۰

علت استعفای وزیر فرهنگ مصر چه بود؟

صابر عرب، وزیر فرهنگ مصر به نشانه اعتراض به خشونت شدید پلیس علیه تظاهرکنندگان از سمت خود استعفا کرد. تلاش‌های نخست‌وزیر مصر برای منصرف کردن عرب بی‌نتیجه بوده است. تاکنون چندین معترض بر اثر شکنجه ماموران کشته شده‌اند.
کد خبر: ۵۱۶۹۹
۱۶:۱۲ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۱
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»، صابر عرب، وزیر فرهنگ مصر در روزدوشنبه (۱۶ بهمن/۴ فوریه) از سمت خود استعفا کرد. یک سخنگوی دولت مصر در قاهره ضمن تایید این خبر تصریح کرد که وزیر فرهنگ هنوز دلیلی برای استعفای خود ذکر نکرده است.گفته می‌شود که انگیزه اصلی صابر عرب از این اقدام، اعتراض وی به حمله‌ی پلیس به یک تظاهرکننده در مقابل کاخ ریاست جمهوری مرسی در روز جمعه (۱۳ بهمن/۱ فوریه) بوده است.

در جریان اعتراض به سیاست‌های مرسی در روز جمعه، مردی ۵۰ ساله توسط چندین مامور پلیس با ضربات باتوم به شدت مجروح می‌شود اما ماموران به ضرب و شتم این مرد بسنده نکرده و لباس‌های او را پاره و سپس از تنش در می‌آورند و سرانجام او را عریان به روی زمین کشیده و در ماشین می‌اندازند.

این صحنه ضرب و شتم با دوربینی ضبط شده و ويدئو آن نیز در اینترنت انتشار یافته است. این ماجرا افکار عمومی مصر را به شدت از اعمال خشونت شدید پلیس در قبال یک پدر خانواده و تحقیر وی ملتهب و خشمگین کرده است.

گفته می‌شود که هشام قندیل، نخست‌وزیر مصر در روزهای گذشته کوشید که صابر عرب را از کناره‌گیری از وزارت فرهنگ منصرف کند، اما به نظر می‌رسد که تلاش وی ثمربخش نبوده است.در روزهای اخیر در ناآرامی‌های مصر دو فعال سیاسی نیز کشته شده‌اند. رسانه‌های داخلی مصر گزارش می‌دهند که یک فعال سیاسی ۲۸ ساله به نام "محمد القندی" بر اثر شکنجه ماموران امنیتی به شدت زخمی شد و سپس بر اثر جراحت وارده در بیمارستانی در قاهره جان باخت.

القندی عضو گروه "جنبش مردم" به رهبری حمدین صباحی یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مصر و چهره سرشناس جبهه نجات ملی این کشور بوده است.

این فعال سیاسی در دومین سالگرد انقلاب مصر و سرنگونی مبارک در جریان اعتراض علیه محمد مرسی، رییس‌جمهور کنونی مصر از سوی ماموران پلیس بازداشت و سپس به زندانی منتقل می‌شود. پس از یک هفته بازداشت، این فعال سیاسی با جراحت‌ها زیاد به بیمارستان منتقل می‌شود. پس از بازتاب رسانه‌ای این شکنجه، وزارت کشور مصر ادعا کرد که جراحت‌های این فعال سیاسی ناشی از یک سانحه رانندگی بوده است.

عمر سعد، یکی دیگر از اعضای گروه "جنبش مردم" نیز پیشتر بر اثر شلیک گلوله به شدت مجروح شد و سپس در بیمارستان جان سپرد. تیراندازی به این جوان ۲۰ ساله نیز در جریان تظاهرات در مقابل کاخ محمد مرسی رخ داده است.از هنگام برگزاری مراسم دومین سالگرد انقلاب مصر تا کنون، حدود ۵۵ تن در حین تظاهرات در شهرهای مختلف این کشور کشته شده‌اند.

منبع: شفقنا به نقل از دویچه وله

انتهای خبر/ ز.ح
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: