۰

ريختن 35 هزار تن اورانیوم برسر مردم عراق

شماری از کارشناسان ضمن تاکید بر خطرات بازمانده از اشغال نظامی عراق توسط آمریکا و تاثیرات آن بر نسل‌های دیگر تاکید کردند که آمریکا طی این جنگ ۳۵ هزار تن اورانیوم برسر عراق ریخته است.
کد خبر: ۵۳۵۶۶
۱۰:۳۳ - ۲۸ اسفند ۱۳۹۱
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»، دانشگاه بغداد چندی پیش همایشی را توسط سازمان «البیت الکردی» [خانه کردی] به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد بمباران شیمیایی حلبچه با حضور کارشناسان و صاحبنظران و سازمان‌های بهداشتی و پزشکی در این خصوص برگزار کرد.

«ایسن کمال»،‌ از جمله کارشناسان شرکت کننده در این همایش از خرابی و ویرانی برجای مانده از این فاجعه که به منزله یک فاجعه بشری جمعی به شمار می‌اید، سخن گفت که آثار برجای مانده از آن نسل‌های دیگر ساکن در این شهر را نیز در بر می‌گیرد.  پس از آن «مثنى محمود شاکر» درباره خطرات برجای مانده از این جنگ و جنگ‌های دیگری که عراق شاهد آن بود، در قالب آمار و ارقام سخنرانی کرد و گفت: برخلاف ادعای آمریکایی‌ها که اظهار می‌کنند، تنها ۵ هزار تن اورانیوم غنی شده وجود دارد، اما واقعیت امر این است که هم اکنون ۳۵ هزار تن اورانیوم غنی شده در عراق وجود دارد و آمریکایی‌ها از شماری از شرکت‌های آمریکایی و بین المللی خواستند که ۳۱۱ منطقه آلوده به اورانیوم در عراق به ویژه در نجف و مناطق شمالی عراق را پاکسازی کنند.

شاکر با بیان اینکه این اورانیوم بر هم افراد ساکن این مناطق و هم محیط زیست تاثیر می‌گذارد، نسبت به تغییرات فیزیکی روی داده در افراد این منطقه و افزایش میزان ابتلای سرطان در آنها هشدار داد و تاکید کرد، این تاثیرات تا ۴ میلیون سال آینده در محیط باقی خواهد بود. وی افزود: طی جنگ اول خلیج فارس ۳۰۰ تن بمب اورانیوم بر عراق ریخته شد و پس از آن این رقم به ۱۱۰۰ تن افزایش یافت تا اینکه طی اشغال نظامی عراق در سال ۲۰۰۳ این رقم به ۲۲۰۰ تن افزایش یافت.

شاکر از دیگر تاثیرات برجای مانده از به خدمت گرفتن این بمب‌ها در عراق کاهش میزان تولد نوزادان پسر در مقایسه با نوزادان دختر و افزایش انواع عقب‌‌ماندگی‌ها و ظهور عوارض جدیدی از آنفلونزا به ویژه در عراق است.

وی تاکید کرد که کارشناسان بر تجهیزات بسیاری در مناطق جنوبی عراق و در نزدیکی مرزهای عراق و ایران و عربستان دست یافتند که در آنها نشانه‌های اورانیوم مشاهده شده است.  وی با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها از عراقی‌ها برای انجام آزمایش‌های خود استفاده کرده‌اند، گفت: اقدامات وزارت بهداشت تاکنون در این ارتباط موثر نبوده و کشورهای صنعتی بازمانده‌های هسته‌ای خود را در کشورهای فقیر دفن می‌کنند.

شاکر در ادامه افزود: هزینه دفن زباله‌های هسته‌ای در عراق چند میلیارد دلار هزینه در بر دارد، اما سلامتی شهروندان عراقی و نسل‌های آینده عراق از این مبلغ بسیار گرانبهاتر است. از سوی دیگر آیسن کمال تاکید کرد که آنچه عراق در معرض آن قرار گرفته، هیچ یک از کشورهای همجوار به ویژه در بخش مادران و کودکان قرار نگرفته‌ است.

وی گفت: در سال ۱۹۹۱ مواد پرتوزایی معادل ۷ بمب هسته‌ای بر عراق و به ویژه بر جنوب آن شلیک شده و میزان ابتلای به سرطان و مرگ و میز ناشی از آن طی دو سال ۱۹۹۹ و ۲۰۰۰ حدود ۱۹ بار و پس از سال ۲۰۰۳ حدود ۴ تا ۶ بار افزایش یافته است.

منبع:فارس به نقل از روزنامه المستقبل العراقی

انتهای خبر/ ز.ح
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: