SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» به نقل از شفقنا، موضع اين كشور پادشاهی كه نوعی حكومت استبدادی در شمال آفريقا محسوب می شود، نسبت به قيام و انتفاضه ملی بحرين و به طور كل اقدامات شيعههراسی اين كشور را مورد بررسی قرار دهيم.
پايگاه خبری «هيسپرس» مراکش، فاش كرد كه اين كشور قصد دارد برای مقابله با آن چه «نفوذ شيعيان» نامیده میشود، نيروهای امنيتی خود را به بحرين اعزام می كند.
پس از بازتاب خبر فوق در روزنامه ها و رسانه های منطقه، منبع خبری مذكور به دليل نگرانی و ترس و هراس از عكس العمل شيعيان، عنوان خبر را به «اعزام نيروهای امنيتی مغرب به بحرين برای مقابله با نفوذ ايران» تغيير داد.
جدای از عنوان گزارش، در متن آن نیز آمده است كه ارگانهای امنيتی و اطلاعاتی مراكش از حدود چند هفته پيش فراخوانی را برای نيروهای بازنشسته خود ارسال كرده و از آن ها برای اعزام به بحرين دعوت به همكاری كرده اند.
طبق اين گزارش، ثبت نام از نيروهای امنيتی بازنشسته مراكشی كه برای اعزام به بحرين اعلام آمادگی كرده اند، از چند هفته پیش آغاز شده است.
در اين طرح، مراكش از بازنشستگان نيروهای امنيتی و نيروهای مسلح با هدف اعزام به بحرين و كمك به دستگاه های امنيتی این کشور با هدف تحقق امنيت و ثبات(!) ثبت نام میكند که کشور مراكش مقابله با خطر تروريسم و نفوذ شيعيان در بحرين را انگیزه خود از این اقدام عنوان کرده است.
همچنين، مراكش در حالی چنین تصميمی اتخاذ کرده كه ساكنان منطقه «العكر» منامه مدتی است كه به بهانه كشته شدن يك از نيروهای امنيتی آل خليفه همچنان در محاصره قرار گرفته اند و وزارت كشور بحرين اخيرا تهديد كرده است كه با هرگونه تجمع مسالمت آميز به شدت برخورد می كند.
همچنين، مراكش در حالی كشته شدن يكی از اعضای نيروهای امنيتی آل خليفه در العكر را به شدت محكوم كرد كه مقامات اين كشور استبدادی و سلطنتی تاكنون هيچ واكنشی نسبت به كشته شدن بيش از 100 انقلابی و زخمی شدن هزاران نفر در بحرین كه با گلوله های ممنوعه بين المللی و گازهای سمی كشنده از سوی دژخيمان آل خليفه هدف قرار گرفته اند، نشان نداده است.
پادشاه مراکش در خوش خدمتی به آل خليفه، همكاری و همبستگی كامل خود را برای مبارزه با آن چه آن را اشكال مختلف تروريست و تندوری(!) در بحرین ناميد، اعلام كرد و بر تلاش های اين کشور برای استقرار هم زيستی مسالمت آميز و ثبات در بحرين تاکید كرد.
حكومت سلطنتی و مستبد مراكش در حالی آمادگی خود را برای همكاری با رژيم آلخليفه در طرح های به اصطلاح مبارزه به تروريست و تندروی اعلام كرده است كه آل خليفه از هيچ اقدامی در سركوب انقلابيون و انتفاضه مردمی این کشور خودداری نكرده است و در حالی که مردم بحرين در اقداماتی مسالمتآميز خواهان احقاق حقوق مشروع خود هستند، به شدت از سوی نیروهای امنیتی بحرین سرکوب میشودند و اخيرا آيت الله شيخ عيسی قاسم، رهبر شيعيان بحرين نيز از سوی رژيم آل خليفه تهديد شده است.
سمير بودينار، ریيس مركز مطالعات اجتماعی و انسانی شهر «وجده» مراكش، در تحليل اقدام پادشاه اين كشور برای اعزام شماری از نيروهای امنيتی و نظامی بازنشسته مراكش به بحرين گفت: به نظر می رسد دعوت از مراكش برای عضويت در شورای همكاری خليج فارس و ديدار اخيرا پادشاه اين كشور از كشورهای حاشيه خليج فارس در اتخاذ اين تصميم تاثير گذار است، زيرا اين سفر باعث شد كه پادشاه بحرين به كشورهای عربی حوزه خليج فارس بسيار نزديك تر شود.
اين انديشمند مغربی در ادامه می نويسد: سفر پادشاه مراكش به كشورهای پادشاهی حوزه خليج فارس سبب شد كه در بسياری از مسایل و پرونده ها يك نزديكی موضع و رویکرد میان باشگاههای عرب(کشورهای عرب استبدادی) صورت بگيرد كه جنبه امنيتی يكی از اركان اصلی اين رويكرد استراتژيك بود و يكی از پرونده هايی كه در اين ديدارها مورد توجه پادشاهان عرب قرار گرفت، پرونده مقابله با نفوذ شيعيان است.
ریيس مركز مطالعات اجتماعی و انسانی شهر وجده مراكش در ادامه تحليل خود می نويسد: البته مراكش پيش از اين برخی از كادر امنيتی و تجربيات امنيتی خود را در اختيار برخی كشورهای عربی حوزه خليج فارس قرار داده است كه براساس نظر اين تحليلگر سياسی تعامل با خطر نفوذ شيعيان جایگاه مهمی در فعالیت دستگاه های امنیتی مراکش دارد که اقدام نیروهای امنیتی برای مقابله با آنچه نفوذ شيعيان خوانده می شود از جمله اين اقدامات است.