۰

حزب‌الله لبنان، اتحادیه اروپا و پیام‌های چند جانبه

اتحادیه اروپا شاخه نظامی حزب‌الله لبنان را در لیست سازمان‌های تروریستی قرار داد در حالی که تعیین مرز بین شاخه نظامی و شاخه سیاسی حزب‌الله بسیار سخت است؛ امری که در نهایت معنای خارجی آن این است که از نگاه اتحادیه اروپا حزب‌الله لبنان یک سازمان تروریستی است.
کد خبر: ۵۹۱۳۴
۱۳:۱۲ - ۰۱ مرداد ۱۳۹۲
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»، اتهامات وارده به حزب‌الله لبنان مبنی بر دخالت در حادثه انفجار بورگاس بلغارستان هنوز در هیچ دادگاهی به اثبات نرسیده است، حتی دولت لبنان تاکنون اطلاعات دقیقی از این حادثه ندارد و اطلاعات منتشره از پشت پرده این انفجار و اعلام برخی اسامی متهمان نشان می‌دهد که سناریوی این انفجار بسیار سوال برانگیز و مبهم است و بیشتر به صحنه سازی شبیه است با این حال این موضوع و دخالت حزب‌الله در نبردهای القصیر کافی بود تا اتحادیه اروپا با اشاره اسرائیل و فشار آمریکا حزب‌الله را سازمانی تروریستی معرفی کند.

به گزارش ایسنا،  این تصمیم اتحادیه اروپا هیچ تاثیری بر قدرت نظامی و یا مالی حزب‌الله ندارد زیرا این حزب نه حساب مالی در اروپا دارد و نه امکانات نظامی خود را از این اتحادیه تهیه می‌کند علاوه بر این که بسیاری از چهره‌های نظامی حزب‌الله لبنان بر اتحادیه اروپا پوشیده است اما واقعیت این است که این تصمیم تاثیر بسیار سریع و شکننده‌ای بر اوضاع لبنان و تحولات خاورمیانه دارد و انتخاب زمان این تصمیم سران اروپا نشان می‌دهد که این اتحادیه کاملا هماهنگ با هم پیمانان خویش در خاورمیانه و لبنان حرکت می‌کند:

1- چند ماهی است که تشکیل دولت جدید لبنان در هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است. جریان 14 مارس به شکل متحد تشکیل دولت جدید را مشروط به عدم حضور نمایندگان حزب‌الله در دولت کرده‌اند. دلیل 14 مارس با دلیل اتحادیه اروپا برای تروریست خواندن حزب‌الله کاملا شبیه به هم است. 14 مارس و اتحادیه اروپا دخالت حزب‌الله در نبردهای القصیر را مدرک جرم مقاومت اسلامی لبنان می‌دانند.

2- نجیب میقاتی در واکنش به موضع اتحادیه اروپا در کمال تعجب و ناباوری اعلام کرد که جامعه لبنان با همه عناصر تشکیل دهنده آن نسبت به التزام به مشروعیت بین‌المللی و حفظ بهترین روابط با دولت‌های اتحادیه اروپا اصرار دارد. میقاتی در حالی این موضع را اعلام می‌کند که وزرای حزب‌الله در کابینه موقت او هنوز حضور دارند از همین رو به اعتقاد برخی از کارشناسان لبنانی، میقاتی به نخست وزیر بعدی چراغ سبز نشان داده است تا حضور وزرای حزب‌الله در دولت آینده را وتو کند. برای چنین چراغ سبزی بهترین دلیل را اتحادیه اروپا به دولت آینده داده است و آن این که حضور نمایندگان حزب‌الله در دولت بعدی به معنای قطع ارتباط لبنان با جامعه بین‌الملل است.

