SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش«شیعه نیوز»، پس از سقوط رژیم قذافی، لیبی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است که یکی از این مشکلات بی ثباتی و نا امنی بوده است.
در واقع لیبی که بیش از چهار دهه زیر چکمه های دیکتاتور قرار داشت، پس از انقلاب هفده فوریه و سقوط معمر قذافی هرگز نتوانست روی آرامش ببیند.
معمر قذافی در طول چهار دهه اجازه تشکیل زیر ساختهای مدنی و دولتی را نداده بود. حتی در دوران وی لیبی ارتش منظمی نداشت و نهاد نظامی وی را گردانهایی تشکیل می داد که فرماندهی آنها را فرزندان دیکتاتور بر عهده داشتند.
پس از سقوط قذافی مشکلات لیبیایی ها حل نشد. غربی ها که در دوره معمر قذافی از وی و ظلم وستمهایش علیه مردم حمایت می کردند، پس از سرنگونی او لیبی را به حال خود رها کردند.
آنها هنگامی که از جریان نفت مطمئن شدند، دیگر کاری در لیبی نداشتند. این درحالی بود که هرج و مرج، بی ثباتی و وجود انبوهی از سلاح ها در دست مردم از مشکلاتی است که دولت جدید لیبی هرگز نتوانسته است بر آنها فائق آید.
هیچ نقطه ای در لیبی امن نیست و رسانه ها اخباری درباره پرتاب بمب به سوی یکی از فرماندهان سابق انقلابیون مخابره کرده اند. روزنامه القدس العربی با اشاره به شرایط لیبی آورده است: لیبی جدید هر ازگاهی با اخبار ناراحت کننده اش ما را شگفت زده می کند.
این نشانه بی ثباتی و نبود امنیت در لیبی و ضعف سلطه دولت مرکزی بر تمامی مناطق این کشور است.
«محمد المقریف» رئیس پارلمان لیبی چندی پیش از یک سوء قصد تروریستی جان به در برد. وی که به سبها در جنوب لیبی برای دیدار با رهبران محلی و برای حل مشکلات قبیله ای و به منظور پایان دادن به درگیری های مسلحانه به این منطقه رفته بود، مورد سوء قصد تروریستی قرار گرفت.
القدس العربی در ادامه می افزاید: اخبار منتشر شده حاکی از آن است که گروهی از افراد مسلح به منزلی که رئیس پارلمان لیبی در آن بود، حمله کردند و با محافظان او درگیر شدند که در این حادثه شماری ازآنها زخمی شدند، اما به المقریف آسیبی نرسید.
مقامات لیبی به سبب هرج و مرج و بی ثباتی منطقه صحرایی جنوب این کشور را منطقه بسته اعلام کردند. این تصمیم پس از نفوذ گروههای اسلامی مسلح به این منطقه، شدت گرفتن درگیری های قبیله ای و تبدیل آن به جنگلی از سلاح و شبه نظامیان اتخاذ شد.
القدس العربی می افزاید: البته نباید تصور کنیم که فقط جنوب لیبی نا امن است، زیرا شمال و شرق لیبی نیز اوضاعی بی ثبات دارد. هفته گذشته یک مسئول لیبیایی در شهر بنغازی هدف آدم ربایی قرار گرفت و چندی بعد جسد شکنجه شده وی پیدا شد.
این روزنامه می نویسد: اگر فساد را نیز به بی ثباتی امنیتی این کشور بیفزاییم، تصویری دردناکتری از لیبی خواهیم دید.حیف و میل بیت المال، اختلاسهای میلیونی و در برخی موارد میلیاردی نقل محافل لیبی است. این در حالی است که شبکه های تلویزیونی محلی به شکل قارچ گونه ای در حال افزایش است.
القدس العربی می افزاید: کسانی که از لیبی می آیند معتقدند که مقامات جدید لیبی موفقیتی در برقراری آشتی ملی نداشته اند. برخی خبرها نیز از تحرکاتی برای جذب جوانان در سازمانهای مسلح برای بی ثبات کردن لیبی حکایت دارد که اگر صحت داشته باشد به مثابه فاجعه ای برای این کشور است.
این روزنامه می نویسد: وزیر کشور تونس در اظهاراتی گفته بود که نرخ سلاح کلاشینکوف ساخت روسیه در تونس از ده دلار فراتر نمی رود و بخش اعظم این سلاحها از لیبی وارد می شود.
القدس العربی بیان کرد: مشکل لیبی جدید پیچیده است و اهم این مشکلات ضعف قدرت دولت جدید، بی ثباتی، ادامه بحران میان مناطق و قبایل است.
این روزنامه افزود: کشورهای غربی موفق به تغییر نظام لیبی شدند، اما کمکی به برقراری امنیت و ایجاد زیر ساختها و موسسات در این کشور نکردند. آنها به محض از اینکه از صدور نفت به بازارهای جهانی مطمئن شدند، دیگر اقدامی به عمل نیاورند.
منبع: شبستان به نقل ازالقدس العربی
انتهای خبر/ ز.ح