SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از پرس تی وی، نشست بیش از ۲۰۰ راهب بودایی در مورد چگونگی پایان دادن به خشونت علیه مسلمانان در میانمار با درخواست حاکمیت قانون پایان یافته است در بیانیهای که در پایان این کنفرانس دو روزه در صومعهای در هموابی Hmawbi در ۳۲ کیلومتری یانگون پایتخت سابق میانمار منتشر شد، راهبها گفتهاند که آنها به دنبال صلح هستند؛ ضمن اینکه آنها رسانهها را متهم کردند که در تلاش برای بدنام کردن دین صلحآمیز بودایی هستند.
داماپیا، سخنگوی این کنفرانس گفت: «ما ابتدا مجبوریم این مساله را مشخص کنیم که راهبهایی که در خشونتها مداخله داشتهاند، راهبهای غیرواقعی بودهاند و یا راهبهای مخلص. این مورد باید مورد بررسی قرار گیرد و برای توقف خشونتها، باید حاکمیت قانون را در نظر گرفت.»به گزارش رسانهها، برخی از راهبها مسلح شده و خشونت علیه مسلمانان را تشویق میکردند.یک روز پیش از این، داماپیا، به خبرنگاران گفت: «ما تنها از شما درخواست داریم که اخبار را با اطلاعات درست بنویسید.»
وی در ادامه گفت: «بسیاری از رسانهها هستند که در گزارش خود، اخلاقی رفتار میکنند. ولی برخی دیگر هستند که از جانب برخی سازمانها مورد حمایت قرار میگیرند.»وی بدون هیچ توضیحی گفت: «ما فکر میکنیم که این مساله چندان متوازن نیست.»خشونتها در میانمار که در ابتدا بیشتر مسلمانان روهینگیا در غرب این کشور را هدف قرار داده بود، به سرعت در بخشهای دیگر این کشور نیز گسترش یافت و طبق گزارش سایت burmamuslims.org، بیشتر حملات متوجه مسلمانانی بود که به آنها حق شهروندی میانمار اعطا شده بود.
حدود هشتصد هزار نفر از مسلمانان روهنگیا که در ایالت راخین در غرب این کشور ساکن هستند، با توجه به سیاستهای تبعیضآمیز از حقوق شهروندی خود محروم ماندهاند و به طور کلی شهروندی آنها انکار میشود وآنها مجبور به اعمال خشونت و آزار و اذیت، اخراج و جابجایی آسیبپذیر شده است.با وجود فشارهای بینالمللی، دولت میانمار تاکنون حاضر نشده است که به مسلمانان روهینگیا، تابعیت بدهد و همچنان آنها را در برزخ شهروندی رها کرده است و وضعیت حقوقی این اقلیت را مشخص نمیکند.مسلمانان روهینگیا در سالهای متمادی با شکنجه، سرکوب و نادیده گرفتن حقوقشان در میانمار مواجه بودهاند.
گفته میشود که صدها نفر از مسلمانان روهینگیا، به دلیل حملات اخیر تندرویانی که خود را بودایی مینامند، کشته شده و هزاران نفر دیگر نیز آواره شدهاند.تندروهای بودایی اغلب مسلمانان روهینگیا را مورد حمله قرار میدهند و خانههای آنها را در چندین روستا در راخین آتش زدند. نیروهای ارتش میانمار متهم شدند که ظرفهای بنزین را برای آتشزدن خانههای روستاییان برای تندروها فراهم کرده و سپس آنها را فراری میدادند.دولت میانمار به ناتوانی در حفاظت از اقلیت مسلمانان متهم شده است.
"آنگسانسوچی"، رهبر مخالفان دولت میانمار، نیز به دلیل موضعش در قبال این خشونتها در معرض انتقاد قرار گرفته است. این برنده جایزه صلح نوبل از محکوم کردن اقدامات ارتش میانمار برای تحت تعقیب قرار دادن روهنگیا خودداری کرده است. هر چند او اخیرا اقدام مقامات محلی راخین بر تحمیل سیاست دو فرزندی برای مسلمانان روهنگیا را محکوم کرده است.گفته میشود که روهنگیا مسلمانانی از تبار ایرانی، ترکی، بنگالی و پاتان هستند که در اوایل قرن هشتم هجری به میانمار مهاجرت کردند.سازمان عفو بینالملل و دیدبان حقوق بشر، با انتشار بیانیههای جداگانه از میانمار خواستهاند که اقدامات لازم را برای حفاظت از جمعیت مسلمانان روهنگیا در قبال تندروها اتخاذ کند.
انتهای پیام/ ز.ح