SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز»، عصام یحیی عماد محقق علوم اسلامی و یکی از علمای وهابیت بود که شیعه شد. او شیعه شناس، متخصص در علم رجال و حدیث و تاریخ، مدرس مجمع جهانی اهل بیت (علیهم السلام) و فارغ التحصیل دانشگاه های مذاهب عربستان سعودی است.
خبرنگار شفقنا با دکتر عصام العماد که شیعه شده سرشناس یمنی است به گفت وگو پرداخته است. متن این گفت وگو را در ادامه می خوانید:
*چگونه به هدایت رسیدید و به مذهب شیعه ایمان آوردید؟
از شما چه پنهان من در ابتدا ناصبی بودم و براساس این دین تربیت شدم و آموزش دیدم حتی هنگامی که بیت شعر معروف در مورد اهل بیت(علیهم السلام) که می گوید «به واسطه اهل بیت پیامبر، راه درست از گمراهی شناخته می شود» را برعکس می خواندم و می گفتم که «به واسطه اهل بیت محمد(صلی الله علیه واله) راه درست منحرف می شود» اما پس از بحث و تدقیق نظرات فراوان، پی بردم که واقعیت این بیت شعر به همان نحوه اول درست است و بواسطه اهل بیت پیامبر است که می توان راه درست را از گمراهی بازشناخت.
بنده دوران تحصل را در کشورم یمن پشت سر گذاشتم و پس از آن وارد دانشگاه ملک سعود ریاض شدم و در بخش تاریخ این دانشگاه مشغول به تحصیل شدم. پس از آنکه تحصیلات و مطالعات دانشگاهی را پشت سر گذاشتم، بر بسیاری از امور واقف شدم. دانشگاهیان و اساتید متخصص در زمینه علوم دینی، می گفتند که مذهب اهل بیت (علیهم السلام) شبهه انگیز است بنابراین مشتاق شدم تا در این زمینه بحث و تحقیق کنم بنابراین به کتاب های شیخ مفید رجوع کردم و به مطالعه آنها پرداختم. شیخ مفید در کتاب های خود صد سال پیش به این شبهات و سوالات پاسخ داده بود. از همین جا بود که بارقه های هدایت به سوی مذهب تشیع در من ظهور گشت و به واسطه کتاب ها و افکار شیخ مفید بسیاری از سوالات و شبهه های موجود برطرف شد. در واقع می توانم بگویم که از طریق همین کتاب های شیخ مفید بود که به مذهب تشیع متمایل شدم. به همین دلیل در زمینه ایمان آوردنم به مذهب تشیع، خود را مدیون این شیخ بزرگوار می دانم.
*برای کسی که می خواهد شیعه شود، چه راه ها و وسایلی را برای شناخت مذهب اهل بیت(علیهم السلام) مناسب می دانید؟
توصیه من به کسی که می خواهد درباره مذهب اهل بیت (علیهم السلام) شناخت کافی کسب کند، این است که کتاب های عقیدتی مخصوص مذهب دوازده امامی بویژه کتاب های چهارگانه معروف تشیع را بخواند و بحث و مطالعات خود را در زمینه مذهب تشیع، به این کتاب ها متمرکز کند.
*ترس موجود بین مسلمانان به ویژه مسلمانان مصر که نسبت به جهان اسلام دید بازی دارند، را در چه می دانید؟
چنین واهمه هایی، دینی نیست بلکه سیاسی است؛ مثلا با نگریستن در تاریخ شهر کوفه می بینیم که این شهر با وجود اینکه یک شهر شیعی بوده و تمامی علمای آن به مذهب تشیع منسوب بودند اما مکاتب اسلامی دیگری نیز در این شهر نشات گرفته و هیچگونه اختلاف طایفه ای در این شهر وجود ندارد که به دیگری اهانت کند. به همین دلیل چنین نگرانی هایی، از سیاست نشات می گیرد و دینی نیست.
علاوه بر این در ایران نیز می بینیم که اهل سنت از آزادی کافی در انجام مناسبت ها و امور مربوط به خود برخورداند در حالی که دولت این کشور شیعه است. شهر نجف اشرف هم به همین شکل است.
ترسی که عنوان کردید، تنها از عقل متحجر سلفی نشات می گیرد وگرنه چرا بقیه مردم مصر از سفر گردشگران ایرانی به مصر اعتراضی ندارند و تنها سلفی های این کشور هستند که در اعتراض به چنین امری تظاهرات می کنند. سفر گردشگران ایرانی به مصر تنها و تنها به هدف گرشگری است اما متحجران سلفی نمی خواهند این موضوع را بپذیرند.
*چند روز پیش سلفی های مصر به دلیل اینکه یکی از آنها خود را در حسینیه ای در کرکوک عراق منفجر کرد و باعث کشته شدن یک شیعه و زخمی شدن چند نفر دیگر شد، جشن گرفتند و آن را نوعی پیروزی بزرگ برای خود قلمداد کردند، نظر شما در این باره چیست؟ چنین ذهنیت و افکاری را چگونه ارزیابی می کنید؟
افکار سلفی ها به هیچ وجه از کتاب خدا و سنت نبوی گرفته نشده؛ بلکه ساخته دست خودشان است؛ آنها گمان می کنند که دیدگاهشان صحیح ترین دیدگاه است حتی اگر با امور خداوند و سنت نبوی در تضاد باشد. آنها مثلا براین باروند که مسلمانان باید از آنچه که از آن به شرک تعبیر می کنند، پاک شوند در حالی که به آمریکا که سرآمد کفر در جهان است، گرایش دارند.
*راه ها و روش هایی که از طریق آنها می توانیم جوامع اسلامی را تحت تاثیر مذهب اهل بیت (علیهم السلام) قرار دهیم، چیست؟
بدون شک رسانه ها تاثیر بسزایی در این زمینه دارا هستند. در کنار رسانه ها، شخصیت های برجسته مذهب شیعه، ارتباط های اینترنتی، صفحات و سایت های اینترنتی نیز بسیار تاثیر گذار هستند و ما می توانیم از طریق آنها، مذهب تشیع را گسترش دهیم.
بنده بر این باروم که عصر حاضر، عصر امیرالمومنین (علیه السلام) است هرچند که سال ها در طول تاریخ، اقدام به اهانت به ایشان و تحریف تاریخ ایشان کردند و شیعیان آنها را کشته و آواره ساختند؛ بلکه حتی آنها را از ساده ترین منابع زندگی محروم و شایعه کردند که قبر امام (علیه السلام) در نجف اشرف به «مغیره بن شعبه» برمی گردد اما اکنون می بینیم که همه این سخنان و یاوه گویی ها فاش و رسوا شده است تا جایی که سازمان ملل متحد، زمان امیرالمومنین (علیه السلام) تا مالک اشتر را اساس افکار خود در زمینه حقوق بشر قرار داده است.
انتهای پیام/ ز.ح