۰
دالایی لاما:

کشتار با نام دین اصلا پذیرفتنی نیست

رهبر معنوی و در تبعید بوداییان منطقه "تبت" از حملات خشونت بار راهبان بودایی علیه مسلمانان اقلیت "روهینگیا" در میانمار به شدت انتقاد کرد.
کد خبر: ۵۵۴۰۵
۱۳:۰۲ - ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۲
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از شفقنا، "دالایی لاما"، رهبر معنوی و در تبعید بوداییان منطقه "تبت" روز سه شنبه ضمن انتقاد شدید از حملات خشونت بار راهبان بودایی علیه مسلمانان اقلیت "روهینگیا" در میانمار، تاکید کرد که کشتار و خونریزی با نام دین اصلا پذیرفتنی نیست.

این رهبر بودایی 77 ساله که از مخالفان سرسخت نظام کمونیستی چین به شمار می آید و از سوی این نظام یک جدایی طلب شمرده می شود، در آغاز سفر خود به آمریکا و در جمع 1500 تن از اساتید و دانشجویان دانشگاه "مریلند" این کشور اعلام کرد که دلیل اصلی درگیری های فرقه ای در میانمار معنوی نبوده و کاملا سیاسی است.

"دالایی لاما" که برنده جایزه صلح "نوبل" نیز هست، طی سخنرانی خود در دانشگاه "مریلند"، اظهار کرد: در واقع کشتن مردم به نام دین چیزی است که نمی توان آن را تصور کرد، این مسئله در حال حاضر بسیار ناراحت کننده است حتی اگر راهبان بودایی در میانمار نیز دست به چنین اقدامی بزنند.رهبر معنوی بوداییان منطقه "تبت" در این باره افزود: به نظر من این مسئله بسیار ناراحت کننده است، از راهبان بودایی می خواهم چهره "بودا" را به یاد بیاورند.

"دالایی لاما" که به دنبال شکست قیام خود علیه حاکمیت چین بر "تبت" در سال 1959 میلادی، به هند فرار کرده و تاکنون در تبعید به سر می برد، خطاب به حاضران در سالن سخنرانی که بیشتر آنها دانشجویان جوان بودند، ضمن تاکید بر اینکه وی مردی از قرن گذشته است، از آنها خواست در قرن بیست و یکم میلادی جهانی تازه ایجاد کنند.

رهبر بوداییان "تبت" که به گفته خودش تنها به دنبال افزایش خودمختاری این منطقه واقع در رشته کوه های "هیمالیا" است، همچنین اظهار کرد: آن دسته از افراد متعلق به قرن بیستم میلادی آماده خداحافظی هستند، بنابراین مسئولیت ایجاد جهانی تازه که بر اصل بشریت واحد پا برجاست، بر عهده شما است.

لازم به ذکر است که هر چند نزدیک به 800 هزار مسلمان اقلیت "روهینگیا" در میانمار زندگی می كنند، اما دولت این کشور از به رسمیت شناختن آنها به عنوان شهروندان میانمار خودداری کرده و بر همین اساس، نیروهای دولتی و راهبان و شهروندان بودایی های این کشور که اکثریت ساکنان آن را تشکیل می دهند، مسلمانان را بنگلادشی عنوان کرده و از ماه مارس سال 2011 میلادی دست به خشونت های زیادی علیه آنها زده که در نتیجه آن، تاکنون دست کم 192 تن از اقلیت "روهینگیا" به قتل رسیده، نزدیک به 125 تن از آنها را مجبور به مهاجرت و آوارگی شده و تعداد زیادی از خانه ها و مساجد آنها نیز در آتش سوخته اند.

انتهای خبر/ ز.ح
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: