به گزارش«شیعه نیوز»، عاصم عبد الخالق مقاله نویس روزنامه الخلیج امارات در مقاله امروز خود تحت عنوان «از پاریس به داعش.. جای نگرانی نیست!» که در پایگاه اینترنتی این روزنامه منتشر شد نوشت: پاریس در هفته گذشته میزبان کنفرانس بین المللی جهت مبارزه با داعش و حمایت از عراق بود اما این کنفرانس بدون نتیجه ای واقعی به کار خود پایان داد.
تنها نتیجه این کنفرانس ناامیدی مردم عراق بود که به حمایتهای بین المللی امید داشتند و همچنین مردم سوریه که فکر می کردند بتوانند از کشورهای غربی برای پایان دادن به بحران کنونی کشورشان سود ببرند ناامید شدند.
بنابراین با این نتایج ناامید کننده تنها گروه تروریستی داعش است که از این کنفرانس بین المللی سود برده است زیرا علاوه بر پیشروی های میدانی در جنگ های عراق و سوریه بدون هیچ هزینه ای یک پیروزی سیاسی نیز به دست آورده است.
زیرا این کنفرانس از طریق بیانیه ای که منتشر کرد در حقیقت بطور غیر مستقیم یک پیام اطمینان بخشی به داعش داد. این مطلب نشان از بدبینی به کنفرانس نیست بلکه خلاصه بندهای این بیانیه خود به خود به نفع داعش تمام می شود.
این در حالی است که پاریس تنها پایتخت کشورهای غربی است که شاهد تولد ائتلاف مبارزه با داعش بود . این ائتلاف در سپتامبر 2014 از شصت کشور تشکیل شد. زیرا در هنگام ایجاد ائتلاف در پاریس بمباران هوایی که از روز نوزدهم سپتامبر ضد داعش آغاز شد به تصویب رسید.
ظاهرا می بایست یکسال پس از ایجاد این ائتلاف دستاوردهای آن در این کنفرانس بررسی می شد و دلایل عدم موفقیت ائتلاف در نابودی داعش مورد بحث و بررسی قرار می گرفت.
از سوی دیگر قبل از تشکیل این ائتلاف و بمبارانهای هوایی یعنی در سال گذشته گروه داعش اکثر استان الرقه سوریه را به اشغال خود درآورده بود و ریف شمالی حلب نیز در تصرف داعش بود. در عراق نیز شهر موصل سقوط کرد و به اشغال داعش درآمد و این حوادث میدانی باعث شد غرب به فکر دخالت نظامی بیفتد. این در حالی است که تروریستهای داعش در استانهای الانبار و صلاح الدین نیز حضور داشتند.
اما امروز با وجود حملات هوایی متعدد، داعش تقریبا نصف خاک سوریه را اشغال کرده است و در حال پیشروی در ریف شمالی حلب است و تلاش می کند شهرک مارع را که در مرزهای ترکیه قرار دارد به تصرف درآورد.
از سوی دیگر نیروهای مسلح داعش در حال پیشروی در استان حسکه در شمال شرق سوریه هستند. همچنین داعش بعد از تسلط بر شهر تدمر در مرکز این کشور ، احتمال دارد نیروهای خود را به حمص و به سمت غرب سوریه منتقل کند ، بنابراین دیرالزور تقریبا در محاصره قرار گرفته است.
از سوی دیگر در جبهه های درگیری در کشور عراق نیز داعش قدرتمند تر ظاهر شد. این در حالی است که دولت عراق با حمایت آمریکا تلاش می کند شهر رمادی را باز پس بگیرد بنابراین آنچه می توان امروز به راحتی مشاهده کرد این است که گروه داعش شهر الرمادی را در اختیار دارد همانطور که قبلا شهر موصل را به اشغال خود درآورده بود.
در هر دو درگیری منجر به اشغال این دو شهر، نیروهای ارتش عراق شکست سنگینی متحمل شدند. این در حالی است که در نقاط مرزی عراق و سوریه نیز گروه داعش نفوذ و تسلط خود را گسترش داده ، و مراکز نفتی این مناطق را در اختیار گرفته است و درآمد ناشی از صادرات نفت جهت تامین مالی این گروه تروریستی مصرف می شود.
بنابراین به رغم این پیشروی های میدانی داعش، شرکت کنندگان در کنفرانس پاریس حمایت خود را از دولت عراق اعلام کردند اما مشخص نکردند که این حمایت در صحنه میدانی چگونه خواهد بود؟!!
این در حالی است که تعداد بیست و پنج هزار جنگجوی داعش از صد کشور جهان به سوریه و عراق آمده اند و همین مسئله در اظهارات حیدر عبادی نخست وزیر عراق به عنوان شکست جامعه بین المللی در کمک به عراق مطرح شده است.
از سوی دیگر شرکت کنندگان در کنفرانس به خوبی می دانند مبارزه با داعش در سوریه به معنی حمایت از نظام سوریه است و این چیزی است که تمایل به آن ندارند. بنابراین بطور خلاصه کنفرانس پاریس فرصت سوزی بوده و هیچ فایده ای در بر نداشت. زیرا بطور جدی برای مبارزه با داعش در سوریه و عراق برگزار نشده بود و شرکت کنندگان در این کنفرانس برای کمک به مردم عراق و سوریه هیچ اقدامی نکردند. بنابراین تنها داعش و دیگر گروههای تروریستی از این کنفرانس سود بردند.
انتهای پیام/768