SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز»، یکی از مسائل مهمی که در ماههای اخیر و در پی تشدید اقدامات جنایتکارانه تروریستهای تکفیری در عراق و سوریه در عرصه بین المللی مورد توجه قرار گرفت، افزایش حضور زنان در صفوف تکفیری هاست که بعضاً حتی از کشورهای غربی، راهی مناطق تحت کنترل تکفیریها میشوند! نشریه تایم در مطلبی به بررسی عوامل و پیامدهای این موضوع پرداخته است.
نشریه تایم در مطلبی به بررسی عضویت زنان از ملیتهای گوناگون در گروه تروریستی داعش پرداخته و مینویسد: در حالی که توجه جهانیان به سر بریدن دو خبرنگار آمریکایی توسط تروریستها معطوف شده، برخی افراد در شبکههای اجتماعی، از این موضوع ابراز خوشحالی میکنند؛ اما نکته جالب اینجاست که برخی از این افراد که از کشته شدن آمریکاییها خوشحال بوده و تقاضای تکرار این گونه اقدامات را دارند، زن هستند!
بنا بر این گزارش، یکی از این زنان که مدیریت صفحهای با نام «مهاجره فی شام» را بر عهده دارد، در صفحه خود مینویسد: «میخواهم نخستین زنی باشم که یک تروریست آمریکایی یا انگلیسی را بکشم»؛ هرچند این موضوع از حد یک ابراز تمایل فراتر نرفته، با شدت گرفتن عضوگیری داعش از میان زنان، احتمال اینکه شاهد سر بریدن یک غربی از سوی یک تروریست زن داعشی باشیم، افزایش یافته است.
هم اکنون شمار دقیق زنان حاضر در میان گروههای تکفیری در سوریه مشخص نیست؛ اما تحلیلگران تروریسم در مرکز بین المللی مطالعات افراط گرایی در لندن برآور میکنند که حدود ۳۰ زن اروپایی در این راستا به عراق و سوریه رفتهاند که برخی از آنها به همراه همسرانشان و برخی دیگر نیز با هدف ازدواج با تروریستهای داعشی به این کشورها سفر کردهاند؛ این میزان، حدود یک دهم تعداد مردان اروپایی است که به منظور پیوستن به تکفیریها به عراق و سوریه رفتهاند.
اما نگرانی این است که شمار زنان به سرعت افزایش پیدا کند. در یکی از جدیدترین موارد، یک دختر نوجوان شانزده ساله فرانسوی که قصد سفر به سوریه برای پیوستن به داعش را داشت، در فرودگاهی در فرانسه دستگیر شد.
بنا بر گزارشها، دو دختر اتریشی ۱۵ و ۱۶ ساله در ماه آوریل به سوریه سفر کردند و در ماه می نیز دو خواهر دوقلو ۱۶ سال انگلیسی در پی برادران خود رهسپار سوریه شدند تا با تروریستهای تکفیری ازدواج کنند؛ افزون بر این، در ماه آوریل یک دختر ۱۹ ساله آمریکایی به نام شانون مائورین کانلی نیز که قصدی مشابه داشت، از سوی اف بیآی بازداشت شد؛ دست کم یک زن کانادایی و دو دختر نوجوان سومالیایی مقیم نروژ نیز به گروههای تفکیری در سوریه پیوستهاند.
این گزارش می افزاید: در آغاز داعش به شدت از پیوستن و عضویت زنان جلوگیری میکرد. تکفیریهای فعال در شبکههای اجتماعی از زنان میخواستند تنها از راه کمک مالی و یا درخواست از مردانشان برای پیوستن به داعش، به این گروه یاری برسانند. آنها میگفتند زنان در جنگ جایی ندارند؛ اما به مرور، این رویه در میان تکفیریها تغییر کرد.
به باور تحلیلگران، این تغییر رویکرد از آنجا ناشی شد که داعش به زعم خود به تشکیل یک دولت در عراق و سوریه نزدیک شد و حضور زنان را برای عملکرد دولت لازم دانست؛ بنابراین، تقاضای پیوستن زنان پزشک، پرستار و مهندس افزایش یافت. پس از تصرف رقه از سوی داعش در سال ۲۰۱۳ نیز تکفیریها گروهی از زنان را مأمور اجرای قوانین خود درباره زنان این شهر کردند. عدهای از زنان هم برای بازرسی زنان شهر در پایگاههای امنیتی به کار گرفته شدند.
هرچند کمپین داعش در شبکههای مجازی برای عضوگیری از میان زنان خارجی به اندازه اقداماتش برای جذب مردان پیشرفته نیست، اما اصولاً نیازی هم وجود ندارد. زنانی که به این گروه جذب میشوند، خود از میان دیگر زنان نزدیک به خود افرادی را پیدا کرده و به عضویت ترغیب میکنند. این افراد خود اقدام به ایجاد صفحاتی در توئیتر برای ترغیب دیگر زنان میکنند.
ام لیث، یکی از زنانی که در توئیتر این گونه اقدامات را انجام میدهد، در صفحه خود مینویسد: مهمترین مشکل برای پیوستن زنان به داعش، مخالفت خانوادههایشان است. وی در این زمینه به زنانی که میخواهند در داعش عضو شوند توصیههایی میکند. مقامات انگلیسی میگویند، ام لیث نام مستعار «اقصا محمود» است که در نوامبر سال گذشته از گلاسکو گریخت و به داعش پیوست.
به هر حال، مجموعه این موارد نشان میدهد که داعش با استفاده از شبکههای اجتماعی، فعالیتهای خود را به سوی عضوگیری از زنان نیز گسترش داده و می خواهد از این راه، کارهای جدیدی در زمینه ساخت آنچه دولت اسلامی عراق و شام میخوانند، انجام دهند.
منبع: تابناک
انتهای پیام/ ز.ح