۰

تضعیف عراق در دستور کار غرب قرار دارد

بمب‌گذاري‌ها درعراق افزايش يافته و به کشته شدن ده‌ها غيرنظامي از جمله زنان و کودکان منجر شده است.
کد خبر: ۴۵۰۷۲
۰۸:۳۶ - ۰۹ آبان ۱۳۹۱
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»، براي بررسي اوضاع عراق از زمان خروج اجباري نيروهاي امريکايي از اين کشور با داهليا وصفي، فعال سياسي و قضايي از ويلمينگتون امریکا مصاحبه‌اي انجام داده است که برگردان آن را در ادامه مي‌خوانيد.

پرس تي‌وي: با نگاهي به اوضاع عراق درمي‌يابيم که ماه سپتامبر شاهد بالاترين آمار تلفات در ۲ سال گذشته بوديم. بمب‌گذاري روز شنبه (۶ آبان) بيش‌ترين آمار تلفات در ماه جاري را به خود اختصاص داد. به نظر شما صلح، امنيت و ثباتي که امريکا وعده داده بود با ورود به عراق با خود به ارمغان بياورد کجاست؟

وصفي: به نظر من اين مسائل هيچ‌گاه در دستور کار امريکا قرار نداشت. مطمئنا اين هم بخشي از دروغ‌پردازي‌ها درباره وجود سلاح‌هاي کشتار جمعي در عراق و مبارزه با القاعده است که هرگز از اهداف ما در قبال اين کشور به شمار نمي‌رود.

دلايل اصلي حمله ما به عراق، تامين امنيت ملي رژيم اسرائيل و کنترل شرکت‌هاي خارجي بر نفت عراق بود که يک عراق ضعيف، تحقق تمامي اين اهداف را ممکن مي‌سازد.

تا زماني که در اين کشور خشونت و کشتار مردم را شاهد باشيم کم‌تر احتمال دارد که آن‌ها بر ضد يک قدرت اشغال‌گر يا دولتي که در راستاي منافع مردم عمل نمي‌کند به پا خيزند. بنابراين فکر مي‌کنم اين يک دستور کار پيوسته و مستمر است هر چند نيروهاي امريکايي به طور رسمي خاک عراق را ترک کرده‌اند.

پرس تي‌وي: با توجه به اين مساله و انفجارهاي عراق يا خشونت‌هاي فرقه‌اي در اين کشور به نظر شما آيا اين موضوع به ميراث امريکا در عراق پس از ترک اين کشور بدل شده است ؟ چرا که در زمان صدام حسين اين مسائل را شاهد نبوديم، اين رويدادها بسيار جديد هستند و از زمان تهاجم امريکا به عراق مطرح شده‌اند.

وصفي: اين مساله کاملا درست است. پيش از تهاجم امريکا در به عراق در سال ۲۰۰۳، تنها موارد انفجار خودروهاي بمب‌گذاري شده به بغداد اختصاص داشت و با حمايت سازمان سيا صورت گرفت که در آن زمان از طريق عوامل خود در عراق فعاليت مي‌کردند.

اما بعد از سال ۲۰۰۳ و در طول سال‌هاي ۲۰۰۶-۲۰۰۷ به صورت روزانه و حتي چند بار در روز شاهد انفجار خودروهاي بمب‌گذاري شده در عراق بوديم. بسياري از گروه‌ها در قالب کمپين ترور، انفجار خودروهاي بمب‌گذاري شده را تسهيل کرده‌اند اما به نظر من مظنونان اصلي اين حوادث در منطقه سازمان سيا و موساد هستند.

و تا به امروز هر چند نيروهاي امريکايي رسما عراق را ترک کرده‌اند اما هنوز هم تعداد زيادي از مزدوران غربي وجود دارند که در سراسر اين کشور فعاليت مي‌کنند و بي‌شک تعداد زيادي از ماموران سازمان سيا هنوز هم درصدد ضعيف نگاه داشتن عراق هستند تا بتوانند بر اين منطقه تفوق و سلطه داشته باشند.

پرس تي‌وي: به نظر شما هم‌زمان با تلاش عراق براي بازسازي اين کشور و به ويژه با توجه به وعده امريکا در زمينه حفظ «حضور راهبردي» خود در عراق آيا از اين به بعد هيچ اميدي (به بازسازي اين کشور) وجود دارد؟

وصفي: خب به نظر من ما بايد بازسازي را تعريف کنيم چرا که مطمئنا از زمان تهاجم امريکا به عراق، تنها ساخت و سازي که صورت گرفته به پايگاه‌هاي نظامي اختصاص داشته است، پايگاه‌هايي که به امريکا و متحدانش تعلق داشت و حالا هم در اختيار ارتش عراق است که تحت آموزش نيروهاي امريکا قرار گرفت.

علاوه بر اين، تعداد زيادي از شبه نظاميان وجود دارند که کنترل بخش‌هاي مختلفي از عراق را در اختيار دارند.

آينده همه کشورهاي منطقه و جهان به مردمي که در اين کشور زندگي مي‌کنند وابسته است و اميدوارم که در اندک زماني، ديگر نفوذ امريکا در عراق و اين قسمت از جهان را شاهد نباشيم.

ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: