SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش«شیعه نیوز»، رسانه های لبنانی با توجه به گرایش ها و وابستگی های سیاسی خود همچنین به آنچه « شبه جنگ خیابانی» و « تلاشی برای فتنه انگیزی» در شهرهای لبنان خوانده شده است، پرداختند.
رسانه های لبنانی با توجه به گرایش ها و وابستگی های سیاسی خود همچنین به آنچه « شبه جنگ خیابانی» و « تلاشی برای فتنه انگیزی» در شهرهای لبنان خوانده شده است، پرداختند.
تصمیم برای توسل ارتش به « حمله آهنین» بدنبال هرج و مرج امنیتی در منطقه شرق و نزدیک مرزهای با سوریه که از بقاع شمالی به خیابان های مناطق مختلف لبنان حتی پایتخت سرایت کرد، اتخاذ شده است.
هرج و مرج امنیتی درحالی با سرازیر شدن بیش از 1500 عنصر مسلح فراری از نبرد یبرود به خاک لبنان و بازگشت خودروهای بمب گذاری اوج گرفته که طرابلس در شمال لبنان مدتی است صحنه درگیری های مسلحانه با سلاح های سبک و نیمه سنگین است.
اوضاع بسیار خطرناک امنیتی ، دولت لبنان را وادار کرده تا مسئولیت های خود را در قبال کشور بیشتر احساس کند و برای تثبت اوضاع و جلوگیری از هرج و مرج امنیتی تا فرصت ها از دست نرفته است، دست بکار شود.
روزنامه لبنانی « السفیر» نوشت که « تمام سلام» نخست وزیر لبنان در تماس با « جان قهوجی» فرمانده ارتش تاکید کرده است که اگر نیاز شد با « دست آهنین» برای بازگرداندن امنیت و ثبات به شهرهای طرابلس و عرسال متوسل شود.
تشکیل جلسات پارلمان لبنان برای بررسی نهایی بیانیه وزارتی دولت تمام سلام و رای اعتماد به دولت او هم مورد توجه رسانه ها قرار گرفته است.
این جلسات از صبح امروز شروع و تا عصر پنجشنبه ادامه خواهد یافت.
درخصوص مسائل منطقه ای و بین المللی همچنان اخبار آزادی یبرود و پیشروی ارتش سوریه به سوی راس العین در منطقه القلمون برای تکمیل حملات نظامی کوبنده و طرد کامل عناصر مسلح از منطقه و سخنرانی « ولادیمیر پوتین » رییس جمهور روسیه که بازگشت کریمه به آغوش روسیه را اعلام کرد، مورد توجه رسانه های لبنانی قرار گرفته است.
** جنگ خیابانی در شهرهای لبنان از نوعی دیگر
روزنامه السفیر روز چهارشنبه نوشت : لبنانی ها عصر و شب گذشته از همه طوایف و گرایش های سیاسی در خیابان های مسدود شده که تنها به روی یک عابر یعنی « شبح فتنه» باز بودند، گرفتار و محاصره شدند.
این روزنامه لبنانی ادامه داد: گلوله آتش و فتنه از ارتفاعات بقاع شمالی ( محل تجمع کنونی تروریست های تکفیری) به سوی عرسال و اللبوه رها شد و بتدریج خود را به همه مناطق بقاع ، شمال رساند و با عبور از بیروت وارد شهر جنوبی صیدا شد.
راه بندان خیابان ها با به آتش کشیدن لاستیک خودروها ، حمله به خودروها و عابران و عملیات تعقیب و گریز میان کسانی که مدعی همبستگی با عرسال بودند و نیروهای ارتش و امنیتی لبنان چند ساعتی ادامه یافت که حتی در منطقه قصقص بیروت یک کشته و یک زخمی برجای گذاشت.
السفیر از تحولات خشونت آمیز شب گذشته شهرهای لبنان به عنوان نوعی « جنگ خیابانی» یاد کرد و نوشت که در میان زبانه کشیدن شعله های آتش ، شعارهایی علیه مذاهب و گروه های سیاسی اوج گرفت که نزدیک بود پیامدهای بسیار خطرناکی داشته باشد و این در حالی بود که نبرد فرسایشی ارتش لبنان در طرابلس برای بازگرداندن امنیت و ثبات به این شهر ادامه دارد و چند نیروی ارتش بشدت زخمی شده اند.
السفیر تاکید کرد: برخی اعضای گروه 14 مارس که حتی وارد دولت هم شده اند در این شبه جنگ خیابانی و توطئه بستن راه ها نقش داشته و شرکت کرده اند و بر اساس اطلاعات بدست آمده یکی از « وزیران » وابسته به 14 مارس که از اهالی شمال لبنان است، در این توطئه مشارکت فعال داشته و با هماهنگی برخی نیروهای متنفذ، هواداران 14 مارس را به ریختن در خیابان ها و بستن راه ها با هدف اعمال فشار بر دولت و ارتش برای کسب امتیازها در خدمت به گروه 14 مارس تحریک کرده است.
این روزنامه لبنانی، فتنه انگیزی سراسری در لبنان را در آستانه جلسات پارلمان برای بررسی بیانیه وزارتی دولت تمام سلام و رای اعتماد به این دولت و احتمال شروع گفت وگوهای ملی در لبنان به دعوت « میشل سلیمان» رییس جمهوری این کشور، بی ارتباط ندانسته است.
السفیر در عین حال تصریح کرد که عصر دیروز(سه شنبه) مقامات لبنانی به یک تصمیم واحد رسیده اند تا برای تثبیت امنیت در لبنان از صبح امروز (چهارشنبه) ارتش و نیروهای امنیتی لبنان تا عمق شهرک عرسال نفوذ و همزمان راه های بسته شده در همه مناطق لبنان را بطور کامل باز کنند.
برهمین اساس ارتش لبنان با صدور بیانیه ای تاکید کرد که از عصر دیروز (سه شنبه) تدابیر امنیتی در مناطق بقاع شمالی لبنان بویژه مرزهای با سوریه را تشدید و با افزایش نیروها تقویت کرده است و این روند تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.
در این بیانیه خاطرنشان شده است که تمرکز این تدابیر امنیتی در دو منطقه عرسال و اللبوه و داخل این دو شهرک است و برای باز کردن همه راه های بسته شده بین این دو شهرک تلاش می شود تا زمینه عبور و مرور خودروها و مردم فراهم گردد.
ارتش لبنان تاکید کرده است که برای تامین امنیت و ثبات در منطقه تمام تلاش خود را بکار خواهد گرفت.
السفیر در عین حال نوشت که این استقرار امنیتی و نظامی در عرسال چندین سئوال را در اذهان متبادر می کند.
آیا این اقدامات گذرا و ایجاد فرصت است یا یک اقدام واقعی منعکس کننده یک تصمیم سیاسی برای جلوگیری از هرج و مرج امنیتی و آزادی عرسال از دست « ربایندگان» آن است که تلاش دارند اهالی آن را وارد درگیری های بیهوده کنند؟
اختیارات نیروهای امنیتی و نظامی در چه حد خواهد بود و آیا حجم نیروها با ماموریت آنها متناسب است ؟ بویژه با توجه وضعیت جغرافیایی منطقه و حضور بیش از یکصد هزار پناهنده سوری که عناصر مسلح فراری از نبرد یبرود در میان آنها مخفی شده اند.
این روزنامه لبنانی تاکید کرد:باید منتظر نتیجه این عملیات بود در حالیکه قرار است امروز در کاخ ریاست جمهوری لبنان(بعبدا) نشستی امنیتی با حضور رییس جمهوری ، نخست وزیر، وزیران کشور و دفاع ، فرمانده ارتش و روسای دستگاه های امنیتی برای بررسی تحولات میدانی در طرابلس و بقاع شمالی بویژه عرسال و اللبوه و چگونگی مقابله با تهدیدها تشکیل شود.
السفیر به نقل از « نهاد المشنوق» وزیر کشور لبنان نوشت که این نیروهای امنیتی و ارتش لبنان براساس هماهنگی صورت گرفته ، صبح چهارشنبه وارد شهرعرسال می شوند و دستورات روشن را برای برقراری امنیت و قانون و جلوگیری از هرگونه درگیری مسلحانه و نفوذ تروریست ها به مناطق مختلف لبنان دریافت کرده اند و بدنبال استقرار ارتش در مناطق تعیین شده، نیروهای امدادی برای کمک به پناهجویان سوری وارد منطقه خواهند شد.
وزیر کشور لبنان گفت که هیچکس و هیچ طرفی از صبح چهارشنبه حق ندارد راه ها را ببندد و یک گروه 50 نفری از نیروهای امنیتی در داخل شهر عرسال مستقر می شوند.
درهمین حال السفیر نوشت که « تمام سلام» نخست وزیر لبنان به « جان قهوجی» فرمانده ارتش این کشور دستور داه تا از « دست آهنین» در طرابلس و عرسال برای تثبیت اوضاع امنیتی استفاده شود.
این روزنامه لبنانی افزود: سلام خطاب به فرمانده ارتش گفته است که « ژنرال، اوضاع از تحمل و طاقت خارج شده ، با قاطعیت رفتار و عمل کنید به هر میزانی که نیاز بود؛ احتیاجی نیست از کسی دیگری در این باره سئوال کنید و اگر کسی در این باره از شما سئوال کرد، بگویید که نخست وزیر سنی لبنان این دستور را داده است.
السفیر خاطرنشان کرد : تمام سلام در تماس تلفنی با « محمد فنیش» وزیر امور پارلمان در دولت جدید هم خواسته است که حزب الله برای کنترل اوضاع بحرانی در لبنان همکاری و مشارکت کند و گفته است که حزب الله می تواند نقش بزرگی در این زمینه ایفا نماید.
این روزنامه لبنانی تصریح کرد: تمام سلام به محمد فنیش گفته است که می دانم برخی عشایر و خانواده ها در منطقه هستند اما سخنان حزب الله در حد بسیار زیادی شنیده می شود و امیدوارم که به ما در کنترل اوضاع کمک کنید تا مانع فتنه ای شویم که همه ما مخالف آن هستیم.
نخست وزیر لبنان در گفت و گو با السفیر با تاکید بر بسیار خطرناک بودن اوضاع شهرک عرسال و حومه آن گفته است که اگر وضع بدین منوال پیش رود ، می ترسم اوضاع بطور کامل از اختیار و کنترل ارتش و نیروهای امنیتی و سیاسی خارج شود، فتنه لبنان را تهدید می کند و ما باید با همه ملزومات و اتخاذ تدابیر سختگیرانه و دوری از سستی ، آن را محاصره و کنترل کنیم.
السفیر خاطرنشان کرد که « نبیه بری» رییس مجلس نمایندگان لبنان هم در تماس تلفنی با فرمانده ارتش و ژنرال« عباس ابراهیم» مدیرکل نیروهای امنتی داخلی، اوضاع امنیتی لبنان را بررسی کرده است.
این روزنامه لبنانی به نقل از بری نوشت: برای حل مشکل امنیتی در بقاع شمالی لبنان درصورت نیاز باید اعلام وضعیت فوق العاده شود تا بتوان اقدامات امنیتی و خدماتی را درعرسال و اطراف آن به مرحله اجرا گذاشت.
وی افزود: بهترین اقدام ، نفوذ نیروهای ارتش و امنیتی به عمق عرسال برای تثبیت و کنترل اوضاع امنیتی و مقابله با عناصر مسلح باقی مانده در داخل و ارتفاعات مشرف بر این شهرک و سپس کمک به پناهندگان سوری است.
رییس مجلس لبنان با بیان اینکه تنها عده ای محدود عرسال را به گروگان گرفته اند، تاکید کرد که بیشتر مردم عرسال مخالف استفاده از این شهرک برای عبورعناصر مسلح و تبدیل آن به پایگاه این عناصر هستند و دولت باید برای کنترل اوضاع شتاب کند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ح . ا