به گزارش «شیعه نیوز»، اهمیت عملیاتهای ارتش سوریه در جبهه «تحقیقات علمی» در حلب از ساختمان تحقیقات فراتر رفته است و میتوان آن را جنگ دفاع از همه مناطقی دانست که تحت کنترل دولت سوریه است.
روزنامه «الاخبار» لبنان به اهمیت این جنگ پرداخت و نوشت: اهمیتی که ارتش سوریه برای بازپسگیری «تحقیقات علمی» قائل است ویژگی راهبردی این مرکز و خطر نفوذ گروههای مسلح در این منطقه را نشان میدهد. فرض بر این بود که این مرکز در دفاع از محلههای غربی حلب (تحت کنترل دولت سوریه) نقش برجستهای ایفا کند، ولی نفوذ ناگهانی تروریستها این منطقه را به مرکز سستی تبدیل کرد که آنها قصد دارند از این طریق موازنه را دگرگون کنند و جنگ را به دل این مناطق بکشاند. اهمیت منطقه «مرکز تحقیقات علمی» در درجه نخست بدین سبب است که میتواند رأس یک مثلث دفاعی از «حلب الجدیده» (بزرگترین منطقه غرب حلب) را تشکیل دهد و مراکز «مدفعیة الزهراء» و آکادمی نظامی اسد دوضلع دیگر این مثلث هستند.
راهبرد تروریستها برای نفوذ به مرکز تحقیقات علمی
جنگ های جبهه جمعیه الزهراء از جنگهایی که در مرکز تحقیقات علمی وجود دارد اهمیت کمتری ندارد، بلکه میتوان این جنگ را مکمل جنگ در جبهه نخست دانست.
در واقع این مسئله نشان میدهد که چرا «اتاق عملیات تروریستها» طی چند روز اخیر تمایل دارد همزمان در این دو جبهه بجنگد؛ به گونهای که عملیاتهای پیاپی در اطراف جمعیه الزهرا از طریق محورهای«بیوت مهنّا» و «اللیرمون» صورت گرفت. لذا مشخص است که «جبهة النصرة» و همپیمانان «جهادگر» این گروه از طریق «اتاق عملیات أنصار الشریعة» اجرای این عملیات را بر عهده دارد. در حالی که «اتاق عملیات فتح حلب» عهدهدار اجرای عملیات مرکز تحقیقات علمی است.
تفاوت اصلی جمعیه الزهراء و حلب الجدیده که در کنار هم قرار دارند این است که جمعیه شبیه به یک پادگان نظامی بزرگ است که از نظر نظامی نیروهای بسیاری در آن متمرکز هستند و دفاع از این منطقه منوط به ساختمان دستگاه اطلاعات نیروی هوایی نیست. ولی منطقه حلب الجدیدة شهرکهای مسکونی به هم پیوسته است و حضوز نظامی در آن منحصر به ایستبازرسیهای معمول است. این منطقه تا مناطق «الحمدانیه»، «الفرقان» و «الأعظمیه» امتداد دارد. در واقع این مسئله بدین معناست که اگر تروریستها بتوانند منطقه تحقیقات علمی را تصرف کنند در نهایت به محله حلب الجدیده نفوذ خواهند کرد. اگر این مسئله با تحرکات گروههای تروریستی حاضر در منطقه صلاح الدین همزمان باشد و به بزرگراه حمدانیه برسد به معنای بسته شدن راه «الراموسه» خواهد بود. این مسئله نیز یعنی اینکه مناطق تحت کنترل دولت سوریه در داخل شهر حلب شدیدا محاصره خواهد شد و سپس همه مراکز نظامی وابسته به دولت در این شهر محاصره خواهد شد. الراموسه نیز ورودی اصلی کمکرسانی به حلب است و گذرگاه آن نیز راه «السفیره»-«خناصر» است.
راهبرد ارتش سوریه برای مقابله با تروریستها
از طرف دیگر ارتش سوریه و نیروهای همپیمان آن دو روش اصلی را در پیش گرفتهاند. روش نخست تلاش برای کنترل نفوذ تروریستها به مرکز تحقیقات علمی است. ظاهرا طرح کنترل نفوذ تروریستها به سه قسمت تقسیم شده است.
قسمت نخست منحصر کردن جنگ در داخل این مرکز است. بخش دوم تضمین حمله به این ساختمان، حملات توپخانهای و هوایی برای دور کردن جنگ زمینی مستقیم و به تأخیر انداختن آن است. موفقیت آمیز بودن دو مرحله قبلی موجب فرسایش بیشتری در میان تروریستها و در نتیجه عقبنشینی آنها میشود و باعث خواهد شد که بتوان قسمت سوم یعنی حمله زمینی با کمترین تلفات را آغاز کرد.
روش دوم اما مبتنی بر افزایش حضور نظامی در حلب الجدیده و تلاش برای تثبیت خطوط تماس با گروههای تروریستی در سایر جبهههای حلب و خنثی کردن هر گونه تلاشی است که این خطوط را از بین ببرد؛ چه خطوطی که به محل کنونی خطر نزدیک هستند یا خطوطی که از این محل دورند و عمق شهر حلب را از مناطق تحت تصرف تروریستهای در حلب قدیم و «بستان القصر» جدا میکند.
انتهای پیام/654