به گزارش «شیعه نیوز»، وزير اطلاعات گزارش رسانهاي از كشف و انهدام يك تيم تروريستي در منطقه جنوب شرق كشور (سيستان و بلوچستان) ارائه داد. وزير اطلاعات گفت: «... در يك عمليات پيچيده و همكاري تنگاتنگ مردم منطقه سيستان و بلوچستان در روزهاي 16 و 22 بهمن ماه موفق شديم بخشي از يك گروه تروريستي را كه قصد اقدامات خرابكارانه در كشور داشت، شناسايي و منهدم كنيم.»
در اين عمليات امنيتي ـ نظامي، بالغ بر 350 كيلوگرم مواد منفجره و انواع سلاحهاي تروريستي كشف و به دست آمد. نفرات دستگيرشده مرتكب جناياتي عليه نيروهاي انتظامي و نظامي منطقه شدهاند و به انجام عمليات تروريستي منجر به شهادت چند نفر از معلمان منطقه بلوچستان اعتراف كردند.
ابوالقاسم قاسم زاده در این خصوص در روزنامه اطلاعات نوشت: پخش اين گزارش از سوي وزير اطلاعات براي مردم در سراسر ايران و بخصوص در سيستان و بلوچستان آرامشآفرين و اميددهنده بود. از سوي ديگر تلاش بدون وقفه مجموعه نيروهاي امنيتي و نظامي را نشان داد كه در برابر طراحيهاي ناامنسازي و اشاعه تروريسم در كشور ايستادهاند. با نگاه به گزارش وزير اطلاعات چند نكته را ميتوان يادآوري كرد.
1ـ همه نشانهها حكايت دارد كه طراحي ناامنسازي منطقه جنوب شرق كشور در وسعت سراسر سيستان و بلوچستان، ناحيه مرزي گسترده آبي، خاكي با چند كشور همسايه در خارج از ايران انجام گرفته است و امكانات براي تشكيل اين گروههاي تروريستي كه هدف آنها حركتهاي ايذايي ـ تروريستي و ناامنسازي منطقه است از سوي چند كشور در اختيار تروريستها قرار ميگيرد. بخشي از اين تداركات تروريستي در بازار فروش انواع و اقسام سلاح در پاكستان تهيه ميگردد اما مهمتر از آن دلارهايي است براي هزينه گروههاي تروريستي از سوي چند دولت عربي همسايه ما در اختيار آنها قرار ميگيرد. در مصاحبهاي ريگي مسئول گروه تروريستي گفت «آمريكا و دو كشور در حاشيه جنوبي خليج فارس ـ دولتهاي امارات و قطر ـ در حالي كه دلارهاي بسياري در اختيار گذاشتند، بخش مهمي از امكانات تداركاتي و تسليحاتي را براي گروه مسلح خود (ريگي) تهيه و آن را هم در اختيار ميگذاشتند.» سياست وزارت اطلاعات كشور ما تا امروز اين است كه ريشههاي سياسي، مالي و اسامي دولتهاي مؤثّر در تشكيل گروهكهاي تروريستي در جنوب شرق كشور را به صورت روشن معرفي نميكند. در گزارش رسانهاي ديروز وزير اطلاعات همين روش و سياست تكرار گرديد و گفت: «... مردم ميدانند آنهايي كه مرتكب اين جنايات ميشوند، توسط بيگانگان آن سوي مرزها حمايت ميشوند و انتظار ما از كشورهاي همسايه اين است كه براي مقابله با اين جنايتكاران همكاري كنند. به نفع امنيت كشورهاي همسايه نيز هست كه عناصر جنايتكاري را كه در خاك آنها استقرار پيدا كردهاند مهار و با آنها برخورد كنند چرا كه اگر منطقه ناامن شود، به نقاط ديگر نيز سرايت ميكند.»
2ـ سادهسازي اجراي طرحهاي تروريستي در ايران و بخصوص در منطقه سيستان و بلوچستان سياستي اشتباه است. سياست تروريستي عليه جمهوري اسلامي ايران از پيروزي انقلاب اسلامي تا امروز ادامه دارد. اين پرونده پيچيدگي و وسعت بسيار دارد. امروز رژيم صهيونيستي با كمك چند دولت در حاشيه جنوبي خليج فارس و البته با حمايت سرويسهاي نظامي ـ اطلاعاتي آمريكا گروهكسازي تروريستي در كناره مرزهاي ايران را ادامه ميدهند. ضعف ديپلماسي از نبود هماهنگي وزارت اطلاعات و وزارت خارجه در اين بخش مشهود است.
رسانههاي عمومي و صدا و سيما نيز همواره بعد از وقوع يك حادثه كوچك يا بزرگ تروريستي حساسيت نشان ميدهند ولي بيشتر نوحهسرايي ميكنند. نياز به تجديدنظر در نحوه و كيفيت اطلاعرساني درباره توطئههاي تروريستي كه به صورت عمده منشاء آن در خارج از كشور قرار دارد كاملاً مشهود است. بايد به مردم آگاهي داد تا از طريق آگاهيبخشي مستمر، پيشگيري از نفوذ و اجراي عمليات تروريستي در كشور تحقق پيدا كند. بخش ديگر و بسيار مهم، نياز به بازنگري ديپلماسي درباره تروريسم است كه مسئوليت آن به عهده وزارت اطلاعات، وزارت كشور و وزارت خارجه است. پرسش روزنامهنگاري اين است؛ آيا اين سه نهاد، صاحب طرح جامع و هماهنگ درباره مبارزه با طراحهاي تروريستي در كشور هستند و اصل «پيشگيري» قبل از وقوع حوادث تروريستي ديده شده است؟
3ـ از ياد نبردهايم كه عمليات تروريستي مكرر از طريق مرز مشترك ايران و پاكستان به آنجا رسيد كه روابط دو كشور دوست و همسايه ايران و پاكستان را چنان مخدوش كرد كه وزير كشور به پاكستان رفت و گلايه ملي دولت و مردم ايران را به دولتمردان پاكستان ارائه داد.
بسياري از محافل سياسي و رسانهاي در داخل و در برخي از مطبوعات كشورهاي منطقه در آن زمان، درباب تعلل دستگاه امنيتي پاكستان ـ sis ـ اطلاعات و تفسيرهايي ارائه دادند.
در برخي از اين نوشتهها و گزارشهاي مطبوعاتي، از دلارهاي نفتي نام برده شد كه براي آمادهسازي مسير ترور در مرزهاي ايران در اختياربخشي از دستگاه اطلاعاتي ـ امنيتي پاكستان (sis) قرار گرفته است. هشدار به دولت پاكستان دربارة چنين واقعيت تلخي اگرچه مفيد بود اما به نظر ميرسد هنوز و همچنان اين خطر وجود دارد و جريان تروريستي هرچند كوچك و ايذايي، مرزهاي ما را تهديد ميكند.
4ـ امروز خاورميانه را منطقه تروريستي مينامند. در اين منطقه ايران از ويژگي امنيتي بسيار خوبي برخوردار است. اما دشمنان ايران همچنان از طراحي و اجراي تروريسم عليه جمهوري اسلامي ايران و ناامنسازي كشور دست برنداشتهاند. گزارش وزير اطلاعات موفقيتي را نشان داد كه گوياي هشياري بالاي مسئولين امنيتي نظامي و فرزندان ملت ايران بود. دو اصل تنظيم و اجراي سياست همهجانبه در مقابله با تروريسم و ديگري آگاهيبخشي مستمر به مردم، راه مبارزه با دشمنان اين مرز و بوم است.
انتهای پیام/ ص . خ