SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:
به گزارش «شیعه نیوز» ، «نبیل بن عبدالرحمن قطب» ـ مدیرکل خدمات و نگهداری ادارهي امور مسجدالحرام و مسجد شریف نبوی (صلی الله علیه و آله) ـ در گفتوگو با روزنامهي المدینه به شایعات دربارهي آلودگی آب زمزم پاسخ داد و دربارهي ذخیرهسازی آب زمزم و اینکه آیا مخزنهایی برای ذخیرهسازی مقادیر زیادی آب زمزم وجود دارد؟ گفت: مخزنهایی برای آب زمزم در چهار کیلومتری جنوب مسجدالحرام در منطقه «کدی» درون تونل ملک عبدالعزیز وجود دارد. این مخزنها برای ذخیرهسازی آب و بازگرداندن آن به مسجدالحرام برای توزیع دوباره در مکانهای مختلف ساخته شدهاند.
او ادامه داد: این مخزنها به خط آبهای چاه به واسطهي خط اصلی متصل است. در این مکان، پمپهایی برای تقویت و به حرکت درآوردن آب در مخزنها فعالیت میکنند.
مدیرکل خدمات و نگهداری ادارهي امور مسجدالحرام و مسجد شریف نبوی (صلی الله علیه و آله) با تکذیب شایعات مربوط به آلوده شدن آب زمزم، به استفاده از سیستمهای ضد عفونی، تصفیه و گندزدایی آب با اشعه و شبکهي آب و مخزنهای آب اشاره و اظهار کرد: مخزن ملکان در «منطقه الکعکیه» در جنوب غربی مسجدالحرام در فاصلهي حدود ۲۰ کیلومتری این مکان مقدس قرار دارد. این مخزن حاوی آب زمزم نیست، بلکه نقش تامین آب سرویسهای بهداشتی موجود در صحنهای حرم شریف مکی را دارد که شامل سرویسهای تونلها، القشاشیه، بازار کوچک، الفتح و الشامیه با گنجایش کلی ۸۰هزار مترمکعب میشود.
او از جمعآوری و ذخیرهسازی آب زمزم در منطقهي «کدی» در شش کیلومتری جنوب مسجدالحرام برای توزیع آن در تانکرهای آب زمزم در مسجد شریف نبوی (صلی الله علیه و آله) در مدینهي منوره نيز خبر داد.
براساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، همهي مسلمانان به سفارش اهل بیت (علیه السلام) آب زمزم را مینوشند و به تبرک بودن آن باور دارند. امامان بعد از طواف، از آب زمزم استفاده میکردند. در زمان بنیعباس در صدر اسلام، افرادي «سقایت» حجاج را حق خانوادگی خود میدانستند و قبهای روی چاه زمزم ساخته بودند كه پیوسته بازسازی میشد. در زمان سعودیها قبه را تخریب کردند و راه ورودی آن را به زیرزمین قرار دادند و در کنار دیوار شرقی تعدادی شیر آب برای مردان و زنان اختصاص دادند.
البته آنها در سال ۱۴۱۵ هجری قمری چاه زمزم را لولهکشی کردند و به بیرون مسجدالحرام به طرف جنوب انتقال دادند که محل آن به نام سبیل ملک عبدالعزیز نامگذاری شد.
اکنون این چاه که در ۲۱ متری مسجدالحرام است ۳۰ متر عمق دارد و در زمان ملک خالد، ۱۲ متر آن را سنگبند کردند. دهانهي چاه تا سطح مسجدالحرام یک متر و ۵۶ سانتيمتر است. ۲۶ متر از این چاه دارای آب و چهار متر آن خشک است و یک متر و ۴۶ سانتیمتر تا یک متر و ۶۶ سانتیمتر قطر دارد. همچنین سه موتور پمپ که قدرت استحصال هر ثانیه ۱۸ لیتر آب را دارد، از چاه به منطقهي کوی پمپاژ میکند و در آنجا در منبع بزرگی ذخیره و بعد از تصفیه به مسجدالحرام برگردانده میشود. در حال حاضر در هر ثانیه ۱۱ لیتر آب بهرهبرداری میشود.
آب تصفیهشده که به باب الفتح برگردانده و توسط دستگاههای خنککننده سرد میشود، در لولههای مسجدالحرام جاری و در قمقمههای مخصوص پر ميشود و در دسترس مردم قرار میگیرد. هر روز تانکرهای آب زمزم براي استفادهي زائران حرم نبوی به مدینه منتقل میشوند، البته به مسجدهای مکهي مکرمه نیز آب زمزم اختصاص مييابد و با تانکرهای کوچک بهصورت روزانه تقسیم میشود.
منبع: ایسنا