۰
تحلیل‌گر:

کشتار شیعیان در عراق به دلایل سایسی صورت می گیرد

در انفجار چندين بمب در اماکن مذهبی شيعيان در شهر کرکوک واقع در شمال عراق دست کم هشت نفر جان خود را از دست داده اند.
کد خبر: ۴۱۱۶۹
۰۹:۴۰ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۱
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز»، بيش از ۳۳ نفر نيز روز جمعه (۱۷ شهريور، ۷ سپتامبر) در حملات هماهنگ شده‌اي که شيعيان را در حسينيه‌هاي کرکوک هدف قرار داده بود، زخمي شدند.

مقامات امنيتي عراق مي‌گويند، دست کم سه حسينيه شامل حسينيه «خزعل التميمي» محل دفتر اصلي مقتدي الصدر روحاني پر نفوذ شيعه در کرکوک مورد حمله قرار گرفت.

شبکه پرس تي‌وي در این رابطه با سعد المطلبي، عضو ائتلاف دولت قانون از بغداد مصاحبه‌کرده است که متن آن در زير مي‌آيد:

پرس تي‌وي: آقاي سعد المطلبي شما دليل اين حملات را چه مي‌دانيد؟

المطلبي: بسم الله الرحمن الرحيم. کاملا غير عادي است. معمولا ما زماني شاهد حملات بي‌رحمانه و خشونت‌بار هستيم که ناآرامي‌هاي سياسي افزايش داشته باشد.

اکنون ما در زماني هستيم که از نظر سياسي فضا آرام است و احزاب سياسي در حال گفت‌وگو و مذاکره با يکديگر هستند و به طور معمول با وجود چنين جو سياسي آرامي، نبايد چنين افزايش خشونت به ويژه عليه يک بخش از جامعه وجود داشته باشد که در اين مورد شيعيان در کرکوک هدف قرار گرفته‌اند.

اين کاملا شک برانگيز است. ما حقيقتا نمي‌توانيم دليل چنين افزايش خشونتي را که طي آن مکان‌هاي مذهبي و شيعيان در کرکوک هدف قرار مي‌گيرند، درک کنيم. آن هم در شهري که به دليل تنوع قومي، مذهبي، عقيدتي و حتي مليتي شناخته مي‌شود.

بنابراين دليل اين افزايش خشونت‌ها کاملا نامشخص است و من شخصا فکر مي‌کنم اين مسأله مربوط به دولت منطقه‌اي کردستان و دولت مرکزي در بغداد است.

شايد حاميان دولت منطقه‌اي کردستان هستند که از القاعده و افراد نزديک به آن استفاده مي‌کنند تا با استفاده از خشونت از دولت مرکزي اخاذي کنند.

پرس تي‌وي: بنابراين اگر درست فهميده باشم، شما مي‌گوييد از آن­جا که احزاب سياسي در حال مذاکره و گفت‌وگو هستند، ممکن است اين افزايش خشونت که طي آن شش انفجار در مکان‌هاي مذهبي شيعيان رخ داد، تاثيري روي اين مذاکرات داشته يا مسير آن را منحرف کند؟

المطلبي: بله به احتمال زياد. مردم هدف قرار مي‌گيرند. اين جنايتکاران، شيعيان را به علت سياسي هدف قرار مي‌دهند. مي‌دانيم که نفرت حد و مرز دارد اما اين حملات و تلاش‌هاي هماهنگ شده براي انحراف و از مسير خارج کردن مذاکرات يا اخاذي يک حزب از حزب ديگر است.

بنابراين همان طور که گفتم شرايط بسيار شک برانگيز است و نيازمند يک رسيدگي خيلي کامل است تا پي ببريم چه کساني پشت اين حملات هستند.

پرس تي‌وي: شما به رابطه بين دولت منطقه‌اي کردستان عراق و القاعده اشاره کرديد. با توجه به اين موضوع، دولت مرکزي عراق بايد چه کاري انجام دهد؟

المطلبي: دولت مرکزي در حال حاضر مسائل حل نشده زيادي با دولت منطقه‌اي کردستان دارد . تنش بين اين دو نهاد سياسي بسيار بالا است.

دولت منطقه‌اي کردستان خارج از محدوده قانون اساسي عمل مي‌کند و اين امر مشکلات و خسارات زيادي را تاکنون در پي داشته است. تقريبا ۶.۶ ميليارد دلار از درآمدهاي دولت و نفتي از بين رفته است.

همچنين مسأله دخالت در اوضاع سوريه وجود دارد. دولت کردستان به بعضي عناصر خشونت طلب اجازه مي‌دهد از منطقه کردستان وارد سوريه شوند.

از وجود اردوگاه‌هايي در کردستان سخن گفته مي‌شود که دولت مرکزي کنترلي روي آن‌ها ندارد.

بنابراين اين‌ها مسائل حل نشده‌اي هستند و دولت مرکزي چه کاري مي‌تواند انجام دهد؟ دولت مرکزي مقيد به قانون اساسي و نقشه سياسي است که بايد بر اساس آن عمل کند. دولت به طور مستقيم نمي‌تواند کار زيادي در اين رابطه انجام دهد مگر اين که بتواند حمايت احزاب سياسي مختلف در پارلمان را جلب کند.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: