به گزارش «شیعه نیوز»، گروههای کرد شمال سوریه اخیرا پیشرویهای چشمگیری علیه داعش کسب کردند و در یکی از مناطق کلیدی درگیری در سوریه توانستند یک حوزه نفوذ مهم ایجاد کنند.
شبهنظامیان یگانهای مدافع خلق کرد (YPG) اخیرا با پشتیبانی حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری آمریکا بدترین شکست تروریستهای داعش را در سوریه رقم زده و توانستند شهر تل ابیض را در مرز سوریه با ترکیه تصرف کنند و با این کار خود یکی از مسیرهای تامین شهر رقه که پایتخت خلافت خودخوانده داعش است را قطع کنند.
در حال حاضر کردهای شمال سوریه کنترل یک نوار 400 کیلومتری از مرز این کشور با ترکیه را در دست دارند و اکنون در منطقهای هستند که بنا به گفته آمریکا میتوان از آن برای متوقف کردن نیروهای جدیدی که قصد پیوستن به داعش را دارند استفاده کرد.
بنا به گزارش رویترز، پنتاگون پیروزیهای اخیر کردها را یک پیشرفت مهم تلقی کرده که میتواند تامین شهر رقه و مسیر پیوستن تروریستهای جدید به داعش را با اخلال مواجه کند.
سرهنگ استیو وارن، سخنگوی پنتاگون گفت: نیروهای داعش ظاهرا در تل ابیض در هم شکسته شدند و به نظر میرسد تمایلی برای مقابله با نیروهای کرد ندارند.
نیروهای شبهنظامی یگانهای مدافع خلع کرد توانستند در عرض سه روز تل ابیض را تصرف کنند.
با این حال تقویت نیروهای کرد در سوریه برای ترکیه نگرانکننده بوده است و این کشور بیم آن را دارد که به این سبب احساسات جداییطلبانه در میان کردهای ترکیه نیز افزایش یابد.
از نظر آنکارا یگانهای مدافع خلع کرد در شمال سوریه شعبهای از گروه پ.ک. ک هستند که شورشی چند دههای را در حمایت از حقوق کردها در ترکیه رقم زد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه چند روز پیش غرب را به دلیل پشتیبانی از شبهنظامیان کرد متهم به کمک کردن به تروریستها کرد با این حال به نظر میرسد که آمریکا خواهان آن است که با پذیرش ریسک سرخورده کردن ترکیه به عنوان همپیمان خود در ناتو، هدف خود به منظور عقب راندن تروریستهای داعش از مواضعشان را عملی کند.
در حالی که شهر رقه در 80 کیلومتری سمت جنوب قرار دارد، تحلیلگران تصور میکنند که ممکن است واشنگتن اکنون دست به تسلیح هر چه بیشتر یگانهای مدافع خلق کرد بزند تا به آنها کمک کند جنگ را هرچه بیشتر در عمق اراضی تحت تصرف داعش به پیش ببرند و مرز را مسدود کنند.
این به معنی آن است که یگانهای مدافع خلق کرد تا کنون تنها شریک مهم ائتلاف تحت رهبری آمریکا در سوریه بودند اما به گفته این گروه درخواست آنها برای دریافت سلاحهای بیشتر هنوز پاسخی از سوی واشنگتن دریافت نکرده است.
با این حال افزایش نقش یگانهای مدافع خلق کرد چه با سلاحهای جدید و چه بدون آنها باعث تقویت جایگاه بین المللی آنها و همچنین نفوذ این گروه بر نتیجه احتمالی جنگ در سوریه خواهد شد.
هنری بارکی، پرفسور روابط بین الملل در دانشگاه "لیهای" آمریکا گفت: افزایش نقش یگانهای مدافع خلق کرد باعث مشروعیت بخشی به کردها شده و جایگاه چانهزنی آنها را تقویت میکند.
کردهای سوریه اعلام کردند که خواهان ایجاد یک کشور مستقل نیستند اما الگوی خود برای خودمختاری منطقهای را به گونهای میدانند که میتواند اساس یک راه حل احتمالی برای جنگ در سوریه باشد.
تصرف شهر تل ابیض باعث پیوند میان دو منطقه خودمختار کرد شده است. اردوغان کردهای سوریه را متهم کرده به اینکه ساکنان عرب و ترکمن برخی مناطقی که اشغال میکنند را آواره میکنند و برخی از آوارگان عربی که از منطقه فرار کردهاند از بدرفتاری با خود شکایت کردند.
ردور خلیل، یک سخنگوی یگانهای مدافع خلق کرد گفت که این شبهنظامیان اطمینان دارند که میتوانند مناطق جدیدی را در مرز نزدیک به شهرتل ابیض به دست آورند. دولت کرد در شمال شرق نیز اوایل بحران در سوریه توانست بخشهای بزرگی از مرز سوریه را تامین امنیت کند.
ردور خلیل گفت: ما متعهد به حفاظت از این مرزها هستیم زیرا ما به این شکل از موجودیت خود حفاظت میکنیم با این حال ما باید با سلاح و تجهیزات حمایت شویم چون یگانهای مدافع خلق کرد تاثیر خود را در عقب راندن داعش بیش از هر نیروی دیگری نشان دادند.
آمریکا و یگانهای مدافع خلق کرد نخستین بار سال گذشته میلادی با پیوند نیروهای خود تلاش کردند تا حمله داعش علیه شهر کوبانی را دفع کنند و از آن زمان به بعد همکاری میان آنها تقویت شد.
این یگانها همچنین تروریستهای داعش را از مناطقی در استان حسکه در شمال شرق سوریه که یکی از مناطق مهم جنگ با داعش است به عقب راندند.
سخنگوی پنتاگون گفت: پیشرفت کردها در تل ابیض یک مثال بارز ترکیب قدرت هوایی و بهتر بگویم قدرت ویرانگر هوایی و نیروهای زمینی توانمند، کارکشته و آموزش دیده است.
با این حال کردهای سوریه شکایت دارند از اینکه حمایت غرب از آنها بسیار کمتر از سطح حمایتی است که آنها از برادران کرد عراقی خود دریافت کردهاند.
با وجود آنکه این نیروها تاثیر خود را در جنگیدن با داعش در مناطق کرد نشین نشان دادند اما پرسشهایی درباره عملکرد آنها در مناطق عربی سوریه وجود دارد.
حمله آنها به شهر تل ابیض که دارای قومیتهای مختلف است از سوی گروههای شورشی عرب کوچکتر سوریه که بخشی از مخالفان سکولار بشار اسد بودند، حمایت شد.
کردهای سوریه در استان حسکه کنترل دو شهر را به طور مشترک با دولت سوریه در دست دارند. این طرفها تقریبا در امور طرف مقابل خود مداخله نکردند با این حال نشانههایی از تیرگی روابط آنها وجود دارد.
ائتلاف کردها با واشنگتن به سوءظن دمشق در خصوص دسیسهای برای تجزیه سوریه دامن زده است.
همچنین کردها از اینکه میبینند دولت سوریه تلاش دارد نفوذ خود را در مناطق به دست آورد ناخرسند هستند.
انتهای پیام/ 852