SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش«شیعه نیوز»، الصباح چاپ عراق نوشته است: يكي از اين فعالان خارجي تعريف مي كرد كه هنگام ورود به فرودگاه بحرين مامور انتظامات به محض ديدن پاسپورتش ايستاده و به او گفته بود: «بنشين تا صدايت كنيم»! بعد از مدتي همان مامور به همراه يك ليست آمده و گفته است: «شما اجازه ورود به بحرين را نداريد». اين فعال خارجي مي گويد: چاره اي نداشتم و با ليست سياه دولت بحرين نمي توانستم بجنگنم. در نتيجه تصميم گرفتم روانه دوبي شوم.
هرچند ماموران فرودگاه بحرين با اين فعال خارجي با احترام برخورد كردند اما به گفته فعالان بحريني چنين اتفاقي هرگز درمورد آنها رخ نمي دهد زيرا بلافاصله پليس آنها را دستگير كرده و يك راست روانه زندان مي كند. سعيد يوسف المحافظه يكي از همين افراد بود كه در زمينه حقوق بشر فعاليت مي كرد. جرم او به گفته دولت بحرين اين بود كه تصاويري را از معترضان گرفته و بر روي توييتر گذاشته بود. وي از همان فرودگاه به اتهام «نشر اكاذيب از طريق توييتر» روانه زندان شد.
رژيم پادشاهي بحرين نمي خواهد كسي ناظر بر اعمال سركوب گرانه اش باشد. اين رژيم همچنان به اعمال فشار عليه معترضان ادامه مي دهد. تقريبا هر روز غروب بين نيروهاي پليس بحرين و معترضان درگيري به وجود مي آيد. از زمان آغاز جنبش هاي اعتراضي موسوم به بهار عربي اعتراضات در بحرين نيز شكل گرفت. گفته مي شود از فوريه 2011 تاكنون دست كم 100 نفر دراين اعتراضات كشته شده اند. يعني درست از زماني كه نيروهاي دولتي بدون هشداري از پيش تصميم گرفتند به سوي تظاهرات كنندگان بي گناهي كه شعارهاي «مسالمت آميز، مسالمت آميز» سرمي دادند آتش بگشايند.
در مواردي اين سركوب ها به حد وحشيانه اي مي رسد كه توصيف ناپذير است . يك بار پليس به صادق العكري كه يك جراح مشهور است حمله ور شد و با ضربات باتوم او را تا آنجا زدند كه بيهوش شد و به حالت كما رفت. علت اين بود كه وي سعي كرده بود به برخي از مصدومان درگيري ها كمك كند تا بهبود يابند. شكنجه كردن در بحرين امري عادي است و به شيوه هاي مختلف اعمال مي شود.
در يك نگاه ممكن است اينطور تصور شود كه بحرين كشور كوچكي است و ايالات متحده آمريكا به امور آن چندان توجهي نمي كند اما مساله اين است كه همين كشور كوچك يكي از متحدان منطقه اي آمريكا به حساب مي آيد و رژيم حاكم بر اين كشور حتي از تجهيزات و سلاح هاي آمريكايي عليه معترضان استفاده مي كند. از اين رو دولت باراك اوباما در اكثر مواقع چشمان خود را بر واقعيت هاي اين كشور مي بندد. مساله تنها بر سر وحشي گري دولت بحرين نيست بلكه مساله بر سر رياكاري آمريكا دراين باره است.
پس از سركوب هاي نخستين در سال 2011 پادشاه بحرين بيانيه اي توخالي را منتشر كرد و دولت اوباما نيز آرزو كرد اين كشور در سايه توجهات وليعهد به اصطلاح روشن بين! به سمت ثبات و آرامش برود اما چنين آرزوهايي به سادگي برباد رفت و امروزه بحرين در شرايط خفقان آورتري بسر مي برد.
سازمان حقوق بشر در تازه ترين گزارش خود پيرامون بحرين آورده است كه « اوضاع حقوق بشر در بحرين به شكل قابل ملاحظه اي طي ماههاي اخير بدتر شده است و اقدامات سركوب گرانه حكومت رو به افزايش است» . سپس اين گزارش چنين خلاصه مي كند كه «روند اصلاحات به فراموشي سپرده شده و در عوض سركوب بي پروا به رويه اي معمول تبديل شده است».
اما اين سركوب ها هم زمان مواضع مخالفان را هم سخت تر كرده است. برخي از آنها به صورت روزمره از بمب هاي آتش زا يا ساير سلاح هاي سرد در برابر نيروهاي دولتي استفاده مي كنند. در جريان اين درگيري ها نيروهاي ميانه رو از هردو سو به حاشيه رانده خواهند شد و اين امر براي بحرين كه كشوري سنتي و واحه اي مرفه و برخوردار از اعتدال و تسامح به شمار مي رفت تاسف برانگيز خواهد بود. نكته حيرت آور اينكه سفير بحرين در آمريكا يك زن است و به يك خانواده كوچك يهودي ساكن آمريكا تعلق دارد.
البته كسي كه بايد به خاطر افزايش خشونت ها در بحرين خود را سرزنش كند شخص پادشاه اين كشور يعني حمد بن عيسي آل خليفه است زيرا او بود كه از همان ابتدا دستور داد طرفداران مقاومت مسالمت آميز در بحرين را به زندان اندازند. افرادي مثل «نبيل رجب » رييس مركز حقوق بشر بحرين كه در سطح جهاني از احترام خاصي برخوردار است. به نظر مي رسد رژيم حاكم بر بحرين عمد دارد تا ميانه روها را به زندان انداخته و درعوض آنچه در ميدان باقي مي ماند حركت هاي اعتراضي تند از طرف جواناني باشد كه صدايشان را با بمب هاي آتش زا به گوش ديگران مي رسانند. به اين ترتيب سركوب هاي خشونت بار توجيه منطقي پيدا مي كند.
يكي ديگر از اين فعالان «زينب الخواجه» است كه جواني پرشور و فعال به شمار مي رود و به زباني سليس انگليسي را صحبت مي كند. وي تحت تاثير دو شخصيت معروف يكي مهاتما گاندي و ديگري مارتين لوتر كينگ است و سعي مي كند روش هاي آنها را تقليد كند . او يكي از كساني است كه معترضان بحريني نيازمند رهبري چون او هستند. معترضاني كه پيام هاي شان را به جاي استفاده از بمب و موشك از طريق شبكه هاي مجازي منتشر مي كنند اما چندي پيش در جايي همين شخص گفته بود «وضعيت بسيار دشوار شده و حتي نمي توان در توييتر به كم ترين حركتي از دولت بحرين اشاره كرد». درواقع به زباني بي زباني او گفته بود با كمترين سخني در فضاي مجازي بايد انتظار زندان را كشيد.
مريم الخواجه، خواهر زينب كه در تبعيد به سر مي برد مي گويد: «دليل اينكه رژيم افرادي مثل زينب يا نبيل و نظاير آنها را تحت تعقيب قرار مي دهد اين است كه آنها قدرت زيادي دارند و رژيم نمي تواند با آنها مقابله كند. تمام كارهايي را كه اينها مي كنند اين است كه به رغم همه خشونت ها ثابت قدم بايستند و بدون متوسل شدن به خشونت به اعتراضات خود ادامه دهند. اين روش خيلي ها را تشويق مي كند تا از آنها تبعيت كنند. از اين رو نظام حاكم ترجيح مي دهد با كساني روبه رو شود كه در اعتراضات خود از بمب هاي آتش زا استفاده مي كنند».
برايان داولي، عضو سازمان «حقوق بشر درابتدا » مي گويد دولت اوباما در اوايل به زبان درآمد و به اين اقدامات سركوب گرانه اعتراض كرد اما بعدها سكوت در پيش گرفت و به سمت عدم اتخاذ يك موضع روشن پيش رفت. به گفته او: اين مساله موجب سرخوردگي فعالان حقوق بشر در بحرين شد زيرا آنها اميد زيادي به ايالات متحده داشتند و فكر مي كردند در راه رسيدن به دموكراسي مي توانند بر روي كمك هاي آمريكا حساب كنند .
يكي از دلايلي كه موجب شد تا باراك اوباما رييس جمهور آمريكا نسبت به مسايل بحرين بي تفاوت باشد حضور ناوگان پنجم آمريكا در بحرين است اما دليل ديگر اين بود كه عربستان سعودي از سركوب هاي جاري در بحرين به صورتي قوي پشتيباني مي كند. اين ها يكسري تهديدهاي امنيتي واقعي براي آمريكا به حساب مي آيد اما براي مردم بحرين تداعي كننده همان حرفي است كه در قاهره نيز شنيده مي شود: آمريكا با ديكتاتورهاست و تلاش توده ها براي ايجاد تغييرات را ناديده مي گيرد. نتيجه اين بي توجهي رشد احساسات ضد آمريكايي در آينده خواهد شد .
منبع: شفقنا به نقل از الصباح چاپ عراق
انتهای خبر/ ز.ح