SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از حج، كار طراحي و ساخت اين ضريح مطهر از سال ۹۰ با محوريت استان مركزي آغاز شد و پس از رونمايي به مدت يك هفته در مصلي بيت المقدس اراك براي زيارت و عرض ارادت در معرض ديد عموم قرار ميگيرد.اين ضريح مطهر تا پايان بهمن ماه به كربلاي معلي منتقل و نصب ميشود. طراحي اين ضريح مطهر، به قلمزن و خوشنويس توانمند استان مركزي استاد «محمد باباخاني» از شهرستان اراك واگذار شده بود.
خطوط نقش بسته شده بر طلا و معرق داخل ضريح مطهر شامل سورههاي توحيد، قدر، اعلي، آيت الكرسي، اسماء جلاله و نام مبارك ائمه عليه السلام توسط خطاط نام آشناي جهان اسلام استاد «احمد ناجي» از كشور عراق نوشته شده است.اين ستاد با بهره گيري از ظرفيت صنعتي و خدمات مهندسي استان مركزي. با بهره گيري از خدمات مهندسين رشتههاي عمران، مكانيك، متالوژي، طراحي صنعتي در راستاي طراحي بدنه اصلي ضريح مطهر با بهترين و به روزترين نرم افزاهاي دنيا اقدام كرده است.طراحي صنعتي، تهيه و تدوين كتابچه كامل نقشههاي ساخت، برآورد مصالح و جدول زمان بندي پروژه با دقت و ظرافت انجام شده است. هزينه نهايي ساخت ضريح ۴۰ ميليارد ريال بوده كه از محل نذورات مردمي تامين شده است.مساحت ضريح را حدود ۱۷ متر و ۵۵ سانتي مترمربع وطول آن را دو متر و ۷۰ سانتي متر و عرض ضريح دو متر، ارتفاع آن سه مترو ۲۵ سانتي متر و وزن آن حدود شش تن است.
اين ضريح مطهر داراي ۹ پنجره و يك دراست كه جنس سازه از چوب ساج با عمر حداقل ۳۰۰ سال است. مقدار مس مصرفي در اين ضريح ۵۰۰ كيلوگرم، نقره استرلينگ يك هزار و ۱۵۰ كيلو و طلاي ۱۸ عيارچهار كيلوگرم بوده و ۵۰ نفر در آن نقش داشته اند.نجاري اين ضريح مطهر نيز توسط تيم شش نفره با درجه هنري يك مطابق با دفترچه محاسباتي و برآورد و نقشههاي ساخت مهندسي دقيق با نظارت دفتر فني ستاد بازسازي عتبات عاليات استان به شكل كاملا قرينه و با استحكام فوق العاده اي انجام شده و قلم زني اين ضريح مطهر نيز كه همان عمليات قلم زني نقوش اسلامي بر روي ورقهاي مس و نقره به ضخامت دو و نيم تا سه ميلي متر است توسط استاد «محمد مهدي باباخاني» استاد درجه يك قلم زني استان مركزي و تيم ۱۰ نفره همراه به سرپرستي كارگاهي استاد ˈداود سليم آباديˈ كه به شكل بي بديع و خارق العاده اي با حجمهاي بالا انجام شده است.
زرگري ضريح مطهر كه همان عمليات ساخت و مونتاژ ورقهاي نقوش قلم زني شده (مسهاي روكش شده با طلا و نقره) بر روي سازه چوبي است، توسط استاد ماهر زرگر استاد علي داوران و تيم چهار نفره همراه انجام پذيرفته است.
عمليات ساخت گوي و ماسورههاي ضريح مطهر نيز زير نظر دفتر فني با طراحي مهندسي و نظارت كامل از نظر آناليز نقره مصرفي و ضمانت و كيفيت نهايي توسط استاد خبوشيان و تيم هشت نفره همراه با آلياژ نقره ۹۳ درصد تهيه و به شكل بسيار زيبايي مراحل پوليش و مونتاژ داخل پنجره انجام پذيرفته است.
عمليات ساخت و تزئين داخل ضريح مطهر شامل سقف، قوسهاي داخل، كتيبههاي خطي و ديوارهاي آن به شكل معرق چوب با طراحي استاد برجسته طراحي استاد «برجي» و استاد «داود سليماني» انجام شده است.عمليات نور افشاني داخل ضريح به شكل كاملا جديد و مدرن به شيوههاي روز دنيا توسط كارشناسان خبره برق و الكترونيك استان به سرپرستي مهندس نخستين و تيم همراه چهار نفره به شكل زيبايي با قابليت تغيير رنگ و تنظيم شدت نور در مكانهاي مناسب طراحي و نصب شده است كه در مراسمهاي گوناگون قابليت اجرا دارد و سيستم اعلام حريق نيز در ضريح نصب شده است.
عمليات آبكاري نقوش مس با همكاري شركت اندود توسط آقاي آل داود و تيم همراه هشت نفره انجام پذيرفته و به شكل بسيار زيبايي با توجه به نياز مقاطع مختلف از هفت تا ۱۲ ميكرون است.عمليات مينا كاري مورد نياز ضريح مطهر شامل پرطاووسي و گلداني چهار سمت ضريح مطهر بسيار زيبا و ترنجها و نقاشيهاي زيبايي توسط استاد چاووشي و تيم هفت نفره همراه انجام شده است.ابراهيم مجاب (علیه السلام) نوه امام موسي كاظم (علیه السلام) است كه قبرش در كربلا و كنار مرقد امام حسين (علیه السلام) قرار دارد. پدر ابراهيم مجاب نيز محمد عابد (برادر امام رضا و شاهچراغ) نام داشته كه قبر وي در ضلع جنوب شرقي حرم شاهچراغ شيراز قرار دارد.
انتهای پیام/ ز.ح