به گزارش«شیعه نیوز»، امام موسی صدر رهبری بود كه خواهان وحدت تمام طوایف لبنان بود و در راستای توقف جنگ داخلی و مبارزه با طرحهای تقسیم و اختلاف در كشور تلاش كرد.
وی كسی بود كه همزیستی مسالمت آمیز اسلامی و مسیحی را به عنوان ثروتی كه باید آن را حفظ كرد مطرح كرد.
امام موسی صدر همچنین گفته بود لبنان امروز به خاطر وجود مسیحیان و مسلمانان پابرجاست. وی كسی بود كه لبنان جدید را بنا نهاد كه هرگز تسلیم اشغالگران نشد و پرچم سفید را در مقابل مستكبران بالا نبرد. وی از اعراب خواست تا فلسطین را آزاد كنند و معتقد بود بیت المقدس باید به دست اعضای مقاومت آزاد شود.
امام موسی صدر به دلیل مواضع شجاعانهاش و تلاشهای خستگی ناپذیرش برای متوقف كردن جنگ لبنان كه خطر اسراییل را به لبنان و جنوب آن كشاند، ربوده شد.
امام موسی صدر به همراه محمد یعقوب دوستش و عباس بدرالدین خبرنگار، در ماه رمضان سال 1978 از سوی نظام لیبی در جریان سفر رسمی اش به این كشور ربوده شد به طوری كه در 25 اوت سال 1978 وارد طرابلس پایتخت لیبی شد و قرار بود سفرش به لیبی كوتاه مدت باشد و قصد داشت به منظور ملاقات با همسر بیمارش به فرانسه برود.
صدر در راستای خدمت به رژیم اسراییل ربوده شد. زیرا آنها تصور میكردند عدم حضور وی به تحقق اهداف كینه توزانه شان منجر خواهد شد که صدر مانعی در مسیر تحقق آن بوده، اما آموزههای این رهبر بزرگ در قلب و روح لبنانیها جای گرفته و سرزمینشان را آزاد كردند.
بر اساس گزارش سایت النشره، بعد از سقوط نظام معمر قذافی، لیبی دیگر هیچ بهانهای برای دولت لبنان نداشت و در بیانیههای وزارتی خود این پرونده را دنبال كردند و آنها بر حل فوری این پرونده و روشن شدن سرنوشت وی و همراهانش پرداختند. بر اساس تحقیقات انجام شده امام موسی صدر هرگز لیبی را ترك نكرده است و این مساله مورد تایید مسوولان لیبی است. به اضافه این كه تا به امروز هیچ دلیلی بر مرگ ایشان وجود ندارد. تمام نظریهها درباره كشتن وی به محض ربودنش ثابت نشده و متناقض است و دلایلی وجود دارد كه نشان میدهد وی در لیبی بوده و از یک زندان به زندان دیگر منتقل شده بود.
قاضی حسن شامی قاضی پرونده امام موسی صدر گفت که سرنخهای مهمی در رابطه با روشن شدن این پرونده وجود دارد كه در زمان دستیابی به نتایج قابل ملاحظه فاش خواهد شد.
وی به طور قطعی مرگ وی را رد كرده و گفت تحقیقات روی لباس و وسایل به جا مانده ثابت كرده كه آنها متعلق به صدر نبودهاند.
شامی ادامه داد: لیبی در خصوص این پرونده تلاش جدی میكند و آن را مسالهای ملی میداند لذا ما خواهان سرعت در روشن شدن ابهامات این پرونده هستیم.
با این اوصاف تشكیل كمیته كافی نیست چون كمیتهها تنها پرونده را گم و گور میكنند. همچنین تشكیل تنها گروه بحران و همچنین منتظر ماندن برای این كه لیبی به ما اطلاعاتی بدهد كافی نیست بلكه باید تلاش كرد. چون امام موسی صدر حق زیادی بر گردن ما دارد و در سالروز ربوده شدنش باید لبنان تلاش خود را دو چندان كند.