SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از زیست نیوز، آنچه می خورید بدن شما را تشکیل می دهد، پس مصرف مواد غذایی سالم به حفظ سلامتی شما کمک می کند. بر همین اساس، تغذیه مناسب از عوامل کلیدی برای تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن محسوب می شود. ویتامینها، مواد معدنی و آنتی اکسیدانها موادی هستند که به حفظ سلامت بدن انسان کمک کرده و بدون آنها در معرض بیماریها و عفونتهای مختلف قرار می گیریم. در ادامه این مطلب برخی مواد غذایی که می توانند قدرت دفاعی بدن انسان در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا را افزایش دهند، معرفی می کنیم.
ماهی
ماهیهای روغنی مانند ماهی آزاد و تن سرشار از اسیدهای چرب امگا-3، ترکیباتی که به کاهش التهابهای مضر در بدن انسان کمک می کنند، هستند. التهابهای مزمن علمکرد سیستم ایمنی بدن را دچار مشکل کرده و این شرایط می تواند به سرماخوردگی و آنفولانزا و یا بیماریهای جدیتر منجر شود. بنابر مطالعهای که در سال 2011 در نشریه "مغز، رفتار و ایمنی" منتشر شد، افرادی که به مدت سه ماه از مکملهای روغن ماهی استفاده کرده بودند، سطح پایینتری از التهاب را داشتند. همچنین، آنها نشانههای کمتری از اضطراب، شرایطی که می تواند به تضعیف سیستم ایمنی بدن منجر شود را از خود نشان می دادند.
سیر
سیر حاوی "آلیسین" است. آلیسین ترکیبی سولفوریک بوده که هنگام تجزیه سیر، آنتی اکسیدانهای قوی تولید می کند. بنابر مطالعات انجام شده، افرادی که سیر مصرف می کنند کمتر دچار سرماخوردگی شده و مصرف این ماده غذایی در افرادی که مبتلا به سرماخوردگی هستند، به روند سریعتر بهبود آنها منجر می شود.
مرکبات
مطالعات جدید حاکی از آن هستند که ویتامین C آنگونه که تا پیش از این تصور می شد در پیشگیری از سرماخودرگی موثر نیست. اما مصرف ویتامین هنگام بروز نشانههای اولیه بیماری می تواند طول دوره سرماخوردگی را کاهش دهد. مصرف مرکبات مقادیر زیادی ویتامین را در اختیار بدن انسان قرار می دهد. این در شرایطی است که لازم نیست تا نگران مصرف بیش از حد ویتامین C باشید زیرا بدن انسان مقدار اضافی آن را دفع می کند.
رازیانه
رازیانه خلط آوری طبیعی محسوب شده و به برطرف شدن گرفتگی سینه و کاهش سرفههای مداوم کمک می کند. رازیانه به صورت خام و سرخ کرده قابل مصرف بوده، اما چای تهیه شده از دانههای آن، یکی از بهترین نوشیدنیها برای پیشگیری و مبارزه با سرماخوردگی است.
فلفل قرمز
همانند مرکبات، فلفل قرمز سرشار از ویتامین C است. در حقیقت، یک فلفل قرمز حاوی 150 میلی گرم از این ماده مغذی است. بنابر مطالعات انجام شده، اگر بیمار هستید باید روزانه مقادیر زیادی ویتامین C - 400 تا 500 میلی گرم - مصرف کنید.
تخمه آفتابگردان
تخمه آفتابگردان سرشار از ویتامین E ، آنتی اکسیدانی که دیوارههای سلولی را از آسیب دیدن محافظت می کند، است. تخمههای آفتابگردان بو داده انتخاب سالمتری نسبت به تخمههایی که در روغن سرخ شدهاند، محسوب می شوند. ویتامین E به سلامت ریهها کمک کرده و با روند مضری که به نام "استرس اکسیداتیو" شناخته می شود، مقابله می کند. بنابر مطالعات انجام شده، ظرفیت ریههای افرادی که در رژیم غذایی خود از مقادیر زیادی ویتامینهای E و C استفاده می کنند، بیشتر بوده و خلط کمتری نیز دارند.
جو دو سر
جو دو سر حاوی نوعی فیبر به نام "بتا گلوکان" است که به عنوان ماده مغذی کاهش دهنده کلسترول و تقویت کننده سیستم ایمنی شناخته می شود. همچنین، مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان دادهاند که بتا گلوکان می تواند به جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی کمک کند.
هویج و سیب زمینی شیرین
میوهها و سبزیجات نارنجی رنگ مانند هویج و سیب زمینی شیرین سرشار از "بتا کاروتن" هستند. بدن انسان این ترکیبات آلی را به ویتامین A تبدیل می کند. ویتامین A برای حفظ شرایط آرمانی سیستم ایمنی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این ویتامین در حفظ سلامت و عملکرد درست غشاهای مخاطی که بینی و گلو را به هم متصل کرده و از نخستین خطوط دفاعی بدن انسان محسوب می شود، نقش دارد.
شیر
بخش قابل توجهی از ویتامین D مورد نیاز بدن انسان برای ساختن استخوانهایی قدرتمند، دفاع در برابر بیماریهای قلبی و تقویت سیستم ایمنی در مواجه پوست با اشعه خورشید شکل می گیرد، اما این ویتامین کلیدی در مواد غذایی مانند شیر، آب پرتقال و غلات صبحانه نیز یافت می شود. دریافت دوز روزانه مناسب از ویتامین D می تواند به پیشگیری از سرماخوردگی کمک کند. بنابر مطالعات انجام شده، سطح پایینتر ویتامین D می تواند با افزایش خطر عفونتهای دستگاه تنفس در ارتباط باشد.
گوشت سینه مرغ بوقلمون
پروتئینهای بدون چربی ماند گوشت سینه بوقلمون بدون پوست از مواد غذایی مهم در مقابله و پیشگیری از سرماخوردگی هستند. همانگونه که برای ساخت عضلات نیازمند پروتئین هستیم، برای ساخت پادتنها و مبارزه با عفونت در بدن نیز به آن نیاز داریم. مرغ و بوقلمون منابع خوبی برای پروتئین بوده و مواد غذایی غیر گوشتی مانند لوبیا، آجیل و لبنیات نیز حاوی این ماده مغذی هستند.
انتهای خبر/ خ.ن