۰

عربستان با پول رسانه ها را مي خرد

اشاره این سازمان به اقدام روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز است که به تازگی مجبور شد به خاطر انتشار گزارشی که دولت سعودی آن را «دروغ» دانست، خبرنگار خود را از این کشور خارج و دفتر ریاض را تعطیل کند.
کد خبر: ۹۳۹۴۰
۱۹:۱۰ - ۱۹ تير ۱۳۹۴
به گزارش «شیعه نیوز»، بر اساس یک گزارش جدید، عربستان سعودی برای ارائه تصویری مثبت از این کشور در عرصه بین‌المللی، به رسانه‌های جهان پول می‌دهد.

این گزارش را سایت افشاگر ویکی‌لیکس درباره عربستان منتشر کرده است. تاریخ بیشتر این اسناد مربوط به سال‌های 2010 تا 2015 است.

در این گزارش آمده است: «اگرچه همیشه به روشنی نمی‌توان بر اساس اسناد فهیمد چه امری واقعاً رخ داده است، اما این اسناد طرح‌های غیرمعمولی را که دولت سعودی برای بهبود چهره خود در خارج دست‌کم در نظر داشته است، افشا می‌کنند.»

بر اساس این گزارش، ریاض از روش‌هایی همچون پرداخت پول به سازمان‌های رسانه‌ای در سراسر جهان برای گسترش منافع خود استفاده می‌کند. از جمله این موارد می‌توان به پرداخت رشوه به یک شبکه فارسی‌زبان به نام «وصال فارسی» مستقر در لندن در سال 2011 اشاره کرد. این گزارش می‌افزاید که این شبکه تلویزیونی «در ازای دریافت کمک‌های مالی ماهانه» هم به عربستان اجازه می‌دهد نماینده‌ای را در هیأت مدیره این شبکه تعیین کند و هم به انتقاد رسانه‌های ایران از عربستان پاسخ می‌دهد. این سازمان بین‌المللی همچنین در گزارش خود آورده است که چگونه برخی از سازمان‌های رسانه‌‌ای مانند مرکز رسانه‌ای اسپوگمای افغانستان، برای دریافت کمک‌های مالی به دولت عربستان نزدیک می‌شوند.

بر اساس این گزارش، رئیس اسپوگمای «برای ایجاد یک وب‌سایت خبری، یک روزنامه، یک مجله و یک شبکه تلویزیونی که بتواند به عنوان وزنه تعادل مقابل رسانه‌های افغانستان عمل کند درخواست کمک مالی کرد.»

عربستان سعودی در عین حال به گزارشگران و خبرنگاران منتقد دولت اجازه کار در این کشور نمی‌دهد.

اشاره این سازمان به اقدام روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز است که به تازگی مجبور شد به خاطر انتشار گزارشی که دولت سعودی آن را «دروغ» دانست، خبرنگار خود را از این کشور خارج و دفتر ریاض را تعطیل کند.

گزارشگران بدون مرز در پایان همچنین خاطر نشان کرد: سفارت‌خانه‌های سعودی «در سازماندهی و حفظ تبلیغات فعال به نفع عربستان در خارج نقشی فعال ایفا می‌کنند. چون آنها با رسانه‌های محلی آشنا هستند، در بهترین مکان مستقر شده‌اند تا رسانه‌ها را رصد کنند و به دولت سعودی پیشنهادهای خود را ارائه دهند.»

این گزارش در حالی منتشر شد که سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشر از عربستان سعودی به دلیل بی‌توجهی به وضع حقوق بشر در این کشور به شدت انتقاد کرده‌اند.

به گفته این سازمان‌ها، عربستان با اجرای سیاست‌های سرکوب‌گرانه در حوزه آزادی بیان، با انجمن‌ها و تجمعات انتقادی به شدت برخورد می‌کند.


انتهای پیام/ 242
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: