۰

حکمت کنیه و نام ها ی حضرت زهرا(سلام الله علیها)

محب طبری می‏نویسد:این روایت را امام علی بن موسی‏ الرضا (علیه السلام) در مسند خود به این صورت نقل کرده است که رسول خدا (صلی الله علیه واله) فرمود: همانا خداوند- عزوجل- فاطمه و فرزندانش و کسانی را که دوست دار آنانند، از آتش دور داشته و از این رو است که او «فاطمه» نامیده شد.
کد خبر: ۵۳۷۲۲
۱۳:۵۴ - ۰۶ فروردين ۱۳۹۲
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از رسا، شبکه های وهابی نور و وصال حق در راستای تفرقه بین شیعه وسنی,عظمت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) را نادیده گرفته ومنکر فضائل آن حضرت شده اند وحتی فرمایشات پیامبراکرم (صلی الله علیه واله)  در باره اسامی آن حضرت را نیز انکار میکنند لذا به برخی از حکمتهایی که درباره نام های  حضرت زهرا(سلام الله علیها) بیان شده بصورت مختصر اشاره می گردد:

1- محب طبری می‏نویسد: «امیر المومنین علی (علیه السلام) گفت: رسول گرامی (صلی الله علیه واله) به فاطمه (سلام الله علیها) فرمودند، فاطمه، هیچ می‏دانی چرا «فاطمه» نامیده شدی؟امیرالمومنین  علی (علیه السلام) گفت: ای رسول خدا (صلی الله علیه واله)، چرا «فاطمه» نامیده شد؟ فرمود: خداوند او و فرزندانش را روز قیامت از آتش دور داشته است».

محب طبری همچنین می‏نویسد: «این روایت را امام علی بن موسی ‏الرضا (علیه السلام) در مسند خود به این صورت نقل کرده است که رسول خدا (صلی الله علیه واله) فرمود: همانا خداوند- عزوجل- فاطمه و فرزندانش و کسانی را که دوست دار آنانند، از آتش دور داشته و از این رو است که او «فاطمه» نامیده شد».

2- در کنزالعمال آمده است:
«فاطمه نامش نهادند، چرا که خداوند او و دوستدارانش را از آتش جدا نموده است».

3- ابن‏اثیر در کتاب «النهایة» می‏نویسد:
فاطمه (سلام الله علیها) را «بتول» نامیدند چون از زنان زمان خود از جهت فضل و دین و حسب، جدا بود. و بعضی گفته‏اند: چون انقطاع از دنیا بسوی خداوند داشته است».

4- عبیده‏ی هروی در «الغریبین» می‏نویسد:
«فاطمه (سلام الله علیها) را بتول نامیدند چون نظیر و مانندی نداشت».

5- ابن‏اثیر در «اسدالغابة» در احوال فاطمه دخت رسول خدا (صلی الله علیه واله) می‏نویسد:
«کنیه‏ی فاطمه (سلام الله علیها)، «ام‏ابیها» (یعنی مادر پدرش) بوده است».

6- ابن‏عبدالبر در «الاستیعاب» از جعفر بن محمد (علیه السلام) نقل می‏کند که:
«کنیه‏ی فاطمه(سلام الله علیها) ، دخت رسول خدا (صلی الله علیه واله) «ام‏ابیها» بود».

شباهت تام او به پیامبر
1- در صحیح ترمذی به نقل از عایشه، آمده است:
«کسی را ندیدم که شباهت و وقار و سیره‏ی او در نشست و برخاست به رسول اکرم (صلی الله علیه واله) بیش از فاطمه (سلام الله علیها) باشد. هرگاه فاطمه (سلام الله علیها) بر رسول اکرم (صلی الله علیه واله) وارد می‏شد، رسول خدا (صلی الله علیه واله) سوی او می‏شتافت، او را می‏بوسید و در جای خود می‏نشاند و هرگاه رسول اکرم (صلی الله علیه واله) نزد فاطمه (سلام الله علیها) می‏آمد، فاطمه (سلام الله علیها) از جای برخاسته، او را می‏بوسید و در جای خویش می‏نشاند».

2- در «مستدرک الصحیحین» از عایشه نقل شده که گفت:
«کسی را ندیدم که کلامش چون فاطمه (سلام الله علیها) شبیه کلام رسول خدا (صلی الله علیه واله) باشد، هرگاه بر رسول خدا (صلی الله علیه واله) وارد می‏شد به او خوش‏آمد می‏گفت، از جا برمی‏خاست و به طرف فاطمه (سلام الله علیها) می‏رفت، دستش را می‏گرفت و می‏بوسید و او را در جای خود قرار می‏داد».

3- امام احمد بن حنبل در «مسند» از انس بن مالک نقل می‏کند که گفت:
«کسی در شباهت به رسول اکرم (صلی الله علیه واله) بسان حسن بن علی (علیه السلام) و فاطمه (سلام الله علیها) نبود».

4- مسلم در «صحیح باب مربوط به فضائل فاطمه (سلام الله علیها) » می‏نویسد که عایشه گفت:
«تمام همسران نبی اکرم (صلی الله علیه واله) جمع بودند که فاطمه (سلام الله علیها) آمد. راه رفتنش چون راه رفتن رسول خدا (صلی الله علیه واله) بود، رسول اکرم (صلی الله علیه واله) به او فرمود: «مرحبا به دخترم» پس او را طرف راست یا چپ خود قرار داد».

5- متقی در «کنزالعمال» از عایشه نقل می‏کند که:
«نبی اکرم (صلی الله علیه واله) موهای سر فاطمه (سلام الله علیها) را بسیار می‏بوسید».
به گفته‏ی متقی، این روایت را ابن‏عساکر نیز نقل کرده است. مناوی در «فیض‏القدیر» می‏نویسد:
«رسول اکرم (صلی الله علیه واله) همچنین در کام فاطمه (سلام الله علیها) بسیار بوسه می‏زد».
و از ابی‏داود نقل می‏کند که: «رسول خدا (صلی الله علیه واله) زبان فاطمه (سلام الله علیها) را می‏مکید».

6- ابن‏اثیر در «اسدالغابة» - به نقل از ابن‏عباس- می‏نویسد: «رسول اکرم (صلی الله علیه واله) هرگاه از سفر می‏آمد دختش فاطمه (سلام الله علیها) را می‏بوسید».

7- محب طبری به نقل از عایشه می‏نویسد:
«رسول اکرم (صلی الله علیه واله) روزی گودی زیر گلوی فاطمه (سلام الله علیها) را بوسید».
محب طبری می‏گوید: «حربی این حدیث را نقل کرده و ملّا در سیره‏ی خود آن را با این اضافه کرده که : به رسول خدا (صلی الله علیه واله) عرض کردم: کاری کردید که تاکنون نکرده بودید. فرمود: عایشه! هرگاه مشتاق بهشت شوم، گودی زیر گلوی فاطمه (سلام الله علیها) را می‏بوسم»

انتهای خبر/ ز.ح
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: