به گزارش «شیعه نیوز»، اعطای شخصیت کامل به زن جهت تحصیل حقوق و تکالیف در جامعه بشری برای برقراری روابط حسنه براساس مساوات با حقوق و تکالیف با مرد ، به مثابه انقلابی بزرگ علیه انحرافات اجتماعی است.
برهمین این اساس قرآن کریم نیز در پی دستورات الهی اصلاحات خود را شامل دو حوزه خلقت و شریعت درباره زن منظور کرد تا این عضو موثر پا به پای مرد قله های موفقیت را طی کند.
در مقام و منزلت زن همین بس که در قرآن کریم سومین سوره به نام 'النساء' نامیده شده و در 10 سوره دیگر مسایلی مربوط به حقوق و جایگاه آنان است و همه جا در خطابات عام آنان مورد خطابند و همچنین می توان از بسیاری از مفاهیم قرآن نکات مهمی را در این رابطه کسب کرد و ادعای دروغی را که اسلام برای زن ارزشی قائل نیست، بدینوسیله به طور کامل برطرف کرد.
** برابری زن و مرد
قرآن کریم به صراحت بر یگانه بودن نفس و ریشه خلقت زن و مردم از سوی پروردگار خبرداده و از طرفی یادآور شد که از این دو در قالب همسر، مردان و زنان فراوانی پدید خواهد آمد. بنابراین زن و مرد در بهره مندی از کسب و سعی و تلاش و پاداش عبادت و لزوما به وظایف و مسوولیت ها با یکدیگر برابر هستند.
** نقش زنان در جامعه قرآنی
هر کس متناسب با شرایط خلقت خود از خزانه بی پایان الهی بهره ای می برد که باید از فضل و احسان خداوند آنرا جستجو کرد و لذا مرد و زن هر کدام در این راستا وظایفی از نظر فردی و اجتماعی دارند که باید در جامعه ایفا کنند.
به درستی در جوامع اسلامی هیچ برتری فردی بر فرد دیگر نیست بلکه برتری از آن تقوا پیشگان است و لذا تنها وظایف خطیری که از سوی اجتماع برعهده مردان و در مقابل زنان گذاشته شده ملاک حفظ آرامش و رفاه خانواده می باشد و هرگز نشانه کرامت بیشتر مرد نسبت به زن قلمداد نمی شود.
زن نیز به نوبه خود امتیازات خاصی دارد که منحصر به وجود او و متناسب با خاصه های وجودی و تکوینی اش است.
قرآن کریم مسوولیت هایی برعهده زنان گذاشته که در بعضی از آیات می توان به برتری زنان بر مردان استنباط کرد که این امر وظایف آنان را نسبت به جامعه سنگین تر می کند که این امر را در واقع از نظر قرب و نزدیکی زنان به بارگاه لطف و احسان پروردگار عالم باید برشمرد.
** نقش فوق العاده زنان
کارشناس بالینی خانواده غرفه بخش دانشگاهی بیست و سومین دوره نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ، در گفت و گو با ایرنا در این خصوص اظهارداشت: حق هرکس باید متناسب با مسوولیت و نقش او در جامعه تعیین شود و جامعه ای که زن را به تلاش برای کسب درآمد برابر مردان از خانه به بیرون می کشاند و از طرفی نقش مادری و همسر بودن و نقش های اساسی تربیتی و مدیریتی او را نادیده می گیرد ، اجتماعی کامل و ایده آل نیست.
سیده زهرا حسینی گفت: از دیدگاه اسلام و آیات متعدد قرآن در این خصوص برنقش فوق العاده زنان به ویژه در جنبه های معنوی و تربیتی فرزندان و خانواده که عمدتا بر عهده این قشر تاثیرگذار بر روند ادامه زندگی نهاده شده ، تاکید فراوان شده است.
وی افزود: در بسیاری از جوامع امروزی مدیریت تنها برعهده مرد نیست بلکه این زنان هستند که در داخل خانه و کاشانه با مدیریت بر روند زندگی و در برخی مواقع کار در بیرون از خانه در دو جبهه تلاش کرده و طبق فرمایش قرآن کریم هدف همسران چنانچه حفظ آرامش و امنیت در کانون گرم خانواده باشد در واقع پیروی از دستورات الهی است.
وی گفت: همسرداری، شکیبایی، چشم پوشی، گذشت و فداکاری، کانون صبر و مقاومت و درعین حال فرزندآوری و مادری از جمله مسوولیت های شاخص زنان در یک جامعه است و طبق حدیث نبوی هر زنی که دارای این خصایص باشد بهشت بر آن واجب خواهد بود.
انتهای پیام /654