3- اتحادیه اروپا با این اقدام خویش عملا راه مصالحه ملی و پیشنهاد فتح باب گفت‌وگوهای ملی را که اخیرا از سوی سید حسن نصرالله پیشنهاد شد می‌بندد و فضای سیاسی لبنان را بسیار متشنج و بحرانی تر از گذشته می‌کند، از همین رو معلوم نیست اتحادیه اروپایی که تا دیروز بر وحدت ملی لبنان و جلوگیری از درگیری‌های نظامی در این کشور هشدار می‌داد چگونه امروز بر آتش بحران داخلی لبنان بنزین می‌ریزد و از این دوگانگی مواضع دنبال چه معادله ای در این کشور است؟

4- اتحادیه اروپا با این موضع خویش عملا نگرانی شدید را به اردوگاه نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل در جنوب لبنان "یونیفیل" آورده است چرا که آنها در قلب پایگاه حزب‌الله لبنان در جنوب حضور دارند با آن که این نیروها از سال 2006 و پایان جنگ سی و سه روزه حزب‌الله و ارتش رژیم صهیونیستی تاکنون هیچگونه اقدامی خصمانه از سوی نیروهای مقاومت اسلامی مشاهده نکرده اند و این در حالی است که ارکان اساسی یونیفیل از نیروهای فرانسوی، ایتالیایی و اسپانیایی تشکیل شده است.

5- اتحادیه اروپا دقیقا در روزی حزب‌الله لبنان را سازمانی تروریستی معرفی کرد که هم زمان با آن ابومحمد جولانی، رهبر سازمان تروریستی جبهه النصره سوریه در پیامی حملات شدید‌اللحنی را متوجه حزب‌الله لبنان کرده است.

6- اسرائیلی‌ها پس از اعلام اتحادیه اروپا جشنی واقعی برپا کردند و جوهر قلم اروپایی در پای امضای نمایندگان اتحادیه اروپا را جوهری اسرائیلی تعبیر کردند که پس از سال‌ها به واقعیت تبدیل شده است. نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی اعلام کرد که حزب‌الله سازمانی تروریستی است که در چهارچوب مصالح ایران عمل می‌کند.

7- اتحادیه اروپا می‌داند رابطه ایران و حزب‌الله چگونه است از همین رو در آستانه روی کار آمدن دولت جدید حسن روحانی با تکیه بر اتهاماتی اثبات نشده پیامی خصمانه را روانه تهران کرده است تا به لیست پرونده روابط ایران و اتحادیه اروپا عنوانی جدید اضافه کند؛‌ امری که نشان می‌دهد اتحادیه اروپا نه تنها قصد کوتاه آمدن در قبال سیاست خارجی ایران در خصوص خاورمیانه، سوریه، مقاومت اسلامی و رژیم صهیونیستی را ندارد بلکه بر بحرانی شدن آن می‌افزاید تا در صورت برقراری دیالوگ جدید ایران و اروپا بیشترین ابزار فشار بر ایران را در اختیار داشته باشد.

8- رد پای ترکیه و سعودی در تصمیم جدید اتحادیه اروپا علیه حزب‌الله لبنان به خوبی مشهود است. دور کردن سازمان‌های تکفیری و تروریستی از مرزهای شرقی لبنان در جریان نبردهای القصیر ضربات سختی را بر برنامه توسعه و گسترش نفوذ مجموعه‌های مسلح مخالف نظام سوری و حامیانش وارد کرده است این در حالی است که بر اساس قرائت حزب‌الله از عملیات القصیر، حزب الله لبنان آتش جنگ و فتنه را از لبنان دور کرده است و این قرائت به دور از واقعیت نیست زیرا مرزهای شرقی و منطقه بقاع لبنان عمق استراتژیک مقاومت اسلامی به شمار می‌رود که در صورت وقوع هرگونه درگیری نظامی با ارتش رژیم صهیونیستی، نقشی استرتژایک و بسیار مهم برای حزب‌الله ایفاء می‌کند، از همین رو منطقی است که از نزدیک شدن گروه‌های نظامی وابسته به اردوگاه غرب به این منطقه جلوگیری شود اما حامیان منطقه‌ای مجموعه‌های مسلح مخالف نظام سوریه معتقدند که با موضع اخیر اتحادیه اروپا، حزب‌الله بهای دخالت نظامی‌اش را در سوریه پرداخت کرده است.

انتهای پیام/ ز.ح
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: