SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:حمله نيروهاي بحريني با گاز اشک آور به دو مدرسهالعالم لحظاتي پيش در خبري فوري به نقل از منابع خود گزارش داد نيروهاي بحريني با گاز اشک آور به دبيرستان نويدرات و هنرستان جابريه حمله کردند.
به گزارش «شیعه نیوز»، لحظاتي پيش در خبري فوري به نقل از منابع خود گزارش داد نيروهاي بحريني با گاز اشک آور به دبيرستان نويدرات و هنرستان جابريه حمله کردند. اين شبکه به جزئيات بيشتر در اين زمينه اشاره اي نکرد.
حکومت بحرین جنایتکار است
دبیرکل تجمع ملی دمکراتیک بحرین با اشاره به اینکه حکومت بحرین، حکومتی جنایتکار است، تاکید کرد که اگر هم اکنون این حکومت به گفتوگو روی آورده، چون احساس میکند که روند مذاکرات به سود و منفعت آن است.
به گزارش «شیعه نیوز»، فاضل عباس دبیرکل تجمع ملی دمکراتیک بحرین یکی از جمعیتهای معارض بحرینی در گفتوگو با فارس در منامه، با توصیف کردن حکومت بحرین به حکومتی «جنایتکار» از مردم این کشور خواست در برابر چنین رژیمی ایستادگی کنند و اعتراضهای خود علیه حکومت را افزایش دهند.
دبیرکل تجمع ملی دمکراتیک بحرین در ادامه از جامعه بینالمللی خواست به جای حمایت از حکومت بحرین و همراهی با آن در برگزاری مسابقات اتومبیلرانی «فرمول یک»، آن را محاصره کنند.عباس درباره مذاکراتی که میان معارضان بحرینی و حکومت آغاز شده گفت که این مذاکرات «ناکام» و «شکست خورده» است، چون با هماهنگی از سوی سفارت آمریکا در بحرین آغاز شد و به سود و منفعت حکومت است.
اما درباره سرکوبگری حکومت دبیرکل تجمع ملی دمکراتیک بحرین گفت که موارد سرکوب و نقضهای صورت گرفته توسط حکومت بحرین علیه تظاهرات کنندگان همچنان درحال افزایش است و در این راه مردم بحرین قربانی سیاستهای غرب شدهاند و در این راه ضروری است، در برابر دولت آمریکا ایستاد که بزرگترین و مهمترین حامی حکومت بحرین به شمار میآید.وی درباره درخواست دادستانی عربستان سعودی جهت صدور حکم اعدام برای «شیخ نمر باقر النمر»، روحانی برجسته عربستانی که در بند حکومت سعودی به سرمیبرد، گفت: اگر چنین حکمی صادر شود، این حکم به جنایتهای بیشمار این رژیم افزوده میشود که طی حاکمیت دیکتاتوری آل سعود بر عربستان و در سایه سکوت کشورهای غربی دست به آن زده است.
فاضل عباس در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد راه حل میانهای برای واشنگتن در بحرین وجود ندارد، یا باید با مردم باشد یا با حکومت و اگر در این راه با حکومت بحرین است، بنابراین دشمن مردم بحرین به شمار میاید و باید براین اساس با آن تعامل داشت.
فارس: با توجه به برگزاری مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک خواسته شما از مردم بحرین در این مرحله چیست؟
عبارس: در این مرحله آنچه از مردم بحرین خواسته میشود، ایستادگی و ادامه تحرکات مردمی علیه حکومت است و شعار مردم بحرین در این انقلاب همواره ایستادگی و مقاومت باشد، چون ما میدانیم که این مردم هستند که نیروها و جریانهای سیاسی را به حرکت و تلاش وا میدارند و مردم بحرین هنگامیکه انقلاب 14 فوریه 2011 را آغاز کرد، میدانستند که با نظامی جنایتکار مواجه است که پرونده آن پر از جنایت و نقض حقوق بشر است،.
مردم بحرین و ما برای اینکه آینده درخشانی را برای فرزندانمان بنا کنیم، باید که به انقلاب خود ادامه دهیم و موجب ایجاد تغییر و تحولات ریشهای در کشور شویم و فعالیتهای اعتراضآمیز در این روز بسیار مهم و ضروری است تا به این ترتیب مانع برگزاری مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک شد و حکومت بحرین باید مورد پیگرد و محاکمه منطقهای و بینالمللی قرار گیرد، نه اینکه با آن به خاطر برگزاری این مسابقات همراهی شود.
فارس: نقضهای صورت گرفته علیه تظاهرات کنندگان بحرینی هر روز درحال افزایش است، معارضان بحرینی چگونه میتوانند بر حکومت بحرین فشار بیاورند تا از میزان نقضها و سرکوبگریهای صورت گرفته بکاهد؟
عباس: معارضان میتوانند با افزایش تحرکات و فعالیتهای انقلابی خود هم بر حکومت و هم بر آمریکا فشار آورند که بزرگترین و مهمترین حامی حکومت بحرین به شمار میآید و به این طریق این پیام روشن و شفاف را به دولت آمریکا بدهند راه حل میانهای برای واشنگتن در بحرین وجود ندارد، یا باید با مردم باشد یا با حکومت و اگر در این راه با حکومت بحرین است، بنابراین دشمن مردم بحرین به شمار میآید و باید براین اساس با آن تعامل داشت.
فارس: با صراحت بفرمایید به نظر شما «نقاط ضعف انقلاب بحرین» چیست که هم اکنون وارد سومین سال خود شده است؟
عباس: چیزی به نام ضعف وجود ندارد، در واقع شرایط منطقهای و بین المللی بر معارضان بحرینی فشار بسیاری میآورد، در حالیکه در مقابل از حکومت بحرین حمایت میکند. برای خروج از چنین وضعیتی معارضان باید اقدامات و فعالیتهای انقلابی خود را افزایش دهند و پا را از سقفی که برای تحقق خواستهها و مطالبات خود در نظر گرفتهاند، فراتر نهند و به این باور برسند که برای تحقق مطالبات و خواستههای خود باید بهای سیاسی پرداخت کنند، بهایی که نهایت و فرجام آن پیروزی اراده و خواست مردمی است.
فارس: درباره گفتوگوها و مذاکراتی که بین حکومت و برخی از جمعیتهای سیاسی معارض بحرینی آغاز شده است، چه نظر و دیدگاهی دارید؟
عباس: این گفتوگوها و مذاکرات از ابتدا ناکام و شکست خورده است. چون با شرایط مورد نظر حکومت آغاز شد و روند مذاکرات نیز بنابر خواست و اراده حکومت پیش میرود و درخواستها و مطالبات مردم توسط حکومت رد شدند.
به همین دلیل ما عتقاد داریم که چنین مذاکراتی تنها در خدمت حکومت و نه معارضان است و از این حیث باید گفت که تنها طرف استفاده کننده از این مذاکرات حکومت است که از آن بهرهبرداری تبلیغاتی و لازم را نیز به عمل میآورد، بیآنکه در واقع مذاکرات و گفتوگویی واقعی در جریان باشد و یا امید نتایجی سودمند را از آن داشت.
من تصور نمیکنم که وعدههای آمریکا در خصوص دخالت در مذاکرات جهت کمک به دستیابی به توافق بین حکومت و معارضان جدی باشد، به خصوص آنکه ما پیش از این نیز تجربه ناکامی از مذاکرات داشتیم و این بهترین دلیل جهت اثبات این ادعاست و براین اساس باید گفت که دادههای موجود تاکید میکند که ورود به مذاکرات در این شرایط درست نیست.
براین اساس به نظر نمیرسد که کانالهای سری مذاکرات و گفتوگوها بتوانند به توافق شرافتمندانه دست یافت و بدان وسیله حکومت به تغییر و اصلاحات ریشهای تن دهد، چون از سوی آمریکا حمایت میشود و این خواست آمریکا نیست، بلکه خط قرمز آن است و همچنین معارضان نیز نمیتوانند به غیر این رضایت دهند.
فارس: به نظر شما در صورت شکست مذاکرات و به بن بست رسیدن آن سرنوشت و آینده بحرین چه خواهد بود؟
عباس: انقلاب بحرین چه با وجود مذاکرات چه بدون وجود آن ادامه خواهد یافت و حکومت نیز از ترفند مذاکرات و گفتوگوها برای تلف کردن وقت و اداره آن استفاده میکند و در حال آماده کردن طرح امنیتی جدید پس از شکست و ناکامی در طرحهای کنونی است.
فارس: «حسن الدوسری»، نماینده پارلمان بحرین سفیر آمریکا را به اداره جلسات نشست و گفتوگو متهم کرد، آیا میتوان گفت که این مذاکرات و گفتوگوها به درخواست آمریکا برای حفظ حکومت بحرین صورت میگیرد؟
عباس: بدون تردید این دور از گفتوگوها و مذاکرات با هماهنگی حکومت بحرین با سفارت آمریکا و برای خدمت به منافع حکومت براساس شرایط حاکم داخلی و منطقهای صورت میگیرد تا این فرصت را به حکومت بحرین بدهد، گزینههای امنیتی خود را مورد بازنگری قرار دهد و آنها را با شرایط کنونی منطبق کند و به این طریق معارضان را دربرگیرد.
از سوی دیگر آنچه برای سفارت آمریکا مهم است، حفظ حکومت و ایجاد تغییر و اصلاحات صوری و نه اساسی در کشور است. به همین دلیل است که مشاهده میکنیم، حکومت تشکیل دولت منتخب و مردمی را نمیپذیرد، دولتی که بخواهد هرگونه اعمال خشونت و فشار را بر مردم محکوم کند، بنابراین تن به تغییراتی خواهد داد که حکومت را شکست خورده جلوه ندهد.
فارس: آیا میتوان گفت که مردم بحرین قربانی سیاستهای غرب شدهاند؟
عباس: بله دقیقا همین است، اما آنچه در این راه از آنها خواسته میشود، مقاومت در برابر اراده و خواست آمریکا و عدم تن دادن به آن است.
فارس: پادشاه بحرین در سخنرانی چند روز پیش خود گفت که در مبارزه با تروریسم مصمم هستیم، آیا از سوی معارضان شما تاکنون اقداماتی را مشاهده کردهاید که بیانگر اقدامات تروریستی باشد؟
عباس: اگر تروریستی در بحرین مشاهده میشود، اقداماتی است که حکومت علیه معارضان دست به آن میزند و این حقیقتی است که رسانههای غربی و غربی همواره آن را نادیده گرفتهاند.
فارس: شیخ نمر باقر النمر همواره به شجاعت و جراتش در دفاع از مردم بحرین معروف بوده است، نظر شما درباره درخواست دادستانی عربستان سعودی برای صدور حکم اعدامش چیست؟
عباس: صدور چنین حکمی در کشوری همچون عربستان سعودی که در آن نه قوانین مدرن و نه قانون اساسی وجود دارد، یک جنایت به شمار میآید و شیخ نمر همواره نظر را بیان کرده است، اما حکومت سعودی، حکومت دیکتاتوری است که سراسر تاریخ آن را نقض حقوق بشر و سرکوب و حمایت غرب و سرپوش گذاشتن بر اقدامات این رژیم فرا گرفته است، به همین دلیل باید تمام فعالان حقوق بشری و مدافعان حقوق بشر در بحرین و جهان از شیخ نمر حمایت و دفاع کنند.
آمریکا: رژیم بحرین سرکوبگر است
وزارت خارجه آمریکا در گزارش سالانه خود درباره حقوق بشر رژیم آل خلیفه در بحرین را از جمله رژیمهای سرکوبگر اعتراضات مردمی در جهان اعلام کرد.
به گزارش «شیعه نیوز»، آمریکا در گزارش سالانه خود درباره وضعیت حقوق بشر در جهان هشدار داد که رژیم های سرکوبگر امیدها را برای تحکیم ارکان دموکراسی در جهان عرب تهدید میکنند.در این گزارش که جان کری وزیر خارجه آمریکا آن را ارائه داد آمده است: امیدها در روزهای ابتدایی از بیداری جهان عرب با واقعیت کامل نشدن دوره انتقالی که با اعتراضات نیز همراه بوده است روبه رو شد.
وزارت خارجه آمریکا تاکید کرد: رژیم های سرکوبگر به طور نظام مندی تحولات جوامع مدنی و نهادهای دموکراتیک را سرکوب می کنند و این موضوع درباره بحرین صدق می کند.
منبع:فارس به نقل از پایگاه خبری العهد
رئیس مسابقات فرمول یک: میزبانی بحرین در مسابقات، احمقانه استرئیس مسابقات فرمول یک میزبانی بحرین در این مسابقات را اقدامی «احمقانه» خواند.
به گزارش خبرگزاری فارس، برنی اکلستون رئیس مسابقات فرمول یک، اقدام دولت بحرین برای میزبانی مسابقات فرمول یک را احمقانه خوانده است.به گزارش رسانه دولتی بیبیسی، آقای اکلستون گفته برگزاری این مسابقات در بحرین به مخالفان سیاسی در این کشور فرصت عرض اندام میدهد.بحرین از روزهای نوزدهم تا بیست و یکم آوریل میزبان مسابقات جایزه بزرگ فرمول یک بوده است.
در همین حال، معترضان بحرینی در اعتراض به سرکوبگریهای اخیر در این کشور به خیابانها آمده و اعتراض خود به میزبانی بحرین در این مسابقات را اعلام کردهاند.معترضان میگویند میزبانی منامه در مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک، به رژیم آل خلیفه مشروعیت میبخشد و این مسئله سوء استفاده از حقوق مردم بحرین به شمار میآید.در همین حال نیروهای امنیتی بحرین چندین نفر را به خاطر حضور در اعتراضات ضد رژیم در شهر منامه پایتخت این کشور بازداشت کردهاند.
مردم بحرین میگویند نهاد مدیریتی مسابقات فرمول یک (FIA) با توجه به سرکوب وحشیانه اعتراضات مسالمت آمیز مردمی از سوی رژیم آل خلیفه، باید برگزاری این مسابقات در بحرین را لغو کند. برگزاری این مسابقات در بحرین، در سال 2011 با توجه به گسترش اعتراضات مردمی علیه رژیم آل خلیفه، لغو شد. اگرچه این رقابت در سال 2012 با وجود اعتراضات گسترده مردمی، در بحرین برگزار شد.مردم بحرین با وجود سرکوب وحشیانه از سوی رژیم آل خلیفه، از اواسط فوریه 2011 اعتراضاتی علیه رژیم حاکم برگزار کردهاند.
تدابیر امنیتی گسترده در بحرین همزمان با مسابقات فرمول یک
نیروهای امنیتی آل خلیفه همزمان با برگزاری مسابقات فرمول یک تدابیر امنیتی گستردهای را به اجرا گذاشتهاند.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از فارس، نیروهای امنیتی آل خلیفه تدابیر امنیتی گستردهای را همزمان با برگزاری مسابقات فرمول یک به اجرا درآوردهاند.السفیر با تیتر «سرکوبها در حال رقابت با فرمول یک» تاکید کرد که نیروهای امنیتی در اغلب خیابانها حاضر شدهاند تا اجازه برگزاری هیچ تظاهراتی را ندهند.
یوسف المحافظه از فعالان حقوق بشر در بحرین به این روزنامه لبنانی خبر داده که طی اعتراضات روزهای اخیر تنها در منطقه الحلبة 20 نفر توسط نیروهای امنیتی دستگیر شدهاندهمچنین بنابراین گزارش در هفته اخیر در بحرین 51 نفر دستگیر شدهاند.
قراراست امروز دور نهایی از مسابقات فرمول یک در بحرین برگزار شود.هزاران بحرینی در روزهای گذشته با برگزاری تظاهرات نسبت به برگزاری مسابقات فرمول یک در این کشور اعتراض کردند.بحرینیها تاکید دارند که برگزاری این مسابقات با هدف مخفی نگه داشتن اعتراضات در کشورشان است و رژیم حاکم تلاش دارد، مشروعیت بین المللی از دست رفته خود را بازیابد.
استفاده نیروهای آلخلیفه از گاز اشکآور برای سرکوب اعتراضات مردمی نیروهای رژیم آلخلیفه در خیابانهای بحرین تظاهرات مسالمتآمیز مردمی را با استفاده از گاز اشکآور سرکوب کرد.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از فارس، نیروهای رژیم آلخلیفه امروز شنبه در خیابانهای بحرین و در نزدیکی منامه پایتخت این کشور تظاهرات مسالمتآمیز مردمی را با استفاده از گاز اشکآور سرکوب کرد.هزاران بحرینی در روزهای گذشته با برگزاری تظاهرات نسبت به برگزاری مسابقات فرمول یک در این کشور اعتراض کردند.
مردم بر این باورند که رژیم حاکم تلاش دارد تا با برگزاری چنین مسابقاتی مشروعیت بینالمللی خود را بازیابد و جنایات خود را در نگاه افکار عمومی مخفی کند.آنها با برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز در روزهای گذشته بر خواستههای خود تاکید کردهاند که این تظاهرات با سرکوب رژیم مواجه شده است.شواهد سازمانهای حقوق بشری نشان میدهد که شماری از معترضان زیر شکنجه شدید رژیم آل خلیفه جان خود را از دست داده یا دچار نقض عضو شده و تعدادی از زنان بحرینی نیز بر اثر استنشاق گازهای سمی در جریان تظاهرات مسالمت آمیز خود دچار سقط جنین شدهاند.
فرمولي برتر از فرمول يك براي رژيم مستبد آل خليفه برگزاري مسابقه فرمول يك در بحرين عملاً به سرپوشي براي بحران بحرين در خاموش كردن اعتراضات داخلي و وانمود كردن بهبود وضعيت حقوق بشري در اين جزيره تبديل شده، اعتراضاتي كه سركوب شوندگان، تنها جرم شان، مطالبه آزادي، مشاركت سياسي در اداره امور كشور، بهرهمندي از حقوق شهروندي، آزادي مذهبي و برخورداري از زندگي شرافتمندانه همچون ديگر ملتهاي جهان است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از ابنا، مناطق مختلف بحرين اين روزها همزمان با برگزاري مسابقات اتومبيلراني فرمول يك، شرايط ملتهبي را سپري ميكند.نيروهاي امنيتي رژيم آل خليفه در روزهاي گذشته در آستانه برگزاري مسابقات بينالمللي اتومبيلراني فرمول يك در منامه، اقدامات سركوبگرانه خود را عليه مردم افزايش داده و علاوه بر حمله به تظاهرات معترضين، با يورش به 60 منزل مسكوني، دستكم 130 نفر را دستگير كردند.
اين روزها، مناطقي كه در آن تظاهرات برگزار ميشود به طور مدام با گازهاي سمي و اشكآور هدف قرار داده ميشوند تا مانع از ادامه اعتراضات مسالمتآميز در اين مناطق گردند بگونهاي تا كه اين وضعيت باعث فلج شدن اوضاع در منامه و ديگر نقاط بحرين شده است.رژيم حاكم بر بحرين در سالهاي اخير با هزينه زياد در زمينه برگزاري بخشي از مسابقات بينالمللي اتومبيلراني فرمول يك قصد دارد به نوعي مشروعيت و حمايت بينالمللي براي خود دست و پا كند ولي مردم اين كشور كه دست رژيم، و هدف نهايي برگزار كنندگان اين مسابقه را خوانده اند، با حضور گسترده در خيابانها و سردادن شعارهايي ضمن افشاي ماهيت استبدادي رژيم آل خليفه، خواستار عدم برگزاري اين مسابقات در بحرين هستند.
واقعيت اينست كه برگزاري مسابقه فرمول يك در بحرين عملاً به سرپوشي براي بحران بحرين در خاموش كردن اعتراضات داخلي و وانمود كردن بهبود وضعيت حقوق بشري در اين جزيره تبديل شده، اعتراضاتي كه سركوب شوندگان، تنها جرم شان، مطالبه آزادي، مشاركت سياسي در اداره امور كشور، بهرهمندي از حقوق شهروندي، آزادي مذهبي و برخورداري از زندگي شرافتمندانه همچون ديگر ملتهاي جهان است.گروههاي مخالف رژيم آل خليفه و ديگر معترضين نيز با وقوف كامل از اهداف رژيم در برگزاري اين مسابقه، بردامنه اعتراضات خود افزوده و با ارائه پرونده سياه حقوق بشري رژيم بحرين در استفاده گسترده از سركوب و شكنجه، خواستار برخورد جهاني با اين رژيم هستند. به همين دليل طي روزهاي اخير تظاهرات مردمي در نقاط مختلف بحرين رو به تزايد گذاشته و سراسر اين جزيره به گلولهاي گداخته عليه رژيم تبديل شده است.
آنچه اكنون در بحرين و همزمان با برگزاري اين مسابقه پرهزينه در جريان است، از يكسو تلاش مردم بحرين براي رساندن فرياد مظلوميت خود به گوش جهانيان و از سويي ديگر افزايش سركوبها در سايه ژستهاي عوامفريبانه آل خليفه براي پاك جلوه دادن رژيم قرون وسطايي بحرين و عدم وجود بحران سياسي در اين كشور است؛ مسابقهاي كه از اصل مسابقه اتومبيل راني فرمول يك با اهميتتر است.هر چند رژيم آل خليفه با حمايت نظاميان آل سعود سعي دارد در اين مسابقه بر شدت سرعت ماشين سركوب خود بيفزايد و در پايان خط مسابقه، رقصي از شامپاين بر جراحتهاي مردم بحرين اجرا كند ولي اين شيوه نيز نه تنها وجاهتي به اين رژيم ديكتاتوري نخواهد بخشيد بلكه بيش از گذشته چهره كريه و ضدانساني اين رژيم را كه تاكنون علاوه بر كشتار صدها تن از زنان و كودكان، 38 مسجد و 50حسينيه را ويران كرده و قرآنها را به آتش كشيده، افشا خواهد كرد.
بدون شك تخريب بيشرمانه مساجد و حسينيهها، اوج خباثت اين رژيم را نشان ميدهد و ثابت ميكند كشتار مردم و روشهاي سركوبگرانه نظامي و امنيتي نه تنها كارساز نبوده بلكه اكنون سياست جريحهدار كردن احساسات مذهبي و در افتادن با اعتقادات ديني مردم بحرين دنبال ميشود.عليرغم تمامي اين جلوههاي خشونت و سركوب، تظاهرات و مخالفتهاي مردمي عليه رژيم آل خليفه ادامه دارد و مقاومت حيرت انگيز ملت بحرين نشان ميدهد كه مردم حاضر به كوتاه آمدن نيستند.
براساس گزارش جمهوری، واقعيتهاي ميداني نشان ميدهند امتناع آل خليفه از پذيرش حقوق اساسي ملت، شرايطي را به وجود آورده كه مردم بحرين به چيزي جز سقوط آل خليفه راضي نباشند. هر چند ميشد روند انقلابهاي منطقه و خيزش عمومي براي مشاركت مردم در قدرت، به درس عبرتي براي رژيم آل خليفه تبديل شود ولي عنصر جهالت و لجاجت باعث شده كه حاكمان ديكتاتور نتوانند راه حلهاي عاقلانه را تشخيص بدهند.
اگر رژيم بحرين به جاي برگزاري مسابقات اتومبيل راني فرمول يك، راه ديگري را دنبال ميكرد و حاضر ميشد به خواستههاي مشروع مردم تن دهد، اكنون به وضعيتي دچار نميشد كه مردم شعار دهند "رژيم آل خليفه به آخر خط رسيده و اين رژيم سريعتر از اتومبيلهاي مسابقه سرعت به خط پايان خواهد رسيد و قطعاً رفتني است."
چگونه فرمول يک نظام پادشاهي بحرين را به چالش ميکشد؟از اولين زمان برگزاري مسابقات فرمول يك در بحرين به سال 2004، مسابقات جایزه بزرگ در تقويم سياسي بحرین، به يكي از چالش هاي سياسي اجتماعي اين كشور پادشاهي تبديل شده است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از باشگاه خبرنگاران، شاهزداه سلمان فردي بود كه مسابقات فرمول يك را به بحرين آورد. در واقع، ريشه انتقادهاي وارده بر برگزاري مسابقات فرمول يك در بحرين،هزينه هاي ساخت و ساز محل برگزاري و سرسام آور آن بر اقتصاد بحرين و متعاقبا بي توجهي مقامات به مشكلات معيشتي مردم بحرين مي باشد.
در همين راستا اعضاي جنبش جوانان بحرين، ائتلاف 14 فوريه، برنامه هايي را براي اعتراض (19 - 21 آوريل) در نظر دارند. پيشتر مداخله نظامی عربستان سعودی براي سركوب ناآرامي هاي مدني بحرين را در ماه مارس 2011 درست پس از آنكه معترضان براي اشغال بندر بحرين(محل برگزاري مسابقات) اقدام كردند، شاهد بوده ايم. این حملات، با نام "عملیات: اولتیماتوم 3" یک هفته پس از تظاهرات توده ای سازمان یافته توسط طرف هاي مخالف، از جمله بلوک اصلی شیعه، الوفاق،اتفاق افتاد. اين مسابقات، مخالفت هاي رسمی و غیر رسمی را برانگيخته است كه در اين مورد توافقي بین دو جناح اکثریت جمعیت شیعه بحرین که در مورد سياست و خط مشي با هم تفاوت اساسي دارند، را شاهد بوده ايم.
با این حال، واقعیت امر بسيار پیچیده تر است.در حالی جنبش هاي خیابانی غیر متمرکز در بحرین، ايجاد اخلال در برگزاري مسابقات فرمول يك را مد نظر خود قرار داده اند، اعتراضات اپوزيسيون هاي ميانه رو، بيشتر بر روي پياده سازي اهداف سياسي خود (در پس اين مسابقات) معطوف شده اند. شیخ علی سلمان دبیر الوفاق در اين مورد اظهار مي دارد:"ما توقف اين مسابقات را نمي خواهيم، بلكه ما مي خواهيم از حضور رسانه هاي بين المللي در اين رويداد، استفاده نمائيم و از طريق صداي خود و واقعيت امروز بحرين را به گوش جهانيان برسانيم".الوفاق و دیگر جوامع اپوزیسیون به دنبال برجسته ساختن بي كفايتي و عدم رغبت دولت بحرين در تعامل با مسائل روز و خواسته هاي معترضان و اصلاحات مي باشند.
مخالفان خواستار مذاكره مستقيم با نماينده پادشاه بحرين و تصويب نهايي نتايج مذاكرات، از طريق همه پرسي مي باشند. دولت بحرين هر دو خواسته مخالفان را رد كرده است چرا كه دولت بحرين اين مذاكرات را "مذاكرات سياسي" تلقي نمي كند بلكه از آن بهعنوان گفتگوي "اجزاء(احزاب) جامعه" نام مي برد. در كل پادشاهي بحرين بر اين موضوع تاكيد دارد كه ناآرامي هاي سياسي و مدني دو سال گذشته بحرين، نوعي كشمكش سياسي قومي بين سني و شيعه مي باشد،نه دولت و شهروندان! يكي ديگر از ابعاد برگزاري اين مسابقات در حوزه اجتماعي،نقض حقوق بشر اين رويداد بين المللي مي باشد.
مجريان برگزاري مسابقات بین المللی فرمول يك در بحرین كه در تاريخ 19 تا 21 آوريل برگزار مي گردد،به بعد حقوق بشري و اقدامات ناقض آن از سوي دولت بحرين توجهي نكرده اند. نیروهای امنیتی بحرین اخيرا یک معترض را در مسابقات جايزه بزرگ 2012 كشته اند و در تلاشند تا اقدامات سرکوبگرانه خود را براي مسابقات آتي 2013 افزايش دهندهفته های اخیر، نیروهای امنیتی بازرسي خودسرانه خانه به خانه را براي بازداشت افراد مخالف با برگزاري اين مسابقات انجام داده اند. با اين حال معترضان براي ادامه اعتراضات براي اخلال در برگزاري اين مسابقات حتي به بهاي مواجه شدن با اقدامات سركوبگرانه مقامات بحريني، تاكيد دارند.
"سارا لی ویتسون"، مدیر بخش خاور میانه در سازمان دیده بان حقوق بشر، از اتخاذ تدابير امنيتي شديد در روزهاي پاياني به زمان برگزاري اين مسابقات،خبر داد.به گفته وي، برگزاركنندگان اين مسابقات تضييع حقوق بشر مردم بحرين را در سايه برگزاري آن،بطور كامل ناديده گرفته اند.
سازمان دیده بان حقوق بشر بحرين
سازمان دیده بان حقوق بشر اخيرا اعلام داشت: مقامات برگزاركننده مسابقه حتي تاثير منفي اين رويداد بر شرايط حقوق بشر بحرين را ناديده گرفته است. پيشتر مقامات بحرین شرکت کنندگان در تظاهرات مسالمت آمیز و مدافعان حقوق بشر را بدون دليل منطقي بازداشت كرده اند و نیروهای امنیتی نيز برخوردي غير انساني با آنها داشته است. تاكنون تعقیب مقامات عالي رتبه و مسئولان ناقض حقوق بشر در بحرين نيز با دخالت طرف هاي ذي نفع،كاملا غير ممكن بوده است.
از آغاز اعتراضات سال 2011 تاكنون رفتارهاي غير انساني نيروهاي امنيتي به مرگ تعدادي از معترضان،زخمي شدن صدها نفر و بازداشت هزاران معترض بحريني منجر شده است كه نتيجه آن ارائه بیش از 300 پرونده رسمی در مورد شکنجه و بدرفتاری با معترضان بوده است. در ماه فوریه، سازمان دیده بان حقوق بشر گزارش داد: مقامات بحريني براي تحقیق و تعقیب مقامات مسئول ناقض حقوق بشر در اعتراضات سال 2011 تاكنون اقدامات شايسته اي انجام نداده اند.
در 26 ماه مي سال2011، دیده بان حقوق بشر به رياست فدراسیون بین المللی اتومبيلراني و تیم فرمول يك ، "ژان تادت" و "مارتین ويت مارش" نامه اي نوشت تا اعتراض و نگراني خود از براي برگزاري اين مسابقات و تضييع حقوق انساني در بحرين را اعلام دارد.در پاسخ به تقاضاي مخالفان، رئيس فدراسيون بين المللي اتومبيلراني به رسانه های خبری در مورد نقض حقوق بشر توسط دولت در طول مسابقه 2012 اظهار داشت: ما مي دانيم كه تظاهرات مي تواند نتايج منفي داشته باشد. ما يك سازمان ورزشي هستيم و تعهدات خاص خود را داريم و من مطمئن نيستم كه لغو برگزاري اين مسابقات باعث شود كه اعتراضات مردمي فروكش نمايد،چرا كه اعتراضات مردمي ريشه هاي مختلفي دارد.
به گفته رئيس فدراسيون بين المللي اتومبيل راني برگزاري اين مسابقات در شكوفايي اقتصادي كشور ميزبان و كنترل ناآرامي ها تاثيرگذار نيز خواهد بود.وي در نامه اي كه براي مركز حقوق بشر بحرين، انجمن مطبوعات بحرين، انجمن جوانان بحرين و كمپين مبارزه با تجارت اسلحه فرستاده شده بود، چنين اظهار داشته بود.اين چهار سازمان پيشتر در نامه اي به فدراسيون خواستار لغو اين مسابقات شده بودند چرا كه مسابقات سال گذشته و ناآرامي آن كه به كشته شدن حداقل 35 نفر انجاميده بود،و تكرار همين امر مسئله حقوق بشر را بيش از پيش برجسته ساخته است.
بین يكم تا دهم ماه آوریل، نیروهای امنیتی یک سری از حملات خانه به خانه و بازداشت خودسرانه تظاهرکنندگان را در شهرهاي خليب ، شهركان،حمد، و شهرهاي نزديك محل برگزاري انجام داده اند. سازمان دیده بان حقوق بشر گزارش هايي را در مورد تیراندازی نیروهای امنیتی به سر معترضان با گاز اشک آور منتشر كرده است. در حادثه اخیر، در تاریخ 13 آپریل، منابع محلی از اقدام نيروهاي امنيتي در تيراندازي به سر "سارا اسماعیل"، 18 ساله، گزارش هاي مختلفي را ارسال كرده اند. برگزاري اين مسابقات تنها به دولت بحرين بهانه سركوب هاي بيشتر و بدون دليل رهبران معترض به ساختار دموكراسي در اين كشور را خواهد داد و دولت بحرين از اين اعتراض مسالمت آميز مردمي استفاده ابزاري كرده تا وعده هاي اصلاحات را به طور كامل از يادها ببرد.
اخيرا گروهی از نمایندگان پارلمان انگليس در نامه اي به مسئولان برگزاري مسابقات جایزه بزرگ بحرین خواستار لغو اين مسابقات در بحبوحه ناآرامي هاي مدني اين كشور شدند.در نامه ای به رئیس انجمن فرمول يك "برنی اكلستون" نيز، تمام اعضاي پارلمانی گروه حافظ دموکراسی در بحرین خواستار لغو مسابقات فرمول يك در بحرين شدند.اين سازمان حقوق بشر،در نامه اي به تیم هاي خبرنگاري، رانندگان و حامیان مالی اين مسابقات،درخواست خود را براي لغو و تامين حقوق بشر در اين كشور را منعكس كرده اند.رویداد 2011 پس از سركوب تظاهرات طرفداران دموکراسی هر چند به تعويق افتاد و در نهايت نيز لغو گرديد اما حداقل 35 نفر کشته شدند.
پيش از لغو اين مسابقات در سال گذشته،مسئولان برگزاري از امن بودن بحرين و فراهم بودن شرايط صحبت مي كردند اما در نهايت يك فاجعه انساني رقم خورد،همان مسائل نيز امسال نيز ايراد مي گردد.شرايط مدني بحرين همانند سال گذشته مي باشد اما مقامات برگزاري و بحريني توجهي به آن ندارند.اندی اسلاتر، رئیس گروه. اظهار مي دارد: از آوریل 2012، بسیاری از مردم از جمله کودکان بحريني جان خود را از دست داده اند و در کل کشور بحرين، رعب و وحشت برقرار شده استسال گذشته مسابقات را تحت شرایط حکومت نظامی برگزار كردند. در مسابقات سال گذشته سيصد نفر از معترضان دستگير شدند.به گزارش نیویورک تایمز مقامات بحریني در حال حاضر تدابير امنيتي را در نزديكي محل برگزاري به شدت افزايش داده اند.
سازمان های غیر دولتی بحرین نيز در نامه اي به سازمان دهندگان مسابقات فرمول خواستار لغو اين رويداد بين الملي براي حفظ معيارهايحقوق بشر در اين كشور شدند.چهار سازمان غیر دولتی، از جمله مرکز حقوق بشر بحرین، انجمن مطبوعات بحرین، کمپین مبارزه با تجارت اسلحه، و جامعه جوانان بحرین برای حقوق بشر،در نامه اي به سازمان دهندگان مسابقات،رانندگان و حاميان مالي،خواستار لغو مسابقات ماه آپريل بحرين شدند.
به گفته آنها برگزاري اين مسابقه،ابزار سياسي لازم براي سركوب بيشتر و نقض حقوق بشر در اين كشور را براي مقامات بحريني فراهم خواهد كرد. زندان های بحرین صدها نفر از زندانیان سیاسی را در خود دارد و تحقق اين رويداد شرايط را به مراتب بدتر خواهد كرد.اين رويداد ورزشي تصوير نادرست از شرايط فعلي بحرين را به جهان انعكاس مي دهد چرا كه خبرنگاري آزاد در اين كشور به شدت سانسور مي گردد.هفته های قبل از برگزاري اين رويداد، بسیاری از فعالان و رهبران مخالف به بهانه تامين امنيت اين رويداد به طرز وحشيانه اي بازداشت شده اند. روزنامه نگاران خارجی، مورد حمله قرار گرفته، دستگیر، و حتی از بحرين اخراج شده اند. اوضاع بحرین نسبت به سال گذشته بهبود نیافته است.
تظاهرکنندگان شيعه جادههاي بحرين را مسدود کردندتظاهرکنندگان شيعه بامداد يکشنبه جادههاي بحرين را مسدود کردند و درگيريهايي بين آنها و پليس روي داد اما مقامات بحرين اطمينان دادند تدابير لازم براي تضمين برگزاري مسابقات جايزه بزرگ فرمول يک بحرين در امنيت کامل اتخاذ شده است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از باشگاه خبرنگاران، به گفته شاهدان، جوانان معترض به برگزاري مسابقات فرمول يک بحرين که صورت خود را پوشانده بودند، بسياري از جادههاي روستاهاي شيعه نشين اطراف منامه را با لاستيکهاي شعلهور مسدود کردند.پليس بحرين ديشب با شليک گاز اشک آور تظاهرکنندگاني را که در بسياري از روستاهاي شيعه نشين در اعتراض به برگزاري اين مسابقه تظاهرات مي کردند، پراکنده کرد.تظاهرکنندگان اين مسابقات را «فرمول خون» ناميدهاند.
مخالفان شيعه به مناسبت برگزاري مسابقه جايزه بزرگ فرمول يک بحرين در اين کشور کوچک که خانداني سني بر آن حکومت مي کند، اعتراضات خود را تشديد کردهاند.احزاب سنتي مخالف، اصلاحات سياسي را خواستارند اما گروه تندرو «جمعيت چهارده فوريه» که تظاهرات ضدرژيم آل خليفه را در شبکه هاي اجتماعي سازماندهي مي کند، سقوط رژيم را خواستار است.
اين گروه از هواداران خود خواسته است بعد از ظهر يکشنبه همزمان با آغاز مسابقه اتومبيل راني جايزه بزرگ فرمول يک بحرين در روستاهاي شيعه نشين تظاهرات کنند.اين گروه شنبه نيز از هواداران خود خواسته بود در ميدان لؤلؤ منامه، نماد قيام مردم بحرين که دو سال پيش توسط حکومت سرکوب شد، راهپيمايي کنند اما پليس با شليک گاز اشک آور تظاهرکنندگان را پراکنده کرد.
در دورهاي تمريني فرمول يک بحرين که جمعه و شنبه برگزار شد مشکلي به وجود نيامد.طارق الحسن رئيس امنيت کل بحرين اطمينان داد وزارت کشور همه تدابير لازم را براي برگزاري آرام اين مسابقه و حفاظت از شرکت کنندگان و تماشاچيان اتخاذ کرده است.
بازداشت دو دختر جوان در بحرین
«سید یوسف المحافظه» مسئول نظارت و پیگیری مرکز حقو ق بشر بحرین گفت: نیروهای امنیتی بحرین عصر روز شنبه «نفیسه العصفور» و «ریحانه الموسوی» را از رینگ مسابقات فورمول یک بحرین بازداشت کردند.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از شفقنا، در همین حال «محمد المسقطی» رئیس جمعیت جوانان حقوق بشر بحرین با تایید انتقال بازداشت شدگان به بازداشگاه «الرفاع» اظهار داشت: العصفور از منطقه «السنابس» و موسوی از منطقه «ستره» است این در حالی است که دلایل بازداشت این دو دختر جوان همچنان معلوم نیست.
عملیات ضد انقلاب از دخالت عربستان در بحرین آغاز شددوسال پیش و در چنین روزهایی بحرین با ورود نیروهای عربستان به خاک خود و پیامدهای گوناگون آن روبرو گردید که این پیامدهای تا به امروز همچنان در محافل داخلی و منطقه ای ادامه دارد. مردم بحرین با اعتراضهای سیاسی و اعتصابهای کارگری به استقبال یادمان آن رویداد رفتند. دخالتی که تاکنون هیچگونه انگیزه قانع کننده ای درباره آن عنوان نگردید ولی اوضاع سیاسی که جهان عرب در آن روزگار با آن روبرو بود بسیار روشن است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از خبر آنلاین، در اوج " بهار عربی " ملت بحرین سومین ملت عربی بود که تصمیم گرفت پس از چندین دهه از رکود سیاسی ، علیه سردمداران خود بپا خیزد . رکود سیاسی که همراه با دوران سیاه سلطه گری و نقض گسترده حقوق بشر همراه بود.ملل خلیج فارس ان دخالت را که در بامداد چهاردهم مارس صورت گرفت چنین توجیه کردند که بنا بدرخواست دولت بحرین صورت گرفته است وهدف از آن دفاع از تأسیسات حیاتی است ونه رویاروئی با اعتراضهای مردمی . اما مردم بحرین تأکید دارند که آن اقدام بطور مستقیم چندین پیامد فاجعه آمیز داشت :
اول : تجاوز خونین علیه تظاهر کنندگان که در میدان " لؤلؤ " گرد آمده بودند که دو روز پس از ورود نیروهای عربستان صورت گرفت. در این رویداد که دوربین های رسانه ای جهان آنرا به ثبت رساندند ، بسیاری از شهروندان بقتل رسیدند.
دوم : این دخالت بطور مستقیم به تخریب بیش از چهل مسجد انجامید که خود در ادامه و تقویت انقلاب مردمی نقش عمده ای داشت . بخصوص که حمله به مساجد در هر جا که صورت بگیرد ، بدور از اختلافهای دینی ومذهبی ، اهانت به وجدان بشریت بشمار می آید .
سوم : این دخالت نظامی به اتخاذ چندین مورد از اقدامات سرکوبگرانه انجامید از جمله بازداشت رهبران انقلاب و اخراج بیش از پنجهزار شهروند از مشاغل خود . همچنین و در این رابطه پزشکان و پرستاران ( زن ومرد) و ورزشکاران و معلمان و روزنامه نگاران نیز بازداشت شدند و در نتیجه شعله های این انقلاب گسترده تر گردید .
چهارم : این دخالت یک اقدام بررسی شده از سوی ضد انقلاب برای ناکام گذاردن دیگر انقلابها صورت گرفت .
پنجم : این دخالت ، طایفه گرائی را بعنوان پایه ای برای متفرق کردن قدرتهای مردمی مطرح نمود تا از هرگونه موضعگیری ملی و یا قومی علیه سلطه گری و وابستگی جلوگیری نماید.
ششم : همزمان با حمله نظامی عربستان ، حالت فوق العاده اعلام گردید و در نتیجه با خشونت بیسابقه ای با مردم رفتار شد که همواره با مردم سرزمینهای اشغالی رفتار می گردد . اما با وجود قوانین بین المللی تنظیم کننده این رابطه ، نیروهای عربستان آنرا رعایت نکردند .
هفتم : این دخالت بدون موافقت قبلی انگلو ـ امریکا امکان پذیر نبود بخصوص که جهان عرب بسوی آزادی و بر خلاف منافع غرب گام بر می داشت.
دخالت بوقوع پیوست و انقلاب بحرین سرکوب گردید و قربانیان بخاک وخون افتادند اما پرسشی که همچنان پابرجاست این است : آیا این دخالت به هدف خود دست یافت؟ بدون تردید نیروهای " سپر جزیره " در بازگرداندن وتقویت روحیه خاندان آل خلیفه که بر اثر سقوط رژیمهای مبارک در مصر وبن علی در تونس ، تضعیف شده بود ، تأثیر شایانی داشت بویژه که اعتراضهای مردمی به نزدیکی کاخ "صافریه" که حاکم بحرین در آن اقامت دارد ، رسیده بود. رژیم بحرین همچنان و تا أبد مدیون این دخالت عربستان خواهد ماند چون کمک کرد تا قدرت خود را بدست آورد. اما با وجود این رویداد ، انقلاب بحرین تا به امروز ادامه دارد .
دو سال بر دخالت عربستان گذشت و انقلاب همچنان سرزمین بحرین را فرا گرفته است بدون آنکه تضعیف گردد . بعضی از تحلیلگران عقیده دارند که درخواست دخالت نیروهای عربستان به پدید آمدن حالتی از تمرکز سیاسی و مذهبی در این کشور کوچک انجامید که نمی توان آنرا از جنبه أثر گذاری بر اوضاع منطقه و یا اثر پذیری ، نادیده گرفت. همچنین عقیده بر اینست که این حمله ، انقلابیون بحرین را واداشت تا خواسته های خود را افزایش دهند و در نتیجه اکنون آنان بر اصلاحات اساسی در سیستم حکومت اصرار دارند . اقدامات سرکوبگرانه رژیم حاکم بر بحرین طی دو سال اخیر کاهش نیافت وگزارشهای بین المللی این اقدامات را محکوم کرده وتوصیه هایی را عنوان نموده که این رژیم با دشواری می تواند آنها را به اجرا در آورد.
از جمله این توصیه ها لغو پدیده مصونیت برای شکنجه گران و مرتکبین قتل عمد و یا اهانت کنندگان به مردم که بطور علنی مردم را مورد شکنجه قرار می دهند . در نتیجه بدشواری می توان درباره مثبت بودن نتیجه دخالت نظامی عربستان در بحرین قضاوت نمود ، چون پدیده انقلاب بحرین به دیگر کشورهای همسایه گسترش یافت از جمله در عربستان که با وجود نیروهای نظامی این کشور در آن سرزمین ، انقلاب بدان رسید. انتفاضه منطقه شرقی شبه جزیره عربی باعث گردید که شهرهای نجد ( از جمله ریاض و قصیم و بریده وجوف) که مرکز قدرت خاندان سعودی است ، شاهد اعتراضهای روزانه مردمی باشند.
این اعتراضها از سوی خانواده های زندانیان سیاسی عربستان صورت می گیرد که بالغ بر دهزار تن می باشند و بسیاری از آنها بیش از دهسال است که پشت میله های زندان بسر میبرند. مردم بحرین می گویند که حمله نظامی عربستان نه تنها نتوانست انقلاب آنان را سرکوب نماید بلکه منجر به " صدور انقلاب" به شهرهای عربستان وکویت و دیگر کشورها گردید. اما درباره مشروعیت دخالت نظامی عربستان در بحرین . هفته گذشته پروفسور " جوشوا کاستالینو " رئیس دانشکده قانون در دانشگاه مدیلکس در لندن در یک سمینار درباره درباره حمله عربستان به بحرین ، سخنرانی نمود وطی آن پنج موضوع اصلی را بیان کرد : اصل حاکمیت بمعنی گسترش قدرت دولت بر کشور وحق آن در درخواست کمک بیگانه درصورت روبرو شدن با هرگونه دخالت خارجی .
وی اصل حق تعیین سرنوشت را عنوان نمود واشاره کرد که هم اکنون تعداد کشورهای جهان به 200 کشور رسیده است درحالیکه بهنگام تأسیس سازمان ملل تنها 51 کشور وجود داشت چون به بیشتر ملل جهان حق تعیین سرنوشت واگذار گردید . وی درباره دخالت بیگانه سخن گفت و آنرا تنها مشروط به یک هدف دانست و آن هم ارائه کمکهای بشر دوستانه و افزود که در موارد بسیاری سازمان ملل نگرانی خود را درباره بکارگیری این دخالتها از سوی بعضی کشورها برای افزایش قدرت در دیگر کشورها خواند. پروفسور کاستالینو افزود کشتار رواندا که بیست سال پیش بوقوع پیوست ، کوفی انان دبیر کل وقت سازمان ملل را واداشت تا اصل " مسئولیت حمایت از ملتها " ارائه نماید.
کاستالینو افزود : البته این حق بمعنی حمایت از ملتهاست و نه رژیمها و در نتیجه دخالت نظامی عربستان هیچگونه مشروعیتی بر اساس قانون بین المللی ندارد. وی سپس درباره حق ملتها در دستیابی به امنیت و ناحقی در سلب آن امنیت اشاره کرد و اوضاع بحرین را سلب امنیت از ملتی که شایسته آن می باشد ، دانست. این در حالی است که رژیم حاکم بر بحرین این مقوله را عنوان کرده است که نیروهای سپر جزیره اشغالگر نمی باشند بلکه بنابدرخواست دولت بحرین و بر اساس قرارداد موجود میان کشورهای عضو شورای همکاری پیرامون امنیت مشترکصورت گرفته است. اما سخنان رهبران شورای همکاری بهنگام تشکیل نیروهای سپر جزیره بر آن تأکید داشت که این نیروهای هرگز برای سرکوب رویدادهای داخلی بکار گرفته نخواهند شد بلکه برای رویاروئی با تجاوزهای خارجی مأموریت خواهند یافت.
بنابر این درخواست اعزام این نیروهای بر اساس توافقنامه موجود میان کشورهای شورای همکاری صورت نگرفت بلکه بر اساس یک تصمیم دو جانبه دو دولت عربستان وبحرین بوقوع پیوست وهدف از آن رویاروئی با انقلاب داخلی علیه رژیم حاکم در منامه بود. همین را وزیر خارجه امارات بهنگام دیدار با وزیر خارچه پیشین امریکا ( هلاری کلینتون ) مورد تأکید قرار داد. وی تأکید کرد که ورود نیروهای عربستان و امارات به بحرین بنابدرخواست دولت بحرین برای رویاروئی با دشواریهایی که با آن روبروست صورت گرفت که همان انقلاب داخلی است. چون بکارگیری نیروهای سپر جزیره برای رویاروئی با مردمی که برای بدست آوردن حقوق خود مبارزه می کنند ، یک پدیده خطرناکی است که بر دیگر ملل عضو شورای همکاری تأثیر خواهد گذارد ، اگر خود با چنین وضعیتی روبرو شوند و خواستار دسترسی به حقوق مشروع خود شوند .
دخالت عربستان در بحرین دارای بعد دیگری نیز می باشد که همانا به موضعگیریهای کشورهای غربی بویژه امریکا و انگلیس ارتباط دارد. روشن است که حکومتهای این دو کشور از حمله نیروهای عربستان به بحرین اطلاع داشته اند . رابرت گیتس وزیر دفاع وقت امریکا در 14 ماه مارس یعنی دو روز پیش از حمله ، در منامه با مسئولان بحرینی دیدار نمود و خردمندانه نمی باشد اگر فرض نمائیم که وی از آن اقدامی که قرار است دو روز بعد صورت بگیرد اطلاع نداشته باشد بویژه که عبور نیروهای نظامی از مرزهای مشترک موجود میان کشورهای همواره رویداد خطرناکی بشمار می آید از جمله خود امریکا که در 2 اوت 1990 پس از عبور نیروهای دولت عراق از مرز کویت ، این اقدام را دخالت آشکار برشمرد و گسترده ترین جنگ تکنولوژیک تاریخ نوین را در آن هنگام مرتکب شد که جنایتهای جنگی بیشماری در آن بوقوع پیوست.
این حمله نظامی ، آشوبی را در محافل دینی بوجود آورد و در آن هنگام 400 تن از روحانیون در مکه گرد آمدند و مجوز درخواست کمک از نیروهای بیگانه برای سرکوب عراق را صادر نمودند. پس چه تفاوتی میان دو حالت وجود دارد ؟ در نخستین وضعیت نیروهای عراقی مرزهای خود را با کویت زیر پا گذاردند و در نتیجه درخواست کمک از امریکا و انگلیس برای جنگ علیه عراق امکان پذیر گردید ، و در وضعیت دوم نیروهای عربستان مرز خود با بحرین را زیر پا گذاردند و بدور از چهارچوبهای بین المللی و قانونی در سرکوب انقلاب مردم بحرین شرکت کردند.
دخالت عربستان برای سرکوب انقلاب مسالمت آمیز مردم بحرین یک ماه بطول انجامید بدون آنکه این اقدام رنگ مذهبی داشته باشد چون مردم معترض در میدان لؤلؤ همگی یا سنی بودند و یا شیعه و در آن هنگام کسی از نقش ایران در این انقلاب مردمی سخن بر زبان نیاورد. اما با ورود نیروهای عربستان مسائل طایفه ای عنوان گردید ونه تنها بصورت سلاحی برای رویاروئی با انقلاب مردم بحرین درآمد بلکه بهانه ای برای رویاروئی با تمامی انقلابهای منطقه که سردمداران خود کامه را سرنگون نمود ، گردید. برای توجیه دخالت عربستان ، نیروهای ضد انقلاب از نقش ایران و دخالت آن در بحرین سخنان فراوانی عنوان نمودند اما کمیسیون حقیقت یاب که بعد بریاست دکتر شریف بسیونی تشکیل گردید بطور آشکار تأکید کرد که هیچگونه نقش ایران در رویداد بحرین مشاهده نکرده است.
چه جیزی از آن دخالت نظامی بدست می آید ؟ این اقدام زمینه ساز دوران فتنه گری بر اساس اختلافات دینی ومذهبی و بعنوان سلاحی برای رویاروئی با انقلابهای مردمی بکار گرفته شد. پس از سقوط مبارک و بن علی ، عربستانی ها بشدت بلرزه در آمدند و احساس نمودند که پیروزی این انقلابها، سیستم سیاسی موجود در خلیج فارس را مورد تهدید قرار می دهد . عربستانی ها احساس کردند که امریکا در موضع خود در برابر رویدادهای منطقه و خشم مردمی دچار سردرگمی شده است . در اینجا احساس گردید که میان پیمان انگلو امریکایی و کشورهای عضو شورای همکاری توافقی صورت گرفت که بر اساس آن کشورهای شورا در کشورهای عربی که شاهد شاهد انقلاب هستند وارد جنگ می شوند واقداماتی را بعمل خواهند آورد که از هرگونه تغییر و تحول جلوگیری می نماید .
البته پیامد انقلاب مصر بر اوضاع خلیج فارس کمتر از انقلاب مردم بحرین نبود چون هر دو، اوضاع را علیه رژیمهای سنتی موجود به آشوب کشاندند بویژه که نسل جوان برای ایجاد تغییر وتحول در خیابانها قاهره وتونس و یمن ومنامه براه افتادند . در اینجا بود که نیروهای ضد انقلاب با یکدیگر متحد شدند تا شعله این انقلاب واقعی را خاموش نمایند . دخالت نظامی عربستان در بحرین آغاز این دخالت ضد انقلاب بود . نیروهای ضد انقلاب قدرت یافتند و دست به اقداماتی برای رویاروئی با تحولات انقلابی در تمامی کشورهایی که شاهد قیام مردمی بودند ، زدند. و در اینجا بود که درآمدهای نفتی بصورت اسلحه ای قوی در آمد بویژه که غرب با ورشکستگی اقتصادی روبرو بود و نمی توانست هزینه سرکوب قیامهای مردمی را، خود بپردازد. عربستان وهم پیمانان آن توانستند با بر افراشتن پرچم حقوق بشر به سرکوب انقلابهای مردمی اقدام کنند.
درآمدهای نفتی نقش عمده ای در تعیین سرنوشت رژیمهای حاکم و سرکوب قیامهای مردمی برعهده داشت و از سوی دیگر " طایفه گرائی " بصورت سلاحی در دست نیروهای ضد انقلاب در آمد که نخست در بحرین بکار گرفته شد و سپس توسعه یافت و در دیگرکشورها بکارگرفته شد. مساجد صوفیه در مصر وتونس و مالی مورد حمله قرار گرفتند . همچنین یک کلیسا در لیبی به آتش کشیده شد و درگیری با مسیحیان در مصر گسترش یافت. در نتیجه درگیری و آشوب بصورت اسلحه ای برای جلوگیری از هرگونه توافق ملی پیرامون برنامه های انقلاب، در آمد. در عین حال حکومتهای انتخابی در مصر و تونس با فشارهای برای دور ماندن از تحولات انقلابی و سرگرم شدن به مسائل مالی مردم ، روبرو گشتند و در نتیجه در برابر دریافت کمکهای مالی ناچار شدند در موضعگیریهای خود تجدید نظر نمایند. در عین حال انگیزه حمله نظامی عربستان به بحرین همچنان نامشخص ماند ونیروهای ضد انقلاب همچنان سرگرم تفرقه وآشوب در میان مردم ونیروهای انقلابی هستند تا ملتها را همچنان درگیر دو دستگی و تفرقه نمایند.
تنها این انقلاب بحرین است که به تنهایی در دفاع از طرحهای تغییر وتحول و برقراری حاکمیت مردم بر کشور ، همچنان با نیروهای ضد انقلاب درگیر می باشد وبر لزوم آزادی از قید وبند اشغالگری و استبداد اصرار دارد. ضرورت دارد موضوع حمله نظامی عربستان به بحرین در چهارچوب نامقدس موجود میان نیروهای ضد انقلاب ، مهار گردد تا بتوان چهره واقعی این انقلابهای مردمی را برای افکار عمومی جهان عرب و بین المللی ارائه نمود و شدید ترین نیازدر حال حاضر هم پیمانی میان انقلابهای مردمی است.
خشونت و درگیری در بحرین بالا گرفت خبرهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی از وقوع درگیری های شدید میان مخالفان با نیروهای امنیتی در برخی از مناطق حکایت دارد.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از العالم، سراسر بحرین صحنه تظاهرات علیه رژیم آل خلیفه بود و با خشونت ماموران امنیتی این تظاهرات به درگیری های شدید منجر شد. تظاهرات و درگیری ها در بحرین پس از آن صورت گرفت که گروه های مخالف از جمله ائتلاف چهاردهم فوریه از مردم برای "حرکت به سوی مراکز شکنجه" دعوت کردند.
خبرهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی از وقوع درگیری های شدید میان مخالفان با نیروهای امنیتی در برخی از مناطق حکایت دارد؛ در نتیجه شلیک گازاشک آور به سوی معترضان در منطقه "سماهیج" یکی از زنان شرکت کننده در تظاهرات از ناحیه سر دچار جراحات شدیدی شد.
در "سنابس" نیز در اثر شلیک گلوله های ساچمه ای ماموران امنیتی یکی از معترضان مجروح شد.علاوه بر سماهیج و سنابس بسیاری از روستاهای بحرین از جمله ستره، مقابة، دیه، بنی جمرة و... صحنه برپایی تظاهرات اعتراض آمیز و درگیری با نیروهای امنیتی آل خیلفه بود.مزدوران آل خلیفه با گازهای اشک آور، بمب های صوتی و گلوله های ساچمه ای معترضان را متفرق کردند.مردم بحرین همچنین با برگزاری تظاهراتی گسترده در غرب منامه، با تاکید بر ادامه انقلاب و لزوم برقراری دموکراسی در کشور خواستار برپایی حکومت کرامت و آزادی شدند.معترضان همچنین خواستار توقف برگزاری مسابقات اتوموبیلرانی فرمول یک در این کشور شدند.
چرا آلخلیفه مساجد را تخریب میکند؟ آنها به سراغ عزیزترین دارایی ما یعنی مساجد رفتند چون میدانند مساجد منبع آگاهی و انقلاب و اراده ما و رمز بقا و اصالت ما در این کشور است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از حوزه، حجت الاسلام شیخ منسی از فضلای بحرین که در محل مسجد محمد بربغی(از مساجدی که توسط آل خلیفه تحریب شده) سخن میگفت ابراز داشت: باید متوجه باشیم که آنها این مساجد را ویران کردند چون میدانند مساجد عزیزترین دارایی ما است، آنها میخواهند ما را به بیشترین حد ممکن بیازارند و شکست دهند.
وی افزود: آنها به سراغ عزیزترین دارایی ما یعنی مساجد رفتند چون میدانند مساجد منبع آگاهی و انقلاب و اراده ما و رمز بقا و اصالت ما در این کشور است و به همین خاطر مساجد را تخریب کردند تا چشمه آگاهی و اراده و انقلاب را در دلهای ما بخشکانند به این امید که ما از مواضع خود دست برداریم و عقب بنشینیم. اما بحمدالله عزم و اراده و اصرار و صبر و پایداری ما در این انقلاب افزون شد تا روزی به تمام خواسته های خود دست بیابیم.
این روحانی بحرینی تاکید کرد: وظیفه همه ما اصرار و پافشاری در رفت و آمد به همین مساجد و کوتاهی نکردن در این زمینه است همان طور که شیخِ ما آیت الله عیسی قاسم فرمود که: این ملت حتی یک وجب از این مساجد تخریب شده کوتاه نمی آید. از این رو ما خواستار بازسازی این مساجد هستیم. البته مؤمنان ساختن خانه های خدا را حتی بر خانه های خود مقدم میدارند، اما جنایتکارانی که این مساجد را تخریب کرده اند باید آنها را دوباره بسازند. وی اظهار داشت: ما میتوانیم این مساجد را بسازیم اما میخواهیم آنها جریمه جنایت خود را پرداخت کنند زیرا اگر ما مساجد را بازسازی کنیم هیچ تضمینی وجود ندارد که دوباره توسط آنها تخریب نشود.
بیانیه 9 مادهای شورای علمای بحرین با توجه به تخریب بیش از 38 مسجد توسط رژیم سفاک آل خلیفه در بحرین و نامگذاری این هفته به هفته مساجدِ تخریب شده در این کشور، شورای علمای بحرین بیانیه ای صادر کرد.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از حوزه، متن این بیانیه به این شرح است:
«وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّن مَّنَعَ مَسَاجِدَ اللهِ أَن يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُوْلَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَن يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَآئِفِينَ لهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ». (البقرة:114)
مساجد، خانه های خدا و محراب های عبادت و مراکز جنبش امت و منبع نورافشانی به امت و نماد قدرت و سربلندی و مراکز مقدس و محترم نزد تمام ادیان و ملت ها هستند و تجاوز به مساجد، تعدی به خداوند و مقدسات مسلمانان و زیر پا نهادن تمام مرز ها و نقض تمام ارزش های الهی و قوانین بین المللی محسوب میشود که در تمام این قوانین، شعایر دینی محترم هستند.
ما در این هفته که هفته مساجد تخریب شده است، یاد میکنیم از جنایت تخریب بیش از 38 مسجد در بحرین. روز یازدهم آوریل 2011(22فروردین 1390) ، بولدوزر های نظام حاکم، در سایه قانون وضعیت اضطراری که به کشور تحمیل شده بود و به نیروهای امنیتی و ارتش اختیار تام برای سرکوب مردم میداد، حمله خود را آغاز کردند تا مساجد بحرین را ویران و با تمام محتویات آنها از جمله قرآن با خاک یکسان کنند و هیچ اعتنایی به احساسات مردم نکنند و به این ترتیب شنیع ترین جنایت توسط حکومتی که ادعای اسلام دارد رقم خورد، جنایتی که تاریخ همانند آن را سراغ ندارد.
* صفحه ای سیاه در تاریخ نظام سیاسی بحرین
ما هم اکنون در دومین سالگرد این جنایت هولناک و تجاوز گنهکارانه تخریب این مساجد بر امور زیر تاکید میکنیم:
اول: این جنایت باید به عنوان صفحه ای سیاه در تاریخ نظام سیاسی بحرین و لکه ننگی بر پیشانی حکومتی که ادعای اسلام دارد، تا ابد در تاریخ بماند و هیچگاه نباید این جنایت را فراموش کنیم تا شاهدی باشد بر ستم و جنایتی که در این روزگار بر بحرین روا داشته شد.
دوم: ما همچنان خواستار مجازات مرتکبان این جنایت فجیع هستیم و به هیچ وجه از خواسته خود کوتاه نمی آییم.
سوم: این مساجد باید دوباره در محل خود به شکل کامل و با احترام و شکوه تمام بازسازی شود و مقامات بحرین، مسؤولیت شرعی و قانونی بازسازی این مساجد را بپذیرند.
چهارم: باید قانونی واضح و صریح مبنی بر حمایت از مساجد و مقدسات در برابر هرگونه تجاوز و بی حرمتی در آینده تصویب شود.
* خواسته ای به حق، که هنوز علمی نشده است
پنجم: ما خواستار ثبت و سند سازی برای زمین تمام مساجد و اوقاف هستیم که بسیاری از آنها ضایع شده و جزء املاک خصوصی قرار گرفته. ضروری است که این اسناد باید به گونه ای تصحیح شود که این حقوق بازگردانده شود و راه بر متجاوزان به موقوفات شرعی بسته شود.
ششم: ما هرگونه سخت گیری بر مؤمنینی که مایل به احیای این مساجد از طریق ادای نماز هستند را محکوم میکنیم؛ چرا که این یک حق قانونی و شرعی است که هیچکس نمیتواند آن را سلب کند.
* درخواست از کشورهای اسلامی و سازمان های بین المللی
هفتم: از تمام کشورهای اسلامی و سازمان های بین المللی میخواهیم به وظیفه خود در محکوم ساختن صریح و روشن این اقدام از جانب حکومت بحرین عمل کنند و از مسؤولان بحرین در این باره توضیح بخواهند و خواستار بازسازی تمام این مساجد شوند و این جنایت را در سطح بین المللی به ثبت برسانند که این جنایت در قانون بین الملل، از برجسته ترین موارد نقض حقوق بشر میباشد.
هشتم: ما هرگونه تجاوز و محدود ساختن آزادی های دینی در بحرین را محکوم میکنیم. مساجد باید به وظیفه خود در تربیت و آگاه سازی مردم و تربیت نسلی مؤمن و مرتبط با خداوند سبحان و ملتزم به ارزش ها و احکام دینی عمل کنند. محدود ساختن مساجد و جلوگیری از فعالیت آنها به منزله تعطیل مساجد و تلاش برای تخریب آنها میباشد. مسجدی که نتواند نقش خود را در جامعه داشته باشد و امکان سخنرانی دینی و نماز جمعه و جماعت در آن نباشد چه معنایی دارد؟
* این جنایات، ناشی از نابسامانی اوضاع کشور است
نهم: فاجعه تخریب مساجد در بحرین یکی از نتایج اوضاع نابسامان سیاسی کشور است. زمانی که نظام سیاسی کشور مقبولیت مردمی خود را از دست بدهد و ابزارهای قانونی نظارتگر وجود نداشته باشد و مردم در قوه مقننه و مجریه نماینده ای نداشته باشند و کشور فاقد دستگاه قضایی پاک و کارآمد باشد، طبیعی است چنین جنایات بزرگی اتفاق بیفتد.از این رو تاکید می کنیم که تنها راه برون رفت از بحران های کشور، از جمله بحران آزادی های دینی در تحقق نظام سیاسی مقبول مردمی نهفته است، نظامی که بتواند از حقوق مردم و آزادی های دینی آنها حمایت کند.
دهم: از تمام مؤمنان این ملت با اخلاص و سربلند و فداکار میخواهیم برای دفاع از مقدسات و ثابت کردن حضور امت در تمام مسایل، در تمام برنامه ها و فعالیت های هفته مساجد تخریب شده شرکت کنند تا این پیام روشن و صریح را به همگان برسانیم که ما همواره مدافع حقوق دینی و ملی خود خواهیم بود و ذره ای از این حقوق عقب نخواهیم نشست.
پلیس بحرین به معترضان گاز اشک آور شلیک کردتصوير يک کودک بحريني در جريان اعتراضات عليه فرمول يک در منامه.
نیروهای رژیم بحرین برای جلوگیری از ادامه تظاهرات علیه مسابقات «فرمول یک» در منامه، پایتخت این کشور از گاز اشکآور استفاده کردند.
فعالان ضد رژیم، روز شنبه (۲۰ آوریل، ۳۱ فروردین) در اعتراض به مسابقات فرمول یک که یکشنبه برگزار میشود، با برپایی تظاهرات، لغو این رویداد ورزشی را خواستار شدند.بحرينيها ميگويند، نهاد برگزار کننده مسابقه فرمول يک، «فيا»، بايد در اعتراض به اقدامات خشونتآميز رژیم بحرين عليه معترضان، اين رويداد ورزشي را لغو کند.معترضان همچنین رژیم منامه را متهم کردهاند از مسابقات اتومبیلرانی «فرمول یک گراند پریکس» برای عادی جلوه دادن اوضاع در این کشور حوزه خلیج فارس استفاده میکند.
بحرین همچنین روز جمعه، صحنه تظاهراتهای مشابه بود؛ دهها هزار بحرینی روز جمعه با تظاهرات در بزرگراه البدیع در غرب منامه، لغو این مسابقات را خواستار شدند.روز پنجشنبه نیز معترضان بحرینی در مخالفت با این مسابقات، تظاهرات سراسری برگزار کردند؛ معترضان در چند شهر بحرین از جمله ستره و دراز، با شلیک گاز اشکآور و گلولههای فلزی از سوی نیروهای رژیم مواجه شدند. نیروهای رژیم منامه همچنین در این تظاهرات دهها معترض را دستگیر کردند.بحرینیها در ادامه تظاهرات و اعتراضات خود علیه مسابقات فرمول یک، همچنان تاکید دارند، «تا زمانی که سرکوب، دستگیریها و کشتار ادامه دارد، فرمول یک نباید برگزار شود.»
بلوک اصلی مخالف در بحرین میگوید در آستانه مسابقات جنجالی فرمول یک در این کشور، بیش از صد نفر دستگیر شدهاند.دیدهبان حقوق بشر نیز اعلام کرد: « مقامهاي بحريني در آستانه برگزاري مسابقات جايزه بزرگ فرمول يک به منازل مردم اين کشور حمله و معترضان مخالف را بازداشت ميکنند.»این درحالی است که شرکتهاي حمايتکننده از اين مسابقات نیز اعلام کردهاند، کالاهاي خود را در اين رويداد تبليغ نکرده و اين هزينه را براي رويدادهاي آينده که از حساسيت سياسي کمتری برخوردار است، استفاده خواهند کرد.
شرکت تامسون رويترز از شرکاي تيم ويليامز فرمول يک و تيم ودافون که از تيم مک لارن حمايت ميکند از جمله شرکتهايي به شمار میآیند که مشارکت خود را در مسابقه گراند پريکس محدود کرده است.برخی از حامیان این مسابقه اعلام کردهاند، حمایت خود را به جاي مسابقات بحرين بر روي گراندپريکس در ابوظبي که قرار است ماه نوامبر برگزار شود، متمرکز خواهند کرد.
از اواسط فوریه ۲۰۱۱ میلادی، هزاران معترض دموکراسیخواه با برپایی تظاهرات، اجتماع و اعتراض در خیابانهای بحرین، اصلاحات سیاسی، برقراری دموکراسی و کنارهگیری خاندان آل خلیفه از قدرت را خواستار شدهاند.از آغاز خیزش مردمی در بحرین، دهها نفر در سیاست سرکوبگرانه آل خلیفه کشته و صدها تن از جمله پزشکان و پرستاران به اتهام درمان انقلابیون زخمی، دستگیر شدهاند.این درحالی است که معترضان در بحرین میگویند تا دستیابی به خواست خود مبنی بر تشکیل یک دولت منتخب دموکراتیک، به برپایی تظاهرات ضد رژیم ادامه خواهند داد.
فرمول یک و چشمان بسته بر حقوق بشر در بحرینمسئول امور آزادی ها و حقوق بشر در جمعیت وفاق ملی بحرین اظهارات مسئول برگزاری مسابقات اتوموبیلرانی فرمول یک درباره وضعیت حقوق بشر بحرین را "بی توجهی به گزارش های سازمان های حقوق بشری جهانی" دانست.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از العالم، رژیم آل خلیفه می خواهد با برگزاری مسابقات اتوموبیلرانی فرمول یک نشان دهد که وضعیت این کشور عادی است؛ از سوی دیگر مخالفان بحرینی تمام تلاش خود را به کار بردند تا از این مسابقات برای مطرح کردن مخالفت خود با رژیم آل خلیفه و برجسته کردن وضعیت ناگوار حقوق بشری این کشور استفاده کنند و از این رو با برگزاری مسابقات مخالفت کردند.
در حالی که سرکوب مردم بحرین و نقض حقوق بشر در این کشور 2 سال است که آشکار تر از همیشه در جریان است، " برنی اِکلِستون " مسئول مسابقات فرمول یک مدعی شد که در بحرین حقوق بشر نقض نمی شود.اکلستون روز جمعه گفت: هر کس که می خواهد درباره نقض حقوق بشر صحبت کند باید به کشورهای دیگر برود و وضعیت حقوق بشر در آن کشورها را ببیند.اظهارات وی با مخالفت شدید انقلابیون بحرینی همراه شده است.
"هادی الموسوی" در واکنش به اظهارات اکلستون به شبکه خبری العالم، گفت: اظهارات وی نشان می دهد که مسئول مسابقات فرمول یک جرم و جنایتی را که رژیم حاکم در مقابله با معترضان بی دفاع مرتکب می شود را نمی بیند.مسئول امور آزادی ها و حقوق بشر در جمعیت وفاق ملی بحرین تاکید کرد که اکلستون چشم خود را بر روی گزارش های سازمان های بین المللی حقوق بشری مبنی بر بازداشت های غیرقانونی، شکنجه و سلب آزادی های مردم بسته است.
الموسوی، گفت: اکلستون در اتاق مجلل خود نشسته است و همّ و غمّی جز برگزار کردن مسابقات اتومبیلرانی فرمول یک ندارد و اهمیتی به شکنجه و سرکوب مردم بحرین نمی دهد.وی افزود: علت اعتراضات مردمی بحرین حکومت یک رژیم مستبد و سرکوبگر است که توسل به خشونت را برای شکستن عزم و اراده مردم درپیش گرفته است.مسئول امور آزادی ها و حقوق بشر در جمعیت وفاق ملی بحرین گفت: امنیت و آرامش بحرین به علت تداوم کشتار، سرکوب و بازداشت فعالان مخالف سلب شده است.
تظاهرات بحرینی ها علیه مسابقات فرمول یک گسترش یافتتظاهرات مردم معترض بحرین علیه برگزاری مسابقات اتومبیل رانی جایزه بزرگ فرمول یک در این کشور گسترش یافته است.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از ایرنا،این اعتراض ها از آنجا شدت گرفته که مقامات حاکم بر بحرین قصد دارند با برگزاری این مسابقات توجه را از مشکلات داخلی موجود در این کشور منحرف کنند.اعتراضات مخالفان در بحرین که قبلا به روستاهای شیعه نشین اطراف منامه محدود می شد همزمان با برگزاری مسابقات اتومبیلرانی بین المللی در این کشور گسترش یافته است.
جمعیت الوفاق بزرگترین گروه مخالف در بحرین اعلام کرد مقامات این کشور بیش از 200 نفر را در ماه کنونی بازداشت کرده اند که بسیاری از آنها ساکنان روستاهای نزدیک به پیست اتومبیلرانی فرمول یک بوده اند.از سوی دیگر گروه ائتلاف 14 فوریه نیز خواستار تظاهرات در میدان مروارید شده است که نماد اعتراضات ضددولتی در فوریه 2011 بود.بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی بحرین به طور گسترده در منامه و اطراف پیست اتومبیلرانی در منطقه الصخیر در جنوب پایتخت مستقر شده اند.
همبستگی علما و حوزه های بحرین با علمای دربند مراسم همبستگی با علمای بازداشت شده با حضور چشمگیر علما و روحانیون در بحرین برگزار شد.
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از حوزه، این مراسم از سوی شورای اسلامی علما و حوزه های علمیه بحرین برگزار شد.آیت الله سید عبدالله غریفی در این آئین هشدار داد که اگر جنبش مردم در راه توسعه و اصلاح سیاسی با شکست مواجه شود، هیچ راهی به جز قطع رابطه مطلق با سیستم نخواهد داشت.
وی تاکید کرد که این راه سختی های خاص خود و هزینه سنگینی دارد.در این مراسم سید مجید المشعل، رییس شورای علما از طرف این شورا و شیخ فاضل الزاکی مدیر حوزه امام زین العابدین(علیه الاسلام) در بنی جمره به نمایندگی از حوزه های علمیه سخنرانی کردند.
سید مجید المشعل رییس شورای علما در سخنان خود گفت: ما اعضای شورای علما و حوزه های علمیه امروز جمع شده ایم تا همبستگی خود را با شیخ مقداد و علمای بازداشت شده و نیز اعتراض خود را نسبت به بازداشت این مؤمنان مجاهد اعلام کنیم. این علما جرمی ندارند مگر ایستادن در جبهه حق و ما هم وظیفه داریم به وظیفه خود در برابر این برادران زندانی انجام دهیم و بگوییم که ما با آنها و به یاد آنها هستیم.
انتهای خبر/ ز.ح