ارتش سوریه تله المیاسات در نزدیکی البریج در حومه حلب را به کنترل کامل خود درآورد و چندین منطقه در اطراف زبدانی در نزدیکی مرزهای لبنان را پاکسازی کرد.
به گزارش «شیعه نیوز»، ابو مصطفی التونسی سرکرده جبهه النصره در روستای «سبنا» در القلمون به همراه تعدادی از دستیارانش در جریان حملات توپخانه ای ارتش کشته شده است. این در حالی است که غوطه شرقی در حومه دمشق شاهد نبردهای شدیدی میان گروه موسوم به جیش الاسلام و افراد مسلح گروه موسوم به «تجمع الانصار» است.
در دیر الزور هم ابو عبد الله السعودی مسئول مالی داعش و ابو اسلام الشیشانی مسئول املاک و مستغلات این گروه با چند تن دیگر از عناصر بیگانه به همراه مبالغ هنگفتی از اموال و پول های حاصل از سرقت نفت و املاک به ترکیه گریختند.
دارین فضل گزارشگر العالم در گزارشی در این زمینه گفت، مواضع جدیدی در اطراف منطقه الزبدانی در نزدیکی مرزهای سوریه و لبنان به کنترل ارتش سوریه و متحدان آن در آمد. «تل النمرود» و «تل الهواء» مرتفع ترین تپه های منطقه از سمت غرب هم علاوه بر رشته کوههای اطراف شهر معدر به کنترل ارتش درآمد.
این در حالی است که گذرگاه های مارتبیه، الزمرانی، الرومیات و فیخا در دامنه های القلمون شاهد حملات متمرکز روی تحرکات افراد مسلحی بود که تعدادی از آنها در جریان حمله به مواضعشان در منطقه زهر علی در دامنه های القاره و همچنین در وادی العوینه و سدر البستان در دامنه های فلیطه به هلاکت رسیدند.
در غوطه شرقی دمشق هم پس از حمله گروه موسوم به جیش الاسلام با کمک عناصری از جبهه النصره به شهر سقبا و ایجاد پست های نظامی از میدان حموریه تا منطقه کفر بطنا در آن حوالی خشم مردمی برانگیخته شد.
گروههای مهاجم اقدام به غارت انبارهای مهمات و مواد غذایی منطقه کردند و خودروهای گروه موسوم به «لواء الفسطاط» را نیز مصادره و تعدادی از اعضای گروههای مسلح در منطقه را بازداشت کردند که مهمترین آنها وابسته به گروه «الانصار» بودند که یک اردنی جدا شده از جبهه النصره رهبرای آن را برعهده دارد. این حوادث در پی درگیریهای شدید میان دو طرف رخ داد که در جریان آن گروه جیش الاسلام از خمپاره استفاده کرد و منازل شهروندان به ویژه از سمت «المدرسه» را گلوله باران کرد.
عمار الاسد، از نمایندگان پارلمان سوریه گفت: «آنها بر سر غارت و دزدی از یکدیگر با هدف بهبود بخشیدن به اوضاع خود، با هم درگیر شدند. برخی از این گروهها رویای رهبری بر سایرین را دارند. این نبردها میان آنها بر سر به دست گرفتن رهبری سایر گروهها است چون هریک از این گروهها وابسته به یک طرف یا کشور مشخص هستند از این رو اختلاف بر سر ارتباطات و برتری طلبی ها است. در نتیجه هدف آنها ارعاب و ترسانیدن یکدیگر و کشتار و تخریب است.»
روشن است که زهران علوش و ارتش وی پس از از دست دادن حمایت روستاهای حموریه، سقبا و کفر بطنا که بزرگترین و پرجمعیت ترین روستاهای منطقه هستند، دیگر قادر به کنترل اوضاع در غوطه نخواهند بود.
دارین فضل در پایان گزارش خود گفت، ارتش سوریه با تامین امنیت جاده دمشق ـ بیروت، گستره مناطق تحت کنترل خود را توسعه داده است این در حالی است که کنترل زهران علوش در غوطه شرقی تضعیف شده و دیگر جز دوما، نیمی از نشابیه و بخش های کوچکی از میدعا و جوبر جایی را تحت تصرف خود ندارد.
انتهای پیام/ ن . ش