبلیغی برای دین اسلام و حجاب محسوب می شود.
این کارشناس کلام خاطرنشان کرد: این مساله موجب می شود به مرور حجاب، آن ارزش و جایگاه خود را در جامعه از دست داده و به مساله ای منفور تبدیل شود و حتی مسلمانان به سوی بی حجابی تمایل پیدا کنند این در حالی است که این نوع حجاب مورد پذیرش اسلام نیست.
انتهای پیام/654