۰

سکوت سودجویانه غرب درقبال کشتار میانمار

يک تحليل‌گر سياسي مي‌گويد، غرب براي حفظ منافع اقتصادي خود در بازار پرمنفعت ميانمار مشکلات مسلمانان "روهينگيا" را ناديده گرفته است.
کد خبر: ۳۸۱۷۹
۱۰:۲۸ - ۲۸ تير ۱۳۹۱
SHIA-NEWS.COM شیعه نیوز:

به گزارش «شیعه نیوز» ، رمزي بارود، در مقاله‌اي که روز دوشنبه (۲۶ تير، ۱۶ ژوئیه) در تارنمای پرس تي‌وي منتشر شد گفت: "روهينگيا در حال حاضر يکي از خشونت‌بارترين بخش‌هاي تاريخ خود را مي‌گذراند و درد و رنج آن‌ها يکي از مهم‌ترين مسائل در سراسر جهان به شمار مي‌رود."

اين تحليل‌گر افزود: "با اين وجود وضعيت اسفناک آن‌ها به طرز مشکوکي در ميان اولويت‌هاي منطقه‌اي و بين‌المللي وجود نداد يا تحت تاثير منابع و ذخاير سرشار هيدروکربن، مواد معدني، جواهرات و چوب در اين کشور مورد بي‌توجهي قرار مي‌گيرد."

بيش از ده‌ها مسلمان در ۳ ژوئن (۱۴ خرداد) در حمله يکي از اوباش نژاد راخين‌ها که بیشتر آن‌ها بودايي هستند، به يک اتوبوس مسافربري در ايالت راخين در غرب ميانمار و نزديک مرزهاي بنگلادش کشته شدند.

شمار زيادي از مسلمانان روهينگيا در دو سال گذشته و به خاطر سرکوب سازمان‌یافته دولتي، تلاش کرد‌ه‌اند با قايق از کشور فرار کنند.

بارود ضمن انتقاد از رسانه‌هاي جريان اصلي جهان به دليل "پوشش گذرا و بي‌تفاوت" رسانه‌اي از مصيبت و تجربه تلخ مسلمانان روهينگيا، یادآور شد که اين سکوت رسانه‌اي در شرايطي رخ مي‌دهد که يک گروه اقليت تلاش مي‌کند "براي فرار از مرگ حتمي، شکنجه يا دستگيري از سوي اکثريت بودايي در استان راخين بگريزد؛ اکثريتي که از حمايت کامل دولت ميانمار برخوردار است."

اين تحليل‌گر همچنين از گروه‌هاي حامي دموکراسي در ميانمار، به ويژه حزب اتحاديه ملي براي دموکراسي (حزب آنگ سان سو چي) به دليل "بي‌تفاوتي و عدم موضع‌گيري" و "اجتناب از پرداختن به اين مسئله مهم" انتقاد کرد.

بارود مي‌گويد، حمله خشونت بار به اقليت‌هاي برمه‌اي هنگامی صورت گرفته است که امريکا و انگليس مبارزات خود را برای حمايت از دموکراسي عليه حاکمان نظامي اين کشور رها کرده‌اند.

اين نويسنده گفت: "سکوت غرب درباره سرکوب مرگبار مسلمانان روهينگيا در حالي است که شرکت‌هاي غربي به منظور خنثي کردن نفوذ تقريبا انحصاري چين روي اقتصاد ميانمار، وارد اين کشور شده‌اند."

اين تحليل‌گر در ادامه تصریح کرد، به دنبال لغو ممنوعيت سرمايه‌گذاري امريکايي‌ها در ميانمار از سوی باراک اوباما و همچنين گشايش يک دفتر بازرگاني انگليسی در يانگون در ۲۱ تیر (۱۱ ژوئیه)، مسابقه و رقابت کمپاني‌هاي غربي براي ميانمار آغاز شد.

تين سين، رئيس جمهور ميانمار تاکيد می‌کند که مسلمانان روهينگيا بايد از اين کشور اخراج و به اردوگاه‌هاي پناهندگان سازمان ملل فرستاده شوند.

دولت فعلي ميانمار که تحت کنترل شخصيت‌هاي نظامي است و همچنين به موارد گسترده نقض حقوق بشر متهم است، حاضر نيست جامعه مسلمانان روهينگيا را که جمعيت آن نزديک به يک ميليون نفر است، به رسميت بشناسد. سازمان ملل اين گروه را يکي از گروه‌هاي انساني در جهان می‌داند که آزار و اذیت زیادی را تحمل می‌کنند.

ميانمار ادعا مي‌کند، مسلمانان روهينگيا بومي اين کشور نيستند و آن‌ها را در زمره مهاجران غيرقانوني قرار مي‌دهد. اين در حالي است که مسلمانان روهينگيا چندين نسل در ميانمار زندگي کرده‌اند.
ارسال نظرات
نظرات حاوی عبارات توهین آمیز منتشر نخواهد شد
نام:
ایمیل:
* نظر: