SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز»، مدرسه "اشرفالمدارس" توسط مولوی عبدالخالق و مفتی سراجالدین از ملاهای بانفوذ ولایت قندز، چهارسال پیش بنیانگذاری شده و در حال حاضر شش هزار دختر در آن درس میخوانند.به گفته گردانندگان اشرفالمدارس، این مدرسه شاخههایی هم در تخار و بغلان دارد و قرار است که در ۹ ولایت دیگر از جمله کابل پایتخت نیز شعبه ایجاد کند.خانم گیاه میگوید دخترانی که در این مدرسه درس میخوانند، بسیار پرخاشگر اند.
این دختران شنیدن رادیو، دیدن تلویزیون، گرفتن عکس، بزرگداشت از روزهای معلم، مادر، سال نو، سالگرد تولد و همچنین کارکردن زنان در بیرون از خانه را حرام میدانند.به باور فعالان مدنی در ولایت قندوز، تفسیر و تعبیر دانش آموزان اشرفالمدارس از دین، سختگیرانه، غیرمعمول و خلاف برداشتهای موجود از اسلام در افغانستان است."تو کافر شدی" و "این حرام است" دو عبارتی است که به گفته فعالان حقوق زن، شاگردان این مدرسه از آنها به عنوان حربهای در برابر دیگران استفاده میکنند.
نادره گیاه، رئیس امور زنان ولایت قندز میگوید:" دخترانی که در این مدرسه درس میخوانند بسیار پرخاشگراند. در یک مراسم یا مجلس با زنان و دختران دیگر جنگ میکنند، میگویند تو کافر شدی، چرا چادر از سرت پائین افتاد؟ چرا لباست اسلامی نیست و یا تو نماز را درست یاد نداری.""وقتی اینگونه تعلیم ترویج پیدا کند و این دختران چنین آموزش ببینند و همه را کافر بدانند، دیگران نمیتوانند آزادانه کار کنند و در اجتماع حضور یابند."
نادره گیاه، رئیس امور زنان ولایت قندوز
به گفته شماری از فعالان مدنی این ولایت، در این مدرسه به دانش آموزان، گفته میشود که کارکردن زنان در خارج از منزل حرام است و زنانی که در رادیو و تلویزیون کار میکنند، کافر اند.خانم گیاه فعالیتهای این مدرسه را تهدید بزرگی برای کارکنان موسسات، رسانهها و فعالان مدنی قندوز میداند:" وقتی اینگونه تعلیم ترویج پیدا کند و این دختران چنین آموزش ببینند و همه را کافر بدانند، دیگران نمیتوانند آزادانه کار کنند و در اجتماع حضور یابند."
اما مولوی عبدالخالق، رئیس اشرفالمدارس، هدف از ایجاد این مدرسه را آگاه ساختن دختران از تعالیم و تاریخ دین اسلام میخواند:" در ابتدای اسلام دختران مسلمان فعالیتهای دینی بسیار میکردند حتی در بعضی غزوات (جنگهای پیامبر اسلام) اشتراک میکردند. از این فعالیتها، ما مسلمانان عقب مانده بودیم. این انگیزه باعث شد که ما خواستیم در بخش آموزشهای دینی همکاری کنیم تا زنان و دختران مسلمان افغانستان دوباره به اوج غیرت و شهامت خود برسند."البته این نوع برداشت از اسلام درست نیست و بدعت است ولی برای خوانندگان محترم پوشیده نیست که بی بی سی فارسی از بابت این مقولات همیشه نگران بوده است وبه طور کلی پوشش زنان مسلمان بیشتراز عدم پوشش وبرهنگی زنان در کشورهای دیگربی بی سی و هم فکرانش را نگران میکند.
منبع: جام
انتهای پیام/ ز.ح