به گزارش«شیعه نیوز»، ذبیحالله خدائیان در جلسه مشترک معاونین فرهنگی و حقوقی قوه قضائیه با نمایندگان اقلیت های مذهبی در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروزه ما نمیتوانیم کشوری را پیدا کنیم که همه اتباع آن کشور از یک نژاد، قوم یا مذهب خاص باشند و اکثر کشورها دارای اقلیتهای نژادی، قومی و مذهبی هستند و این اقلیتها به طور طبیعی حقوقی دارند.
معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه اضافه کرد: متاسفانه در 100 سال اخیر نسبت به برخی از اقلیتهای مذهبی و نژادی در برخی از کشورها تبعیضهایی صورت گرفت و همین باعث شد جامعه بینالمللی به حمایت از اقلیتها بپردازد. به طوریکه بعد از جنگ جهانی دوم کنوانسیونهای بینالمللی متعددی در حمایت از اقلیتهای مذهبی به تصویب رسید و در اسناد بینالمللی بسیاری به حقوقی اشاره شد که اقلیتها نیز از آن برخوردار هستند.
وی تاکید کرد: وقتی به اسناد بینالمللی نگاه میکنیم به دو نوع حقوق در رابطه با اقلیتهای مذهبی بر میخوریم. حقوق نخست حقوق انسانی و آزادیهای اساسی و حقوق دوم آزادیهای مذهبی و آزادیها در انجام مراسمات است. در قوانین جمهوری اسلامی ایران به طور صریح به حمایت از اقلیتها اشاره شده و شاید در کمتر کشوری این حمایت از اقلیتهای مذهبی و جود داشته باشد.
خدائیان تاکید کرد: وقتی به قانون اساسی کشورمان نگاه میکنیم بوضوح در مییابیم که در این قانون تمامی اقلیتهای مذهبی رسمی از همان حقوقی برخوردار هستند که اتباع ایرانی برخوردار شدهاند.
معاون حقوقی رئیس قوه قضائیه ادامه داد: در اصول 14، 19 و 20 قانون اساسی حقوق اقلیتهای مذهبی در ایران به طور کامل به رسمیت شناخته شده است و در این اصول همه اتباع ایرانی فارغ از اینکه چه دینی داشته باشند از حقوق مساوی برخوردار شدهاند.
وی تاکید کرد: بنابراین نظام جمهوری اسلامی که قوانین و مقرراتش برگرفته از شرع مقدس است احترام خاصی برای اقلیتهای دینی قائل است. البته به طور طبیعی اگر کسی جرمی مرتکب شود فارغ از اینکه اقلیت باشد یا خیر طبق قانون با فرد خاطی برخورد میشود.
انتهای پیام/654