۰

بزرگترین پیاده روی جهان همچنان ادامه دارد

شامگاه پنجشنبه تا بامداد جمعه جاده‌هاي بغداد، نجف و حله به سمت كربلا از انبوه زائران موج مي‌زد و طولاني‌ترين پياده روي معاصر ادامه يافت، حتي شنيدن خبر حملات خمپاره اي داعش به كربلا در شامگاه پنجشنبه، اين حركت عظيم را كند نكرد.
کد خبر: ۸۰۹۴۶
۰۰:۲۵ - ۲۲ آذر ۱۳۹۳
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش«شیعه نیوز»، در خروجي كربلا به سمت بغداد صدها هزار نفري كه زيارت اربعين را بجا آورده بودند، نزديك به ۱۰ كيلومتر را براي رسيدن به اولين خودروهايي كه زائران را تا ايست و بازرسي و پاركينگ بزرگ محور بغداد مي‌برد، طي كردند و در نقطه مقابل صدها هزار تن به صورت گروهي يا دسته دسته و يا انفرادي به سمت كربلا در حركت بودند.

حركت پياده در جاده اصلي كربلا به بغداد تا ۱۰ كيلومتري به دليل ازدحام جمعيت كند بود و زائراني كه قصد ترك كربلا را داشتند، تازه بايد به دنبال خودرويي مي‌گشتند و مقابل هر خودرو هم صدها تن براي سوارشدن تقلا مي‌كرد.

گزارش خبرنگاران از مناطق مرزي و مبادي ورودي عراق حاكي است كه همچنان هزاران ايراني درحال ورود به عراق هستند، اگرچه مقامات ديپلماتيك ايران در كربلا روز پنجشنبه صريحا خواستار توقف ورود زائران به عراق شدند.

ازدحام اين روزهاي كربلاي معلي مصداق ضرب المثل ايراني «چوب بر زمين نمي‌رسد» است كه راه رفتن و حركت در خيابان‌ها و اطراف حرم، به سختي انجام مي‌گيرد و پياده روها نيز جايي براي حركت ندارد.

ساعت يك بامداد در مناطق يوسفيه و اسكندريه و المسيب، خيلي از ايراني هايي كه به كاظمين رفته بودند، درحال عزيمت به كربلا بودند.

در المسيب ازدحام جمعيت در ساعت از ۱۲ شب گذشته به حدي بود كه خودروهاي نظامي و باري سنگين ويژه حمل زائران، لابلاي جمعيت گرفتار شده بودند و نمي‌توانستند حركت كنند.

پنجشنبه شب در اين مسير بيشتر زائران ايراني بودند كه تلاش داشتند خود را براي روز شنبه به كربلا برسانند تا روز اربعين در كربلا باشند.

براساس اعلام مقامات رسمي از ۱۵ روز پيش تاكنون بيش از ۱۷ ميليون نفر وارد كربلا شده اند. اين شهر در روزهاي اخير بالاي ۵ ميليون نفر را در خود جاي داده كه اساسا با ظرفيت‌ها و زيرساخت‌هاي آن همخواني ندارد.

از فراز پل‌هاي امام حسين (علیه السلام) و ابوالفضل العباس (علیه السلام) در مركز كربلا به هر طرف كه نگاه مي‌كني، جمعيت سياه پوش عزادار را مي‌بيني و بر روي هر دو پل جاي خودرو، زائران اربعين يا درحركتند يا نشسته اند.

تنها صداي آژيرهاي آمبولانس‌هاي هلال احمر است كه هر چند دقيقه يك بار به سختي براي خود راه باز مي‌كند و از روي اين پل عبور مي‌كند.

دولت عراق براي بازگشت زائران اربعين به خانه هايشان خودروهاي نظامي و دولتي بويژه خودروهاي سنگين باري را بسيج كرده است. اما با اين حال، در ساعات پاياني اين شب‌ها هزاران نفر از اين سو به آن سو به دنبال يك فرصت براي جا كردن خود در اين خودروها هستند.

اتوبوس دو طبقه اي كه با آن حدود ۱۰ كيلومتر تا ايست و بازرسي كربلا رفتيم، به حدي پر شده بود كه حركت نمي‌كرد و راننده خواهش مي‌كرد و سرانجام رييس خط به امام حسين قسم داد تا عده اي پياده شدند و اتوبوس براه افتاد اما در كوچكترين دست اندازها كف آن به زمين مي‌گرفت و صداهاي گوش خراشي مي‌داد كه مسافران براي همدردي با راننده آه مي‌كشيدند.

وضعيت در المسيب نيز به همين شكل است. اينجا گروهي از خودروها به سمت كوت مركز استان واسط و زرباطيه مسافر مي‌گيرند و راننده‌ها داد مي‌زنند «مهران» و در يك پاركينگ ديگر جمعيت فشرده اي هست كه در انتظار عزيمت به بغداد مي‌باشد.

در باربند تريلي‌هاي روباز باد سرد شبانگاهي به استخوان مي‌زند، اما زائراني كه خود را لاي كاپشن‌ها و لباس‌هاي نه چندان گرم درهم پيچيده بودند، از خاطرات و زيبايي‌هاي اربعين براي هم تعريف مي‌كردند و كمتر كسي بود كه از وضعيت غر بزند.

كربلا ديگر ظرفيت پذيرش مهيمانان اربعين را ندارد. مقامات محلي نيز اين موضوع را به صراحت اعلام كرده اند. حتي از ايرانيان نيز خواسته شده تا پايان اربعين از ورود به عراق اجتناب كنند.

چادرها مملو از مسافر است و سرريز جمعيت در پياده روها و در كنار جاده‌هاي حومه كربلا بيتوته كرده اند.

سرويس‌هاي بهداشتي ديگر پاسخگوي اين جمعيت نيست و دولت عراق براي نقل و انتقال زائران كه به چالشي جدي در اين ايام تبديل شده، تلاش سختي را آغاز كرده است.

از جانب ديگر تامين امنيت زائران نيز براي دولت عراق مهم است. پنجشنبه گروه‌هاي تروريستي اين شهر را مورد حملات خمپاره اي قرار دادند و بي شك هرچه ازدحام جمعيت بيشتر باشد، كنترل اوضاع سخت‌تر مي‌شود.

عزاداري اربعين توسط عشاير سني استان الانبار عراق

عشاير استان «الانبار» بويژه دو عشيره «البونمر» و «الجغايفه» بيشترين مجالس عزا را دراين استان برگزار كرده اند.

بزرگان اين دو عشيره روز جمعه درگفت و گو با «قرطاس نيوز» اعلام كردند كه اين اقدام به منظور نشان دادن همبستگي ملت عراق و جبران و بزرگداشت حضور بسياري از شيعيان مناطق مركزي و جنوبي عراق در استان آنها صورت گرفته است.

آنها افزودند: اين جوانان كه درسال‌هاي گذشته دراستان‌هاي خود درعزاداري‌ها شركت مي‌كنند امسال براي كمك به اهل سنت و مبارزه با داعش دراستان‌هاي ما به سرمي برند و ما خواستيم كمك‌هاي آنها را جبران كنيم.

«مجيد الشمري» يكي از افسران پليس استان «الانبار» گفت: پيروان همه مذاهب درمجالس عزاداري برگزار شده در اين استان شركت كردند و نيروهاي مردمي شيعه مذهب استان‌هاي جنوبي نيز از اين اقدام عشاير اهل سنت و فراهم كردن امكان عزاداري براي آنها قدرداني كردند.

انتهای پیام/ ن . ش
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: