SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از خبرگزاری حوزه، در این نشست که شب گذشته در سالن اجتماعات مؤسسه امام صادق(علیه السلام) در قم برگزار شد، حجتالاسلام علیزاده موسوی از محققین و پژوهشگران حوزوی، درباره تاریخ پیدایش سلفیگری گفت: با بررسی تاریخ سلفیگری متوجه میشویم که رشد سلف به دلیل مدرنیزم است، هرچه رشد مدرنیزم بیشتر شود، دامنه سلف هم بیشتر میشود.
وی افزود: پدیده مدرنیزم به دنبال آن است که تفسیر مادی از این جهان ارائه دهد و در مقابل سلف به دنبال این است که علقههای انسان را از دنیا ببرد، مدرنیزم مادیگرایی است و سلفیگرایی به دنبال بردیدن از جهان است.
این کارشناس حوزوی با بیان این که مدرنیزم این اندیشه را دارد که بهترین جامعه، جامعهای است که مدرنیزم است، گفت: در برابر این دیدگاه، سلفیگری معتقد است که با ترویج اندیشه سلفی در جامعه، جامعه سعادت مییابد.
وی در تبیین دیگر تفاوتهای مدرنیزم و سلفیگری گفت: روش مدرنیزم بر جان ذهن و روان انسان تأثیر میگذارد که این کار را با ابزاری چون تهاجم فرهنگی، ماهواره و آموزههای مدرن و... است، در حالی که سلفیگری روشهای خشونتامیز را استفاده میکند.
حجتالاسلام علیزاده موسوی با بیان این که خاستگاه اندیشه مدرن، اومانیزم است؛ در حالی که سلفیگری انسان را ندیده میگیرد و خدا را محور قرار میدهد، افزود: عصاره و اصل اندیشه انسان غربی، متالیزم عقلگرایی و عقل خودبنیاد است که آن را به عنوان اصل قرار میدهد در حالی که سلفیگری عقل را کنار میگذارد و مستقیماً به دنبال نقل میآید.
وی ادامه داد: هنگامی که مدرنیزم ابعاد زندگی انسان را دربرمیگیرد، سلفیگری برای مبارزه با این فضا خودش را نشان میدهد؛ هر چه دامنه مدرنیزم رشد بیشتری مییابد، اندیشههای سلفی هم رشد بیشتری مییابد.
این پژوهشگر حوزوی با اشاره به رشد سلفیگری در عربستان، گفت: رشد گسترده سلفیگری در عربستان، ارتباط تنگاتنگی با آمریکا دارد.
وی ادامه داد: در حوزه هستیشناسی مدرنیزم و سلفیگرایی، حسگرا هستند، اما نتیجه به دو جا رسیده است؛ اندیشه مدرن میگوید تا چیزی را نبینیم برای ما ثابت نمیشود؛ بنابراین با عنایت به این منکر معنویات شدهاند، یا در جامعه مدرن خدا کاملا به حاشیه رفته است.
حجتالاسلام علیزاده موسوی با بیان این که همین حسگرایی در اندیشه سلفی نیز مشاهده میشود، افزود: حسگرایی به آنجا میرسد که خدا را میپذیرند، اما خدای آنان خدایی است که مویی فرفری و دندان دارد و در کنار پیامبر(صلی الله علیه و آله) در بهشت خانه دارد!!!
وی افزود: عقلگرایی، سلفیگریی را به چالش کشید؛ چراکه روش آنان ارعابی و تروریستی است و همگان از اندیشه آنها منزجر هستند.
حجتالاسلام علیزاده موسوی درباره وضعیت امروزی عربستان گفت: امروز در ابعاد مختلفی شاهد اختلافات اساسی در جامعه عربستان هستیم که آثارش در حج مشهود بود.
وی با اشاره به این که وزیر امور خارجه فعلی عربستان سالها سفیر این کشور در آمریکا بوده و بیشک ارتباطاتی با آمریکا دارد، گفت: 6 هزار شاهزاده که نمیتوانستند خودشان را بروز دهند، امروز به شدت به میدان آمدند و اختلافاتشان زیاد شده است.
این پژوهشگر حوزوی ادامه داد: در سطح علمای عربستان نیز سه دسته وجود دارد، گروه اول گروهی که به دولت وابسته هستند و کارشان تنها امضای دیدگاههای آلسعود و درست کردن اعمال دولت است. گروه دوم ضد علمای درباری هستند، آنها منتظر فرصتی میباشند که به علمای درباری حمله کنند.
وی افزود: گروه سوم علما، گروههای عقلگرا هستند که به آنان نوسلفیها گفته میشود، نه دیدگاههای سلفی را دارند نه ضد دولت هستند، اما یکی از مهمترین ناقدان دولت به شمار می روند و میگویند باید دولت حقوق مدنی جامعه را اداکند.
حجتالاسلام علیزاده موسوی با اشاره به مسائل اقتصادی عربستان گفت: عربستان مهمترین تولیدکننده نفت در جهان است، اما گرانی در آن رواج یافته است، چهل درصد جامعه عربستان خانه ندارند، فقر و فساد گسترش پیدا کرده و لیبرالها در عربستان به شدت فعال شدهاند و به شدت فضا را سکولار و غیردینی کردهاند و متأسفانه تمام کارهای تخصصی مانند کارهای مخابراتی و... در دست آنها است.
انتهای خبر/ م . ک